Thief of Thieves: Season 1 Review

11:06 2/9/2018 - Πηγή: Game 2.0

Η φινλανδική Rival Games μας φέρνει το Thief of Thieves, έναν ιδιαίτερο τίτλο που συνδυάζει στοιχεία από adventure, stealth και mini-games. Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Robert Kirkman (The Walking Dead), το επεισοδικό Thief of Thieves είναι, κατά μία έννοια, μια διαδραστική μεταφορά του κόμικ, με μπόλικους απολαυστικούς διαλόγους και βασικά στοιχεία stealth. Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε κάτι σχετικά με το κόμικ, καθώς όλες οι απαραίτητες

πληροφορίες σας παρέχονται σταδιακά όσο προχωράει η ιστορία.

Η πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η Celia, η προστατευόμενη του μεγάλου κλέφτη Conrad “Redmond” Paulson. Συνάδελφος του Conrad, η Celia συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από έναν πράκτορα που ισχυρίζεται πως γνωρίζει τα πάντα για αυτήν. Όλη η ιστορία εξελίσσεται μέσα από flashbacks, όπου η Celia εξιστορεί, με τον τρόπο που εκείνη επιθυμεί, την κάθε ληστεία στην οποία έχει πάρει μέρος.

Ο χειρισμός γίνεται με ποντίκι-πληκτρολόγιο ή χειριστήριο. Περπατάτε με τα πλήκτρα wasd, περπατάτε σκυφτός (sneak) με το control, τρέχετε με το shift και χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα του ποντικιού για να διαδράσετε με το περιβάλλον ή να πάρετε πληροφορίες γι αυτό, όπως το αν μια πόρτα είναι κλειδωμένη ή αν αξίζει να μιλήσετε με κάποιον χαρακτήρα. Όταν αυτό είναι δυνατό, κλέβετε κλειδιά από τσέπες πατώντας τα κουμπιά που εμφανίζονται στην οθόνη με τη σωστή σειρά, ενώ παραβιάζετε κλειδαριές κρατώντας τον κέρσορα του ποντικιού μέσα στον εμφανιζόμενο κύκλο, κάτι που δίνει μια υπερβολικά απλή νότα χειρισμού σε παιχνίδι που έχει ως βάση το stealth. Με λίγα λόγια, κάθε σημαντικό μέρος του stealth υλοποιείται με τόσο απλό τρόπο που μπορεί να παιχτεί ακόμα και από αρχάριους, χωρίς να απαιτεί τη στρατηγική που βρίσκουμε σε παιχνίδια όπως το Hitman. Σχετικά νωρίς στο παιχνίδι, σας δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης συνεργατών κατά την διάρκεια αποστολών, που ενεργοποιείτε με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, ο χειρισμός παραμένει απλός και σε αυτόν το τομέα, χωρίς να ενισχύεται ή να αλλάζει ουσιαστικά το gameplay με αυτήν τη προσθήκη.

Σιγά σιγά, μη μας ακούσουν.

Οι αποστολές κυμαίνονται στα ίδια απλά επίπεδα με τον χειρισμό, όπως το να κλέψετε μια μοτοσυκλέτα από την έπαυλη ενός εκατομμυριούχου ή μια βαλίτσα μέσα σε ένα κινούμενο τρένο. Πιο σύνθετες επιλογές όπως το να μεταμφιεστείτε πχ σε καθαρίστρια και να κρυφακούτε το μεγάλο αφεντικό ανενόχλητος σκουπίζοντας το πάτωμα, υπάρχουν, αλλά είναι προαιρετικές και όχι απαραίτητες για την ολοκλήρωση των αποστολών. Οι αποστολές έρχονται εις πέρας με απλές κινήσεις, χωρίς την πολυπλοκότητα που συνήθως απαιτείται σε παιχνίδια του είδους. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ακαθόριστη, με τους φρουρούς πότε να ακούν τα πάντα από μικρή απόσταση και πότε να μην καταφέρνουν να σας πιάσουν ακόμα και αν σας εντοπίσουν. Πέρα από το stealth, το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά διαδραστικών ιστοριών. Κάθε τόσο επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο απαντάει η πρωταγωνίστρια (ειρωνικό, επιθετικό ή άλλο), με τις απαντήσεις αυτές να επηρεάζουν τη συμπεριφορά της σε συγκεκριμένα περιστατικά. Σκεφτείτε το σαν παιχνίδι της Telltale με στοιχεία stealth αντί adventure.

