The Smurfs Mission Vileaf review

Αξιοπρεπές στρουμφοπαίχνιδο έχουμε να δούμε από το επεισόδιο που ο Δρακουμέλ έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και πήγαν με τον παπαΣτρουμφ να ζήσουν ευτυχισμένοι στην Καζαμπλάνκα. Δηλαδή ποτέ είναι η απάντηση. Ποτέ! Ήρθε λοιπόν η ώρα να γίνει και αυτό, να αποκτήσουν τα χιλιοταλαιπωρημένα στρουμφάκια ένα καλό παιχνίδι και να μην είναι ο περίγελος των βιντεοπαιχνιδιών μαζί με τον Sonic (drops mic).

Ο σατανικός Δρακουμέλ (αρνούμαι να τον αποκαλέσω Γκαργκαμέλ, δεν το επιτρέπει ο κώδικας τιμής μου και ο Σπύρος Μπιμπίλας) έχει εξαπολύσει ένα

φυτό, το vileaf, που μολύνει το δάσος των και παγιδεύει τα πτωχά πλην τίμα στρουμφάκια. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο τεσσάρων στρουμφ (Προκόπης, Σπιρτούλης, Λιχούδης και Στρουμφίτα) πρέπει να ξε-μολύνετε το δάσος και να σώσετε κάθε ζαβό στρουμφάκι που ήταν τόσο ηλίθιο ώστε να παγιδευτεί από ένα φυτό!

Έχουμε λοιπόν ένα παραδοσιακό παιχνίδι πλατφόρμας, τόσο παραδοσιακό που μοιάζει παλιομοδίτικο. Τρέχετε, πηδάτε, συλλέγετε διάφορα αντικείμενα και “σκοτώνετε” εχθρούς! Είναι τόσο παλιομοδίτικο που καταντά μεταμοντέρνο! Όταν όλοι προσπαθούν να ανακατέψουν όσα περισσότερα είδη παιχνιδιών και gameplay μπορούν για να ξεχωρίσουν, το Mission Vileaf ξεχωρίζει με το να είναι απλό και κλασικό! Η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού είναι το υπερόπλο που έφτιαξε ο Ξεφτέρης και ονομάζεται smurfizer, με το οποίο καταπολεμάτε τα σατανικά σχέδια του Δρακουμέλ και ψεκάζετε ότι χαλάει την αισθητική και τα τσάκρα του στρουμφοδάσους! Φυσικά εκτός από το να ψεκάζετε με το smurfizer αποκτάτε και άλλες δυνάμεις που αναβαθμίζονται ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στα εμπόδια που ρίχνουν οι πίστες μπροστά σας. Το ότι χρησιμοποιείτε τέσσερα διαφορετικά στρουμφάκια μην σας δίνει την εντύπωση ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στον χειρισμό ή τις δυνατότητες. Πλην της διαφορετικής εμφάνισης και των διαλόγων τα στρουμφάκι έχουν ακριβώς τις ίδιες ικανότητες. Οπότε η αλλαγή μεταξύ τους, πρακτικά, δεν έχει καμία αξία και δεν δίνει την ψευδαίσθηση της ποικιλίας ούτε στην Ψιψινέλ.

Ήθελα να ’ξερα ποιος αφήνει μισές τις γέφυρες...

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι χωρισμένος σε κεφάλαια, τα οποία και πρέπει να ολοκληρώσετε αναλαμβάνοντας διάφορες αποστολές έχοντας πάντα σαν βάση το στρουμφοχωριό, Συνήθως οι αποστολές αφορούν την διάσωση των συγχωριανών σας στρουμφ ή την εξόντωση των εχθρών που εξαπέλυσε ο Δρακουμέλ. Σε κάθε κεφάλαιο-πίστα ο Προκόπης σας δίνει και μια νέα δυνατότητα για το smurfizer και φυσικά η πίστα είναι βασισμένη σ’ αυτή την δυνατότητα. Ενώ ξεκινώντας έχετε απλά ένα άλμα και το ψέκασμα για το vileaf, αργότερα σας δίνεται η δυνατότητα της αιώρησης, της επιτάχυνσης, του ground slam κτλ. Αρχικά το smurfizer μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα και χρειάζεται cool down, αλλά αναβαθμίζοντάς το μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για περισσότερη ώρα.

