Tekken Hybrid Review

Δύο παιχνίδια και μια ταινία Tekken, σε ένα δίσκο; Μα πόσο μας αγαπάς ρε Namco; Βέβαια το να δω μια ταινία βασισμένη σε game συμπεριλαμβάνεται πλέον στην λίστα με τις εμπειρίες που δεν θέλω να ζήσω, μια θέση πριν το “δάγκωμα σκύλου στα αχαμνά” και μια θέση μετά το “ήττα από γυναίκα στο Pro”. Αλλά αυτή η ταινία είναι διαφορετική απ’ τα χολιγουντιανά τερατουργήματα, ε Namco; Namco;;;

To Tekken Hybrid

αποτελείται από το πρώτο Tekken Tag Tournament του PS2 σε HD ανάλυση, το Tekken Tag Tournament 2 Prologue – στην ουσία ένα demo της επερχόμενου παιχνιδιού – και την 3D animated ταινία Tekken Blood Vengeance.

To Tekken Tag Tournament HD (ΤΤΤHD) είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του παιχνιδιού του 2000 για PS2 σε υψηλή ανάλυση και με την υποστήριξη trophies. Και αυτό είναι όλο, το παιχνίδι όπως ήταν έτσι και παρέμεινε! Arcade mode, Survival, Time Attack, VS Battle, Tekken Bowl (όπου παίζουμε bowling με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού) όλα είναι διαθέσιμα και με τα τελικά video του κάθε μαχητή εξαρχής ξεκλειδωμένα. Όλοι οι μέχρι τότε χαρακτήρες που εμφανίστηκαν στα παλαιότερα Tekken κάνουν την εμφάνισή τους στο παιχνίδι, που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία να αφηγηθεί, απλά είναι αφορμή για ομαδικό ξύλο. Διαλέγουμε δύο μαχητές και ριχνόμαστε στη μάχη, εναλλάσσοντάς τους στρατηγικά μεταξύ τους ώστε να μην μας τεζάρει κάποιος. Όπως ανέφερα δεν άλλαξε κάτι από το original παίγνιο, οπότε αν χάσουμε έναν μαχητή, ακόμη κι αν ο δεύτερος έχει γεμάτη τη μπάρα ενέργειάς του, χάνουμε τη μάχη!

Kamehameha!

Το μενού, οι vs screens, οι υπερβολικά “κενές” και χωρίς λεπτομέρειες πίστες, ακόμη και η οθόνη επιλογής μαχητών μας υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα παιχνίδια ξύλου του PS2. Οπτικά, παρόλο που είναι πλέον hi-res, δείχνει μια άλφα ηλικία (11 χρόνια είναι αυτά) και ηχητικά παραμένει κακόγουστο!

Το Tekken Tag Tournament 2 Prologue (TTT2) είναι μια μικρή γεύση απ’ το παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου. Διαθέτει τέσσερις playable χαρακτήρες – Devil Jin, Devil Kazuya, Alisa και Xiaoyu – για να διαλέξετε. Κάνετε όποιο ζευγάρι θέλετε ανάμεσα σ’ αυτούς τους τέσσερις (όχι ότι υπάρχουν και πολλοί συνδυασμοί) και μάχεστε εναντίον αυτών που δεν διαλέξατε αλλά και των ίδιων των χαρακτήρων σας, ελλείψει διαθέσιμων μαχητών. Οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες προφανώς επιλέχθηκαν λόγω και του ότι πρωταγωνιστούν στην ταινία που περιλαμβάνεται στον δίσκο.

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ από το προηγούμενο Tekken, που δεν είχε αλλάξει και πολύ απ’ το πιο προηγούμενο κτλ κτλ. Τα συνδυαστικά combos μεταξύ των μαχητών είναι πιο εντυπωσιακά, αλλά και στο ΤΤΤ2 παραμένει ο κανόνας ότι αν χάσει ένας από τους δύο μαχητές μας, χάνουμε ολόκληρη τη μάχη (sigh). Δίνουμε συνολικά πέντε μάχες (με τους μαχητές να ανακυκλώνονται μεταξύ τους) και για τέλος παίρνουμε μια congratulations screen και έξω απ’ την πόρτα! Πόσες φορές θα επαναλάβετε την διαδικασία; Πάνω από τέσσερι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tekken Hybrid Review,