Η κάμερα είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα του παιχνιδιού, καθώς παραμένει σταθερή ή κινείται μαζί σας όταν μετακινείστε, χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να την ελέγξετε. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείτε να κοιτάξετε γύρω σας για κάμερες ή εχθρούς, ούτε να καταστρώσετε σχέδιο ανάλογα με το περιβάλλον σας, παρά βλέπετε μόνο όσα σας αφήνει να δείτε το ίδιο το παιχνίδι. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να πηγαίνετε πάντα στην άκρη της οθόνης, έτσι ώστε να κοιτάξετε ποιος κρύβεται στη γωνία ή να παρακολουθήσετε τους φρουρούς από μακριά, αλλά πρέπει να περάσετε από ένα συγκεκριμένο σημείο πριν μπορέσετε να δείτε τί υπάρχει παρακάτω. Αν, πάλι, σας πιάσουν, τότε επιστρέφετε στο τελευταίο checkpoint.

Οργάνωση πριν την αποστολή.

Μοιάζοντας αρκετά με τίτλους της Telltale, τα όμορφα καρτουνίστικα γραφικά σε 2.5D σκηνικά μεταφέρουν επιτυχώς το στιλ και την ατμόσφαιρα του κόμικ. Το περιβάλλον, με την ευχάριστη αίσθηση του κόμικ και τη “ζωντάνια” που διακατέχει τις περισσότερες σκηνές, σας προδιαθέτει να το εξερευνήσετε, αν και η εξερεύνηση αυτή είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους. Το animation είναι ομαλό, με τον περιορισμό της fixed κάμερας να είναι το πιο αδύναμο οπτικό σημείο του τίτλου. Ο ηχητικός τομέας είναι ικανοποιητικός, με εφέ όπως σανίδες που τρίζουν και βηματισμοί να αρκούν για παιχνίδι του είδους. Το soundtrack ξεπερνάει κατά πολύ το αναμενόμενο, θυμίζοντας κινηματογραφική δουλειά. Οι ηθοποιοί, κυρίως αυτή που παίζει την πρωταγωνίστρια, επίσης κάνουν εξαιρετική δουλειά στο voice acting.

Το Thief of Thieves είναι ένα διαδραστικό κόμικ με επίκεντρο τον απλό stealth χειρισμό, που περιέχει mini-games. Η πρώτη σεζόν μπορεί να ξεπεράσει τις 10 ώρες, ανάλογα με το πόσες φορές χρειάζεται να επαναλάβετε την κάθε αποστολή και την προαιρετική εξερεύνηση που είστε διατεθειμένοι να κάνετε. Το στιλ χειρισμού θυμίζει κάτι από Hitman και οι διάλογοι σε συνδυασμό με τα γραφικά κάτι από Telltale, όμως το παιχνίδι διαφέρει και από τα δύο σε γραφικά, περιπλοκότητα και αφήγηση. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια με stealth gameplay, το Thief of Thieves αξίζει την προσοχή σας.

Δυνατό soundtrack και voice actingΌμορφο animation και στιλ κόμικΣυνολικά απλό και ευχάριστοΗ σταθερή κάμερα περιορίζει τον σχεδιασμόΔεν μπορείτε να σχεδιάσετε τη μέθοδο παρείσφρησης με λεπτομέρειαΥπερβολικά απλοϊκός χειρισμός για παιχνίδι stealthΥστερεί σε βάθοςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, Xbox OneΑΝΑΠΤΥΞΗ:Rival GamesΕΚΔΟΣΗ:Rival GamesΕΙΔΟΣ:StealthΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://rival-games.com/tot/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:16/7/2018 (PC)

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα