The Division Review

Τo Tom Clancy's The Division αποτέλεσε πόλο έλξης και αντικείμενο συζητήσεων πολύ πριν την κυκλοφορία του, αφού υποσχόταν έναν κόσμο και μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των video games. Το παιχνίδι τελικά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στέκεται με επιτυχία, παρά τα ελαττώματα του, αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο.

Το σενάριο του The Division σας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη, λίγες μέρες μετά το

ξέσπασμα ενός φονικού ιού, ο οποίος εξαπλώνεται σε ολόκληρη την πόλη ανήμερα της Black Friday. Η επιδημία βυθίζει στο χάος τη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα η πόλη να είναι έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων συμμοριών που σπέρνουν τον όλεθρο. Μια ομάδα ειδικών πρακτόρων με την ονομασία Division αναλαμβάνει να σώσει την κατάσταση αλλά χάνονται τα ίχνη της. Εσείς είστε ένας από τους πράκτορες της δεύτερης ομάδας που επιστρατεύεται για να βοηθήσει στην ανόρθωση της πόλης, να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση του ιού, αλλά και να ανακαλύψει την τύχη της πρώτης ομάδας.

Το The Division προσφέρει μια μεταποκαλυπτική εμπειρία σε ένα κόσμο που βυθίζεται στον όλεθρο και την παράνοια. Οι πρώτες στιγμές με τις εκτενείς cutscenes δίνουν την εντύπωση ότι το παιχνίδι εστιάζει στην αφηγηματικότητα, κάτι που τελικά δεν ισχύει, αφού η εξέλιξη της ιστορίας έχει μεγάλες παύσεις λόγω και της ιδιαιτερότητας του είδους. Στο The Division η εξέλιξη της ιστορίας και η ανακάλυψη της αλήθειας για τον ιό έρχεται μέσα από το ίδιο το gameplay, ψάχνοντας τον τεράστιο κόσμο για collectables, ηχογραφήσεις, αναπαραστάσεις σκηνών από το παρελθόν (echoes) κτλ. Μπορεί έτσι το παιχνίδι να χάνει σε δραματικότητα και αφηγηματική ροή, αλλά επιτυγχάνει την πλήρη αλληλεπίδραση του παίκτη με τον κόσμο του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό με βάση το κοινό στο οποίο απευθύνεται και το είδος όπου ανήκει, το οποίο επικεντρώνεται περισσότερο στο gameplay και λιγότερο στην εξέλιξη της ιστορίας. Το The Division είναι κατά βάση MMO και ως τέτοιο θα κριθεί. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να παντρέψει μηχανισμούς MMO σε online περιβάλλον, με στοιχεία single-player. Αυτό έχει αποτέλεσμα να διαθέτει στοιχεία που αρέσουν σε διαφορετικούς τύπους παικτών, αλλά και να ρισκάρει να μην ικανοποιήσει απόλυτα ούτε αυτούς που θέλουν μια μαζεμένη εμπειρία single-player, ούτε αυτούς που θέλουν ένα παιχνίδι προσανατολισμένο στο multiplayer.

Το πιστολίδι είναι καλοδουλεμένο.

Χονδρικά το The Division χωρίζεται σε δύο ζώνες. Η μία είναι η ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και η άλλη είναι η dark zone, που αποτελεί περίπου το ένα τέταρτο του χάρτη και είναι η περιοχή που έχει μολυνθεί περισσότερο από τον φονικό ιό. Στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης αναλαμβάνετε βασικές και δευτερεύουσες αποστολές, τις οποίες μπορείτε να παίζετε μόνοι σας, είτε σε ομάδα τεσσάρων ατόμων, ενώ μπορείτε να εξερευνάτε περαιτέρω την πόλη για συλλογή collectables. Στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης το παιχνίδι απέχει αρκετά από τα δεδομένα των ΜΜΟ, αφού στον χάρτη δεν υπάρχουν άλλοι παίκτες, παρά μόνο στα καταφύγια. Δεν υπάρχουν ούτε public events ώστε να αλληλεπιδράτε με άλλους παίκτες, αφού στον χάρτη υπάρχει μόνο η παρέα σας ή οι παίκτες με τους οποίους έχετε συνδεθεί μέσω matchmaking. Αντίθετα, η dark zone είναι μια καθαρόαιμη εμπειρία ΜΜΟ, αφού εκεί αλληλεπιδράτε με διαφορετικές ομάδες παικτών με τρόπο που αναλύεται στη συνέχεια του κειμένου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η multiplayer εμπειρία τόσο στο κύριο μέρος του παιχνιδιού όσο και στη dark zone είναι εξαιρετική, χωρίς αποσυνδέσεις και καθυστερήσεις και σχεδόν άμεσο matchmaking.