Το παιχνίδι παρουσιάζεται με την μορφή παραμυθιού, δοσμένου με ποιητική, ομοιοκαταληκτική αφήγηση. Μην περιμένετε η ιστορία να έχει ανατροπές και δράση που κόβει την στρουμφοανάσα, απλά είναι μια κλασική στρουμφοϊστορία για να έχει λόγο ύπαρξης το παιχνίδι. Επίσης το παιχνίδι είναι σε γενικές γραμμές εύκολο, όποιο βαθμό δυσκολίας από τους τρεις που διαθέτει και αν επιλέξετε, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των εχθρών και τα ψεκάσματα που δέχονται μέχρι να πέσουν από το θανατηφόρο smurfizer. Παρά την ευκολία του όμως έχει σημεία που χρήζουν στρουμφοπροσοχής όπου το platfroming γίνεται ελαφρώς απαιτητικό. Στην ευκολία του παιχνιδιού συμβάλλουν τα αρκετά checkpoints και ότι οι στρουμφοκαρδούλες που συμβολίζουν την ζωή σας δεν έχουν καμία αξία, αφού και να τελειώσουν το παιχνίδι σας επανεμφανίζει στο ίδιο, σχεδόν, σημείο όπου χάσατε.

Το gameplay είναι απλό και “σφιχτό”. Ο χειρισμός είναι εύκολος και οι κινήσεις των στρουμφ ρευστές, ωστόσο δεν δίνει την αίσθηση της πλήρους ελευθερίας κινήσεων και συνδυασμών. Πχ το ground slam δύσκολα επιτυγχάνεται όταν είστε εν κινήσει, δηλαδή χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά σε επιτόπιο άλμα και όχι καθώς προχωράτε στην πίστα με το momentum που έχετε. Αυτό φυσικά δεν αφαιρεί κάτι από το gameplay, καθώς το παιχνίδι είναι φτιαγμένο με αυτούς τους “περιορισμούς”, απλά αν έχετε συνηθίσει την ελευθερία κινήσεων και combos στα platformer εδώ φαίνεται να σας περιορίζει ελαφρώς. Επίσης, ως παραδοσιακό πλατφορμερ και αυτό έχει θέματα με την κάμερα, ειδικά σε στενές πίστες και σε “διαδρόμους”. Προσπαθεί η καημένη να κεντραριστεί την ουρά των στρουμφ αλλά δεν τα στρουμφοκαταφέρνει πάντα.

Platforming στο δάσος.

Στα δυνατά σημεία του παιχνιδιού συγκαταλέγονται τα πανέμορφα γραφικά. Ζωντανά, έντονα χρώματα και σίγουρα καλύτερα από τις 3D animated ταινίες και σε στιλ και σε ατμόσφαιρα! Καλέ τί κουκλάκι είναι αυτό; Χαίρεσαι να παίζεις με ένα ηλίθιο στρουμφοχαμόγελο! Κάποια μικρά στρουμφοτεχνικά θέματα υπάρχουν με λίγα στιγμιαία κολλήματα πού και πού να παρατηρούνται όταν το στρουμφάκι σας έρχεται σε επαφή με κάποιο collectible, μάλλον από την συγκίνηση. Το frame rate επίσης δεν είναι άρτιο, ενώ υπάρχει και αρκετό pop-in όταν μπαίνετε σε νέες περιοχές. Αυτά δεν χαλάνε την εμπειρία, αλλά είναι αισθητά και αμαυρώνουν την καλή εικόνα του παιχνιδιού. Στρουμφοχαρούμενο το soundtrack και τόοοοοοοσο γλυκούλι. Δυνατές και καθαρές φωνές, περιβαλλοντικοί ήχοι του δάσους με τα πουλάκια που κελαηδούν, θρόισμα των φύλλων και μουσική που θυμίζει το καρτούν. Με τα πάντα στο παιχνίδι να είναι στα αγγλικά χάνεται ελαφρώς η νοσταλγία μας για τα Στρουμφάκια που βλέπαμε όταν είμασταν πιτσιρίκια, αφού άλλο είναι να ακούς τον Λιχούδη να μιλάει και άλλο τον Chef με την “ιταλική” του προφορά. Καλέ πόσο κοστίζει μια μεταγλώττιση; Πόσα παίρνει πια ο Ακίνδυνος Γκίκας;

Το The Smurfs - Mission Vileaf είναι ένα αξιόλογο platformer και κυρίως ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση για το μέλλον των στρουμφ στο gaming. Είναι εύκολο και απλοϊκό, αλλά είναι και στρουμφοδιασκεδαστικό. Αν σας αρέσουν τα στρουμφάκια, σίγουρα θα περάσετε ωραία μαζί του.

Διασκεδαστικό και ευχάριστοΠανέμορφο και “ζωντανό” παιχνίδιΩραίοι ήχοι και μουσική“Σφιχτό” gameplay......μάλλον υπερβολικά “σφιχτό”ΕύκολοΟ τεχνικός τομέας έχει κάποια θέματαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Switch, PS4, Xbox One, PC, PS5 (αναμένεται), Xbox Series X/S (αναμένεται)ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Imps, Osome StudioΕΚΔΟΣΗ:MicroidsΔΙΑΘΕΣΗ:Enarxis

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα