X-Men: Destiny Review

Όντας μεγάλος θαυμαστής της Marvel αλλά και ιδιαίτερα των X-men, ενθουσιάστηκα αρκετά όταν έμαθα για το Χ-men Destiny. Μάλιστα μου άρεσε ιδιαίτερα η ιδέα οτι θα μπορώ να φτιάξω τον δικό μου homo superior με τις δυνάμεις τις επιλογής μου… ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα! Βλέπεται το παιχνίδι δεν περιλαμβάνει δημιουργία χαρακτήρα, και αυτό είναι μόνο η αρχή της κατηφόρας!

Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του καθηγητή Χ, αλλά και την εξαφάνιση του Magneto κατά την διάρκεια της μάχης με τον Bastion. Σε όλο τον κόσμο συμβαίνουν τεράστιες φυσικές

καταστροφές και πολλοί ανθρώποι κατηγορούν τους μεταλλαγμένους για αυτές. Σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι X-men, με αρχηγό τους τον Κύκλωπα πια, παίρνουν μέρος σε μια ειρηνική συγκέντρωση που επίσης δέχεται επίθεση, και ο χαρακτήρας μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα!

Μπορούμε να επιλέξουμε από τρεις εντελώς κλισέ ήρωες, που ευτυχώς δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το παιχνίδι! Για αρχή έχουμε τον κλασικό αμερικάνο σκαλωμένο με το football, στην συνέχεια τον πιο cool “φέτες” τυπά με daddy issues, και τέλος μια γιαπωνέζα λολίτα με κοτσιδάκια και κοντή φούστα! Αφού δεν είχαν έμπνευση οι τυπάδες της Silicon Knights, γιατί απλά δεν ρώταγαν τον Stan Lee; Ο άνθρωπος έχει γράψει παπάδες! Όπως και να ‘χει δεν έχει πολύ σημασία ποιον θα διαλέξουμε, καθώς oι μόνες διαφορές είναι ένα μικρό εισαγωγικό video και η φωνή που θα ακούμε στους διαλόγους! Κατά την διάρκεια του τίτλου πρέπει να διαλέξουμε αν θα βοηθάμε τους X-Men ή την αδελφότητα των μεταλλαγμένων. Αλλά ακόμα και αυτό το στοιχείο καταρρέει, αφού πριν την τελευταία αποστολή διαλέγουμε ποια ομάδα θα βοηθήσουμε ανεξάρτητα απο τις άλλες επιλογές μας!

Raziel; Όχι δεν τον ξέρω τον κύριο!

Μεγάλη απογοήτευση είναι και το ίδιο το gameplay του τίτλου. Σε συγκεκριμένες στιγμές θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τις δυνάμεις του χαρακτήρα, τις οποίες αναβαθμίζουμε με πόντους που κερδίζουμε νικώντας τους εχθρούς. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα x-genes, τα οποία περιέχουν τις δυνάμεις γνωστών μεταλλαγμένων και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: επιθετικά, αμυντικά και βοηθητικά. Παρότι συνολικά υπάρχουν 45 x-genes, πολλά απο αυτά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, όπως π.χ. του Wolverine και του Juggernaut που μας μεγαλώνουν την μπάρα ενέργειας. Στα επίπεδα θα βρίσκουμε διάφορα collectibles, όπως στολές και πληροφορίες για τους ήρωες. Λίγο όμως θα ασχοληθείτε με όλα αυτά, αφού ο μικρός αριθμός διαθέσιμων combo, η συνεχής επανάληψη αποστολών, αλλά και το κακό ΑΙ των ίδιων εχθρών θα σας κουράσει γρήγορα. Ευτυχώς οι προγραματιστές μας… λυπήθηκαν και το παιχνίδι τελειώνει σε 5 ώρες!

Σε αυτό το σημείο συνήθως γράφω για τα multiplayer modes του εκάστοτε τίτλου, αλλά το X-men Destiny δυστυχώς ή ευτυχώς δεν περίεχει κάτι τέτοιο! Όσο χάλια και να είναι ένα παιχνίδι, με παρέα μπορούμε να περάσουμε καλύτερα ακόμα και αν το κράζουμε. Από την άλλη όμως, γιατί να υποβάλουμε τους φίλους μας σε τέτοιο μαρτύριο;!

“Τι χάλια

Keywords
Τυχαία Θέματα