Από τις πρώτες στιγμές του παιχνιδιού μένετε άναυδοι με την δουλειά που έχει γίνει στον σχεδιασμό της κατεστραμμένης Νέας Υόρκης. Το επίπεδο λεπτομέρειας που υπάρχει σε κάθε δρόμο της πόλης δεν έχει προηγούμενο. Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, σακούλες με πτώματα, άστεγοι που παρακαλάνε για βοήθεια, παρατημένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ένα σωρό ακόμη λεπτομέρειες συνθέτουν έναν εφιαλτικό αποκάλυψης που σας κάνει να ασφυκτιάτε σε κάθε σας βήμα. Η καλή δουλειά δεν περιορίζεται μόνο στο εικαστικό, αφού εξίσου εκπληκτικό είναι και το level design κάθε περιοχής. Συναντάτε αμέτρητα υπόγεια περάσματα και σταθμούς μετρό των οποίων το εσωτερικό μπορείτε να επισκέπτεστε, όπως και πολλά σπίτια τα οποία μπορείτε να ψάχνετε. Εντύπωση προκαλούν και οι διαφορές των περιοχών της πόλης, με κάποιες περιοχές να είναι βιομηχανικές, άλλες να έχουν πολλά εμπορικά καταστήματα κτλ. Ο κόσμος του The Division είναι ότι πιο καλοδουλεμένο και ρεαλιστικό έχουμε δει σε τέτοιο παιχνίδι και σας προκαλεί να τον εξερευνάτε. Πέρα από τα collectables, σε πολλά σπίτια και σε κρυμμένες γωνίες βρίσκετε εξοπλισμό, υλικά, ακόμα και όπλα που χρησιμεύουν κυρίως στις πρώτες ώρες του παιχνιδιού, μέχρι να βρείτε πραγματικά δυνατά όπλα και εξοπλισμό.

Ένα από τα πιο δυνατά skills εν δράσει.

Οι κύριες δραστηριότητές σας στον κόσμο του The Division είναι οι βασικές και δευτερεύουσες αποστολές, αλλά και οι συμπλοκές με εχθρούς. Όλα αυτά σας χαρίζουν πόντους εμπειρίας που βοηθούν ώστε να ανεβαίνετε level. Οι 18 βασικές αποστολές έχουν μέση διάρκεια περίπου μισή ώρα η κάθε μία, ενώ οι δευτερεύουσες αποστολές και τα encounters στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν το πεντάλεπτο. Οι βασικές αποστολές δεν προσφέρουν κάτι πρωτόγνωρο και προσανατολίζονται ως επί το πλείστον στην δράση. Το παιχνίδι κάνει τίμια προσπάθεια ώστε αυτές οι αποστολές να μην γίνονται επαναλαμβανόμενες, αφού σε αρκετές απαιτείται ένα σχετικό ψάξιμο για να βρίσκετε κάποιους διακόπτες ή γεννήτριες, ενώ σε κάποιες υπάρχει και περιθώριο χρόνου για να ολοκληρώσετε ορισμένες ενέργειες. Σε γενικές γραμμές, πάντως, η φιλοσοφία των αποστολών παραμένει ίδια: να εξολοθρεύετε ότι κινείται, μεχρι να βρίσκετε τα μίνι αφεντικά και να τα σκοτώνετε ώστε να ολοκληρώνετε την αποστολή. Οι βασικές αποστολές είναι απολαυστικές όταν παίζετε με παρέα, καθώς η συνεργασία και το μακελειό με το πλήθος των εχθρών σας κάνει να ξεχνάτε τον ρηχό χαρακτήρα τους.

