The Testament of Sherlock Holmes Review

Ένας από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας, που ενέπνευσε και ψυχαγώγησε γενιές και γενιές, ο περίφημος Sherlock Holmes, τα τελευταία χρόνια έχει έντονη παρουσία και στο gaming. Η Frogwares έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να μεταφέρει τις περιπέτειες του στις οθόνες μας, με το αποτέλεσμα να είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Το The Τestament of Sherlcok Holmes είναι το έκτο παιχνίδι Sherlock Holmes

της Frogwares, η οποία αυτή τη φορά μας παραδίδει την πιο ώριμη και καλοφτιαγμένη της προσπάθεια, μέσα από ένα adventure που θα ικανοποιήσει τους πάντες.

Για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του Sherlock Holmes, τίθενται δημοσίως υπό αμφισβήτηση οι ικανότητες και η εντιμότητά του. Στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του, μαζί με τον πιστό του φίλο και συνεργάτη Dr. Watson, ο Holmes βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση μυστηρίου, που φέρνει στην επιφάνεια το σκοτεινό πρόσωπο του ευφυούς ντετέκτιβ. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες για την ιστορία και το πώς αυτη εξελίσσεται. Σε συνδυασμό με την εναλλαγή χειρισμού μεταξύ των Sherlock Holmes και Dr. Watson, οι οποίοι δρουν παράλληλα χωρίς να ξέρει ο ένας τί κάνει ο άλλος, το παιχνίδι προσφέρει μία από τις καλύτερες και πιο πρωτότυπα περιπέτειες στην ιστορία του Sherlock Holmes.

Όσοι έχετε ασχοληθεί με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, θα βρεθείτε σε οικείο περιβάλλον. Όσοι ασχολείστε για πρώτη φορά, δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να προσαρμοστείτε στον χειρισμό, και αυτό γιατί το The Testament of Sherlcok Holmes προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους χειρισμού, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Υπάρχει κάμερα πρώτου προσώπου επιτρέποντας ελεύθερη κίνηση στο χώρο, κάμερα τρίτου προσώπου ανάλογη με αυτή του L.A. Noire, και ο κλασσικός point-and-click χειρισμός, με όλες τις ενέργειες να γίνονται μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού του ποντικιού ή του χειριστηρίου, ανάλογα την πλατφόρμα που παίξετε.

Ογκομετρικός φωτισμός σε adventure. Oι καιροί έχουν αλλάξει.

Το gameplay ακολουθεί το μοτίβο των προηγούμενων παιχνιδιών, με την εξερεύνηση του χώρου και τη συλλογή αντικειμένων στο inventory σας, την επίλυση γρίφων που σας οδηγούν σε νέα στοιχεία, αλλά και πρώιμα συμπεράσματα που καταγράφονται σε ένα σημειωματάριο, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά με λογικό συλλογισμό το κίνητρο του δράστη, την μέθοδο που ακολούθησε κτλ. Περαιτέρω έρευνα των αντικειμένων που βρίσκετε, γίνεται στο εργαστήριο του Sherlock Holmes, όπου μέσα από επιστημονική πλέον έρευνα και ανάλυση, ανακαλύπτετε νέα στοιχεία που με τη σειρά τους σας οδηγούν σε νέες περιοχές και νέους υπόπτους, συμπληρώνοντας σιγά σιγά το παζλ του μυστηρίου. Καθ΄ολη την διάρκεια του παιχνιδιού μπορείτε να χειρίζεστε τον Sherlock Holmes και τον Dr. Watson, ακόμα και κυνηγετικό σκύλο για να εκμεταλλευτείτε την όσφρηση του και την πρόσβαση σε σημεία που δεν μπορεί να φτάσει άνθρωπος. Η εναλλαγή χειρισμού χαρακτήρων, ενώ η ιστορία εξελίσσεται παράλληλα, πολλές φορές σας φέρνει αντιμέτωπους με απρόσμενες καταστάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα