TV Series: Strike Back – Τι έχουμε δει μέχρι τώρα, ερωτήματα για τη συνέχεια

Αυτό που με τράβηξε αρχικά στο Strike Back, ήταν για να πω την αλήθεια ο Armitage. Ο Lucas North του Spooks ήταν από μόνος του ένας λόγος για να δω την σειρά και όταν φίλος μου πρότεινε το Strike Back, δεν έχασα ούτε στιγμή. Πριν την αρχίσω βέβαια, πήγα μια βόλτα από Youtube ώστε να δω κάποιο trailer, έψαξα για σχόλια από Ελλάδα (δεν βρήκα) και στην συνέχεια έψαξα να βρω για σχόλια στο εξωτερικό. Καλό έδειχνε,

οπότε το ξεκίνησα. Πριν προχωρήσω, να σας προειδοποιήσω ότι αν δεν έχετε δει τη σειρά (και τις δύο πρώτες σεζόν), καλό είναι αποφύγετε να διαβάσετε τα παρακάτω.

Από το πρώτο επεισόδιο η δράση είναι κυρίαρχη, όταν ο Porter μετέχει σε μια επιδρομή στο Ιράκ ως μέλος μια ομάδας των Αγγλικών Ειδικών Δυνάμεων. Εκεί συναντά ένα αγοράκι ζωσμένο με εκρηκτικά και αφού τον αφοπλίζει, αποφασίζει να το αφήσει ζωντανό, με αποτέλεσμα λίγο μετά να σκοτώσει κάποιους στρατιώτες από την ομάδα με τον Porter να γλιτώνει μαζί με τον Collinson και όλο αυτό να οδηγεί σε μη-τιμητική αποστράτευση του Porter από το στρατό αφού ο Collinson υποστήριξε πως το αγόρι τους γάζωσε με σφέρες λίγο αργότερα. Το ίδιο αγόρι, αρκετά χρόνια μετά, μετέχει σε μια τρομοκρατική οργάνωση με όνομα Το Σπαθί του Ισλάμ η οποία απαγάγει μια Αγγλίδα δημοσιογράφο, την Katie Dartmouth και απαιτεί να ελευθερωθούν κάποιοι κρατούμενοι από την φυλακή Belmarsh του Λονδίνου.

O Armitage ή αλλιώς John Porter στη σειρά!

Καλό δεν ακούγεται μέχρι εδώ; Η σειρά είναι έξι επεισόδια και η πλοκή χωρίζεται ανά δύο επεισόδια κάθε φορά. Η κάθε αποστολή δηλαδή έχει διάρκεια δύο επεισόδια, με την πρώτη αποστολή να έχει να κάνει με την διάσωση της Katie, το τρίτο και τεταρτο επεισόδιο με μια αποστολή στην Χαράρε της Ζιμπάμπουε όπου ένα πρώην μέλος της SAS εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του Robert Mugabe, Προέδρου της Ζιμπάμπουε. Στο πέμπτο και έκτο επεισόδιο η σειρά μεταφέρεται στο Αφγανιστάν όπου ο χάκερ Gerald Barket συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν και σκοτώνει διάφορους Αμερικάνους στρατιώτες πειράζοντας τους ίδιους τους πυραύλους που χρησιμοποιεί ο αμερικάνικος Στρατός, στο να στοχεύσουν τους ίδιους τους Αμερικάνους!

Σε όλα αυτά ο Porter είναι το κεντρικό πρόσωπο, αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που βοηθάει στο πεδίο δράσης κάθε φορά τον φίλο μας. Η σειρά στην πρώτη σεζόν θυμίζει κάτι από Jack Bauer (ειδικά στην επιμονή του Jack να μην πεθαίνει με τίποτα) και όλο αυτό ξένισε κάποιους αφού τους φάνταζε υπερβολικό. Ο Armitage παίζει υπέροχα τον ρόλο του «χορεύοντας με τις σφαίρες» αλλά παράλληλα αποκαλύπτει και πτυχές της κατεστραμένης πλευράς του ήρωα τόσο από την αποτυχία του ίδιου του γάμου του όσο και από το γεγονός του Ιράκ, κάτι που τον έχει σημαδέψει σε μεγάλο βαθμό. Όταν δε ανακαλύπτει και τι έχει συμβεί και πως τελικά άλλος είναι ο υπεύθυνος και όχι ο ίδιος για ότι έγινε τότε, η σειρά αρχίζει να γίνεται παιχνίδι ποντικιού και γάτας, με τον Porter να προσπαθεί να βγει προς τα έξω, τι έκανε τελικά ο Collinson τότε. Βρήκα τον ευατό μου να αποκαλεί του

Keywords
Τυχαία Θέματα