Όσο για τις δευτερεύουσες αποστολές και τα encounters, η ολοκλήρωσή τους σας δίνει πόντους εμπειρίας. Τα encounters πέρα από πόντους εμπειρίας σας προσφέρουν και πόντους που χρησιμεύουν στην= σταδιακή ανάπτυξη της βάσης σας. Αναπτύσσοντας τις τρεις διαφορετικές πτέρυγες της βάσης σας -medical, tech, security- ξεκλειδώνετε σταδιακά τα βασικά skills, τα talents και τα perks. Τα skills αφορουν ικανότητες που ενεργοποιούνται μέσα στην μάχη με το πάτημα ενός κουμπιού και παίρνουν χρόνο ώστε να γίνουν διαθέσιμες ξανά. Τα talents και τα perks είναι passive skills, δηλαδή προσθέτουν στατιστικά που είναι μόνιμα και δεν απαιτούν κάποια κίνηση για να ενεργοποιούνται. Για κάθε ένα από τα skills ξεκλειδώνονται σταδιακά διαφορετικά modifications δίνοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στον χαρακτήρα σας.

Το The Division είναι από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Στις δευτερεύουσες αποστολές και στα encounters έχει γίνει επίσης μια προσπάθεια για ποικιλία, αφού οι δραστηριότητές ποικίλουν, από την διάσωση ομήρων και την προστασία υλικών από τους εχθρούς, μέχρι την δολοφονία αρχηγών συμμοριών και το ψάξιμο μολυσμένων κτιρίων. Δυστυχώς το σύστημα leveling και η ανάγκη ανάπτυξης της βάσης ώστε να εξελίσσετε τις ικανότητες του χαρακτήρα σας, σας αναγκάζει να κάνετε αμέτρητες τέτοιες αποστολές με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κουραστείτε. Η λύση εδώ θα μπορούσε να είναι η σύνδεση του συστήματος leveling και της ανάπτυξης της βάσης με δραστηριότητες πέρα από τις αποστολές, κάτι που στην ουσία του δεν συμβαίνει καθώς η ανακάλυψη των collectables αποφέρει ελάχιστους πόντους εμπειρίας και κανέναν πόντο για την ανάπτυξη της βάσης. Ιδιαίτερα παράπλευρες δραστηριότητες όπως η ανακάλυψη της ταυτότητας πρακτόρων της πρώτης ομάδας, που χρειάζεται αρκετό χρόνο για να την βρείτε, έπρεπε να αποφέρει περισσότερα οφέλη.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας σε αυτό το είδος είναι η ποιότητα και ο ρυθμός των μαχών, και το The Division εδώ τα πάει πολύ καλά. Η αίσθηση των όπλων είναι εξαιρετική, η ακρίβεια της στόχευσης σε κάθε ένα από τα όπλα είναι η ενδεδειγμένη, ενώ και η μετάβαση από το σημείο κάλυψης στο σημείο στόχευσης είναι ομαλότατη και λειτουργική. Κάποια παράπονα υπάρχουν στην κάλυψη, αφού συχνά βγαίνετε από την κάλυψη άθελά σας, χωρίς να πατάτε το αντίστοιχο κουμπί, ενώ κάποιες φορές “κολλάτε” για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου στο σημείο της κάλυψης, γεγονός που στον μέγιστο βαθμό δυσκολίας οδηγεί μοιραία στο θάνατο. Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητα όπλα για κάθε έναν από τους έξι διαφορετικούς τύπους όπλων του παιχνιδιού, ενώ μπορείτε να τα παραμετροποιείτε προσθέτοντας mods. Τεράστια ποικιλία υπάρχει και στον υπόλοιπο εξοπλισμό όπως γάντια, σακίδια, αλεξίσφαιρα κτλ, στα οποία επίσης μπορείτε να προσθέτετε mods για να ανεβάζετε τις επιδόσεις τους. Τόσο τα όπλα όσο και τον υπόλοιπο εξοπλισμό είτε τα αγοράζετε από πωλητές στη βάση και τα καταφύγια, είτε τα βρίσκετε στον κόσμο του παιχνιδιού ή από τους εχθρούς που σκοτώνετε. Το αρνητικό είναι ότι οι αλλαγές στον εξοπλισμό δεν φαίνονται εμφανισιακά, γεγονός που μειώνει τον ρεαλισμό και κάνει τους πράκτορες να μοιάζουν μεταξύ τους.

