Trine 2 Preview

Είναι δηλωμένη εδώ και καιρό η αγάπη μου για την Frozenbyte. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν το φινλανδικό αυτό studiο μας έχει δώσει την ενδιαφέρουσα top-down arcade σειρά Shadowgrounds και το μαγευτικό Trine. Εύλογο λοιπόν ήταν να πέσει στα χέρια μου η preview έκδοση του Trine 2, και σας το λέω από τώρα: το Trine 2 είναι μαγεία. Πάει και τελείωσε, πώς να το κάνουμε δηλαδή. Το παιχνίδι είναι σαγηνευτικό και σε αφήνει στον τόπο με την παραμυθένια του ατμόσφαιρα.

Η preview έκδοση του Trine 2 διαθέτει τα δύο πρώτα επίπεδα, στα οποία μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από τους γρίφους, τα γραφικά,

τον χειρισμό και τα boss fights. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι η Frozenbyte πάτησε στις βάσεις του πρώτου παιχνιδιού, “boost-αρε” όλα τα επιμέρους στοιχεία του, αναβάθμισε τον τεχνικό τομέα ώστε να μην μείνουν παραπονεμένοι οι… “graphics whores” και μας προσφέρει τη συνέχεια της σειράς, που προκαλεί ανάλογα συναισθήματα με εκείνα που είχα βιώσει όταν είχα πρωτοπαίξει το αρχικό Trine.

Σε περίπτωση που δεν έχετε ασχοληθεί με το Trine, καλό είναι να το κάνετε άμεσα. Αφενός δεν θα σας κοστίσει πολύ, αφετέρου τέτοια διαμαντάκια δεν γίνεται να τα προσπερνάτε έτσι απλά. Όσοι από την άλλη το έχετε παίξει, γνωρίζετε ότι στα χέρια σας έχετε ένα action puzzle-platformer που είναι φανερά επηρεασμένο από το κλασικό The Lost Vikings. Στην διάθεσή σας έχετε τρεις χαρακτήρες – έναν μάγο, μια κλέφτρα κι έναν ιππότη – τους οποίους χρησιμοποιείτε για να λύσετε τους διάφορους γρίφους. Σε περίπτωση δε που έχετε φιλαράκια που γουστάρουν τέτοια παιχνίδια, μπορείτε να παίξετε όλοι μαζί μέσω LAN ή internet, ανεβάζοντας κατακόρυφα την διασκέδαση.

Μαγεία...

Ένας από τους λόγους που κυριολεκτικά λάτρεψα το πρώτο Trine, ήταν επειδή οι γρίφοι βασίζονταν στην φυσική. Ακριβώς δηλαδή όπως στα φανταστικά Penumbra και Amnesia. Το ίδιο ισχύει και στο Trine 2, καθώς όλοι οι γρίφοι απαιτούν περισσότερο “πρακτικό” μυαλό παρά “θεωρητικό”. Κι εδώ ακριβώς αξίζουν τα εύσημα στην Frozenbyte, αφού στα πρώτα επίπεδα, τίποτα δεν ξεφεύγει από τους κανόνες της φυσικής και όλα λειτουργούν – και λύνονται – όπως ακριβώς θα περιμένατε.

Όσο για τον τεχνικό τομέα, τι να πω για την μουσική του Ari Pulkkinen που κυριολεκτικά σε ταξιδεύει σε τόπους μαγικούς. Ή για τα εντυπωσιακά τοπία, τον πλήρως δυναμικό φωτισμό, τα PhysX effects που ναι μεν δεν είναι απαιτητικά, είναι όμως τόσο καλοδουλεμένα, και για την πλούσια χρωματική παλέτα που έχει χρησιμοποιηθεί. Ναι, στα χέρια μας έχουμε έναν indie platformer τίτλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε φτηνιάρικα γραφικά. Όπως το πρώτο Trine, έτσι και το Trine 2 είναι ένα παραμύθι που έχει ξεπηδήσει από την φαντασία της Frozenbyte και βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών μας. Η δουλειά που έχει πέσει στις υφές, στους χαρακτήρες, στο level design, στα ειδικά εφέ και στα specular maps είναι εντυπωσιακή και δείχνει με πόση όρεξη και μεράκι δημιούργησε το παιχνίδιτον η εταιρεία.

Μου

Keywords
Τυχαία Θέματα