Πέρα από το πιστολίδι, από τα πολύ θετικά είναι και η δυνατότητα να αλλάζετε όποτε θέλετε τα skills και τα talents και να μην τα “παντρεύεστε” όπως στα περισσότερα RPG. H επιλογή αυτή μπορεί να δίνει μια πιο action χροιά στο παιχνίδι, αλλά δίνει και μεγαλύτερη ελευθερία αφού μπορείτε να δοκιμάζετε όλα τα διαθέσιμα skills και να επιλέγετε αυτά που σας βολεύουν. Η ελευθερία αυτή έχει ακόμη πιο μεγάλη σημασία αν παίζετε σαν ομάδα, αφού μπορείτε να “μοιράζετε” έτσι τις ικανότητές σας, ώστε να υπάρχει ένας πράκτορας που προσανατολίζεται στην αναπλήρωση της υγείας της ομάδας, άλλος που επικεντρώνεται στην ισχύ των πυρών κτλ, κάνοντας μια αχτύπητη τετράδα χωρίς αδυναμίες. Ένα ακόμη θετικό που αφορά το πιστολίδι είναι ο σωστότατος μηχανισμός υγείας, που φέρνει μια μικρή “επανάσταση” στα shooters. Η υγεία σας χονδρικά διαιρείται σε τρία μέρη και αν έχετε δεχτεί πυρά και βρίσκεστε σε θέση κάλυψης ανανεώνεται μόνο κατά το ένα τρίτο. Η υπόλοιπη υγεία ανανεώνεται με τη χρήση medipacks τα οποία είναι περιορισμένα για κάθε παίκτη και μάλιστα απαιτείται κάποιος εύλογος χρόνος για να χρησιμοποιείτε μαζεμένα δύο medipacks. Ο μηχανισμός αυτός αυξάνει τρομερά την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και σας αναγκάζει να πυροβολάτε με περισσότερη προσοχή.

Με παρέα οι μάχες πάντα είναι πιο συναρπαστικές.

Καλή προσπαθεια έχει γίνει και στην εχθρική νοημοσύνη, χωρίς όμως να λείπουν κάποια σοβαρά θέματα που υποβαθμίζουν το πιστολίδι. Το πιο σοβαρό μειονέκτημα είναι οι προβλέψιμες κινήσεις των εχθρών, αλλά και το γεγονός ότι δεν προσπαθούν να σας περικυκλώνουν, αφού το μοτίβο κινήσεών τους είναι είτε να παραμένουν καλυμμένοι απέναντι από σας, είτε να επίθενται κατά μέτωπο εναντίον σας κραδαίνοντας συνήθως κάποιο τσεκούρι. Επιπλέον, κάποιες φορές δεν αντιδρούν όταν αλλάζετε θέση, πχ αν ανεβείτε κάποια σκάλα για να τους έχετε από κάτω δεν σας ακολουθεί κανείς. Πάντως τα μίνι αφεντικά και οι αρχηγοί των συμμοριών έχουν ικανοποιητικότατη νοημοσύνη και σας δυσκολεύουν ιδιαίτερα στα πιο μεγάλα επίπεδα δυσκολίας. Τέλος, ενδέχεται να σας εκνευρίσει ο “αυτόματος” εντοπισμός της θέσης σας από εχθρούς που είναι αδύνατο να σας έχουν δει προηγουμένως. Για παράδειγμα πολλές φορές ρίχνετε μια βόμβα που σκοτώνει με τη μία δύο εχθρούς και ξαφνικά ξεπροβάλλουν άλλοι εχθροί που δεν είχαν καμία οπτική επαφή με εσάς και σας επιτίθενται γνωρίζοντας ακριβώς πού κρύβεστε.

Ένα ακόμη παράπονο συνολικά για το παιχνίδι είναι η πολύ μικρή ποικιλία εχθρών. Ασφαλώς και το σενάριο περιορίζει την ποικιλία εχθρών για να παραμείνει το παιχνίδι σε ρεαλιστικά πλαίσια, αλλά τουλάχιστον μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες συμμορίες με διαφορετικές δυνατότητες και εμφάνιση, να υπάρχουν διαφορές στην εμφάνιση των αφεντικών ή να υπάρχουν οχήματα αέρος, όπως συμβαίνει μόνο στην τελευταία βασική αποστολή. Περιμένουμε σημαντική βελτίωση στα επερχόμενα expansions, γιατί το παιχνίδι πάσχει σοβαρά σε αυτό τον τομέα.

Φτάνοντας στο level cap ύστερα από 30+ ώρες ενασχόλησης και ολοκληρώνοντας τις βασικές αποστολές, έχετε πρόσβαση στο end-game περιεχόμενο, το οποίο είναι οι ημερήσιες αποστολές που ξεκλειδώνουν και το επίπεδο δυσκολίας challenging σε βασικές αποστολές, ενώ τότε είναι και η κατάλληλη στιγμή να επισκεφθείτε τη dark zone. Στη dark zone μπορείτε να πάτε και πριν φτάσετε το level cap, αλλά συνιστώ να ασχοληθείτε αφού φτάσετε level 30 για να μπορείτε να το ευχαριστηθείτε. Μέσα από τη dark zone και τις challenging αποστολές αποκτάτε όλο και καλύτερα όπλα και εξοπλισμό, που είναι και οι ξεκάθαροι στόχοι σε κάθε ΜΜΟ. Αν και τόσο το Destiny όσο και άλλα πιο παραδοσιακά ΜΜΟ έχουν διδάξει ότι με κάθε expansion ο κόπος να αποκτήσετε βαρβάτα όπλα πάει στράφι καθώς γίνονται διαθέσιμα πολύ καλύτερα όπλα που αποκτούνται πολύ πιο εύκολα σε νέες περιοχές, σημασία έχει το ταξίδι (με καλή παρέα) και λιγότερο ο προορισμός, οπότε ξεπερνιέται το άσκοπο του πράγματος που λογικά θα σκεφτούν όσοι δεν αρέσκονται σε παιχνίδια με μηχανισμούς MMO.

Οι λεπτομέρειες στον κόσμο του The Division κάνουν την διαφορά.

Στη dark zone, γρήγορα διαπιστώνετε ότι αυτός είναι ο πραγματικός νεωτερισμός του The Division και η μοναδική εμπειρία που προσφέρει, τουλάχιστον όσον αφορά τις κονσόλες. H dark zone δανείζεται πολλά στοιχεία από καθαρόαιμα MMO επιβίωσης που υπάρχουν στο PC. Σε αυτή, μπορείτε είτε μόνος είτε με την ομάδα σας να σκοτώνετε δύσκολους εχθρούς και να αποκτάτε καλύτερο εξοπλισμό, αλλά έχετε ταυτόχρονα την απειλή άλλων πραγματικών παικτών που επίσης είναι είτε μόνοι τους είτε σε ομάδα και καιροφυλαχτούν για να σας κλέψουν ότι loot μαζεύετε. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οτιδήποτε έχετε αποκτήσει πριν μπείτε στη dark zone δεν κινδυνεύετε να το χάσετε σε περίπτωση που πεθάνετε, ενώ πέρα από το level σας υπάρχουν ranks όπου ξεκινάτε από το μηδέν. Σκοτώνοντας απλούς εχθρούς ή μίνι αφεντικά στη dark zone μαζεύετε μέχρι εννιά αντικείμενα τα οποία πρέπει να στείλετε στη βάση σας. Έτσι, πρέπει να πηγαίνετε σε συγκεκριμένα σημεία στη dark zone όπου μπορείτε να καλείτε ελικόπτερο για να πάρει τα αντικείμενα αυτά. Σε περίπτωση που σκοτωθείτε πριν έρθει το ελικόπτερο, χάνετε χονδρικά τα μισά αντικείμενα που έχετε μαζέψει, ενώ στο επόμενο respawn αν τα αντικείμενα που χάσατε δεν τα έχει μαζέψει κάποιος άλλος παίκτης μπορείτε ξανά να τα μαζέψετε και να καλέσετε πάλι ελικόπτερο κτλ.

Η dark zone αποτελεί μια περιοχή όπου οι συνθήκες είναι συνεχώς ευμετάβλητες, οπότε πιθανόν να έχετε διαφορετική εμπειρία όποτε παίζετε. Αρχικά δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για να επιτίθεται ο ένας παίκτης στον άλλο, αφού αν σκοτώσετε άλλο παίκτη γίνεστε rogue και νούμερο ένα στόχος για όλους τους υπόλοιπους παίκτες στο χάρτη. Όποιος σκότωνε τον rogue ανέβαινε πολύ γρήγορα ranks, ενώ αντίστοιχα ο σκοτωμένος rogue έχανε πολλούς πόντους από το συνολικό rank του. Αυτό είχε αποτέλεσμα σχεδόν κανείς να μην ρισκάρει να επιτίθεται σε άλλο παίκτη για να μην έχει μεγάλες κυρώσεις. Η κατάσταση έχει αλλάξει εν μέρει, αφού η ποινή για τους rogue που σκοτώνονται είναι πολύ μικρότερη, οπότε πετυχαίνετε συχνότερες μάχες μεταξύ παικτών μέσα στο χάρτη. Πάντως γενικές γραμμές οι παίκτες προσανατολίζονται περισσότερο στην pve εμπειρία του παιχνιδιού, όντας σε ομάδες και σκοτώνοντας ΑΙ εχθρούς, για να μαζεύουν κορυφαίο εξοπλισμό.

Η εμπειρία της dark zone διαφέρει από παίκτη σε παίκτη, μέρα με τη μέρα, ομάδα με την ομάδα. Προσωπικά έχω απολαύσει στιγμές όπου ξεκίνησα μόνος μου και βρήκα στην πορεία μεμονωμένους παίκτες και κάναμε δυνατή ομάδα κερδίζοντας κορυφαία αντικείμενα. Μάλιστα τυχαία βρήκαμε στο δρόμο μας και συνεργαστήκαμε με δύο ακόμα ομάδες, σπέρνοντας τον όλεθρο σε ολόκληρο το χάρτη και μαζεύοντας loot. Αντίστοιχα είχα και αρνητικές εμπειρίες, αφού για παράδειγμα μπήκα σε ομάδα που, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, έγινε όλη rogue εξαιτίας ενός παίκτη που δεν ήξερε τί ήθελε να κάνει, με αποτέλεσμα να χάσω τρομερό εξοπλισμό χωρίς να έχω ευθύνη. Η κάθε εμπειρία στη dark zone είναι προσωπική και αλλάζει. Η dark zone σαν ιδέα είναι συναρπαστική και προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, αν και πρέπει να υποστεί κάποιες ακόμα αλλαγές ώστε να δίνει πιο μεγάλο κίνητρο για σοβαρό pvp.

Οι εχθροί είναι αρκετά προβλέψιμοι.

Για το τέλος μένει ο οπτικός τομέας που είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο δυνατά σημεία του The Division. Η εκπληκτική αναπαράσταση της Νέας Υόρκης, οι καλοσχεδιασμένοι χαρακτήρες, τα απίστευτα φωτορεαλιστικά εφέ, ο τρόπος που απεικονίζεται το χιόνι, η δυναμική εναλλαγή μέρας νύχτας και άλλα στοιχεία συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια των τελευταίων ετών. Μοναδικό ψεγάδι είναι το περιορισμένο draw distance, το οποίο όμως καμουφλάρεται έξυπνα από την διάχυτη ομίχλη και το χιόνι. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα ηχητικά εφέ, με τους ήχους των όπλων να είναι διαφορετικοί ανάλογα με τον τύπο του όπλου, ενώ και η ακουστική των πυροβολισμών διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον όπου βρίσκεστε. Ταιριαστή είναι και η μουσική του παιχνιδιού, με την ποικιλία των κομματιών όταν είστε στο καταφύγιο να αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, αφού μπορείτε να ακούτε από ροκ μέχρι και κλασική μουσική. Αρκετά καλό είναι και το voice acting των χαρακτήρων με τους οποίους συναναστρέφεται ο χαρακτήρας σας, με τον ίδιο πάντως να παραμένει βουβός καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το The Division είναι ένας ιδιόμορφος τίτλος, ιδανικός για να παίζετε με παρέα. Έχει ήδη καλές βάσεις και αναμένεται να γίνεται ακόμα καλύτερο στο μέλλον. Αν αρέσκεστε σε single-player παιχνίδια, ενδεχομένως θα σας προσελκύσει το καλοδουλεμένο πιστολίδι του, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε το ενδιαφέρον σας. Αντίθετα, αν έχετε εμπειρία από ΜΜΟ ή αγαπάτε τα συνεργατικά παιχνίδια, τότε οπωσδήποτε πρέπει να κλείσετε εισιτήρια για τη Νέα Υόρκη του The Division.

Εκπληκτική απεικόνιση της βυθισμένης στο χάος Νέας ΥόρκηςΩραίο πιστολίδιΑλλάζετε skills και talents όποτε θέλετεΈξυπνος μηχανισμός ανανέωσης της υγείαςΗ μοναδική εμπειρία που προσφέρει η dark zoneΤρομερά γραφικά και σχεδιασμός περιοχώνΤεράστια ποικιλία όπλων, τα οποία παραμετροποιούνταιΆψογο multiplayerΕπαναλαμβανόμενες προαιρετικές αποστολέςΗ εχθρική νοημοσύνη ήθελε περισσότερη δουλειάΛίγα είδη εχθρώνTo pvp στη dark zone παραμένει χωρίς ουσίαΟι αλλαγές στον εξοπλισμό δεν φαίνονται εμφανισιακάΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:UbisoftΕΚΔΟΣΗ:UbisoftΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://tomclancy-thedivision.ubi.com/game/en-us/home/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:8/3/2016PEGI:18

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
black friday, xbox one, video, games, νέα, black, mmo, online, zone, μμο, public, design, μετρο, δραση, tech, λύση, rpg, ισχύ, εμφάνιση, πηγαίνετε, pvp, draw, ροκ, voice, βασεις, εισιτήρια, ps4, xbox, site, http, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, Καλή Χρονιά, end, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, μακελειο, χιονι, χριστουγεννιατικα, χριστουγεννιατικα στολιδια, δυνατα, αυτοκινητα, βημα, γωνιες, δουλεια, ιχνη, μμο, μουσικη, παιχνιδια, ρυθμος, τυχη, υγεια, ωρα, games, game, mmo, public, pvp, rpg, απιστευτα, ασυλο, πηγαίνετε, βοηθεια, βομβα, βρειτε, γαντια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δυνατοτητα, δυστυχως, εγινε, εφε, ευκολα, υπαρχει, εισιτήρια, ελευθερια, ελξης, εν μερει, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, ετων, ευθυνη, εχθροι, ζωνες, ιδεα, ιδια, ιδιο, ειδος, υπηρχαν, ισχυει, ηχητικα, θετικο, κινηση, κλασικη μουσικη, κλασματα, λεπτομερειες, λύση, μηδεν, μινι, μπορειτε, νεα υορκη, νοημοσυνη, ομαδα, παντα, ομιχλη, οντας, οπωσδηποτε, ουσια, οχηματα, περιβαλλον, ποιοτητα, ροη, ροκ, σεναριο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σπιτια, τρια, τιτλος, ισχύ, φαινονται, χαος, χρονος, ωρες, αδυνατο, ανηκει, black, security, design, draw, ειδη, εξυπνα, ιδιαιτερα, χροια, ομαδες, παιχνιδι, player, πληροφοριες, site, σκοτωνει, single, σωρο, ταξιδι, tech, online, θεματα, θετικα, υγειας, υλικα, voice, zone
Τυχαία Θέματα