Super Meat Boy Forever review

22:24 3/2/2021 - Πηγή: Game 2.0

To Super Meat Boy, ένα απίστευτα δύσκολο και φοβερά καλοσχεδιασμένο platformer, είναι από τα indie που δύσκολα ξεχνιούνται. 10 χρόνια μετά, έχουμε στα χέρια μας τη συνέχειά του, το Super Meat Boy Forever.

Ο Meat Boy και η Bandage Girl ζούσαν χαρούμενοι μετά τις περιπέτειες στο πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα πλέον έχουν ένα μωρό, το Nugget. Όμως

ο Dr. Fetus, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος κόπανος του γαλαξία, απαγάγει το μωρό. Έτσι, το ζεύγος, μαζί με κάποιους νέους χαρακτήρες, ξεκινάει μια νέα περιπέτεια για να το σώσει.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε και ίσως σας ξενερώσει στο Super Meatboy Forever, είναι ότι το παιχνίδι αποτελεί ένα autorunner. Που σημαίνει πως δεν έχετε κανένα έλεγχο στο πού και πώς κινείται ο χαρακτήρας. Το μόνο που μπορείτε να ελέγξετε είναι το άλμα και μερικές αποφυγές. Όχι πολύ διαφορετικό με άλλα mobile games που ίσως να έχετε παίξει. Σε αντίθεση όμως με τα mobile games, το Super Meat Boy Forever είναι και παραμένει το ίδιο απίστευτα δύσκολο σε όλη την διάρκειά του και, προφανώς, δεν υπάρχουν microtransactions για να το αλλάξουν αυτό. Τα προβλήματα του παιχνιδιού απορρέουν από την αλλαγή του τύπου του gameplay, καθώς δεν είναι όλα τα στοιχεία της πίστας φτιαγμένα για μια τέτοια αλλαγή. Για αρχή, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος να σκεφτείτε πώς θα περάσετε την κάθε κατάσταση. Δεδομένου ότι ο χαρακτήρας σας τρέχει μόνιμα προς τα μπροστά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βασίζεστε στα γρήγορα αντανακλαστικά και ταυτόχρονα να μνημονεύετε την πίστα σε περίπτωση θανάτου.

O χαμός στο ίσωμα δεν αργεί να ξεκινήσει.

Όμως δεν είναι όλα άσχημα. Προχωρώντας, ανακαλύπτετε πολλά και διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όπως κάτι ακτίνες που αλλάζουν το χρώμα του χαρακτήρα και του επιτρέπουν να πατάει στις ανάλογες πλατφόρμες. Επίσης, το γεγονός ότι οι πίστες είναι τυχαιοποιημένες, μπορεί να σας προσφέρει διαφορετικές πίστες κάθε φορά που ξεκινάτε. Βέβαια, ενώ αυτό δουλεύει τις περισσότερες φορές, κάποιες πίστες ίσως να είναι ακραία δύσκολες και κάποια στοιχεία τους να είναι τοποθετημένα όπως να 'ναι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους ή κάποια collectibles που δεν υπάρχει τρόπος να τα πάρετε. Εκτός αν κάποιος κάπου έχει ανακαλύψει κάποιο bug που δεν χρειάζεται να στραμπουλήξετε το ένα και μοναδικό δάχτυλο που χρειάζεται για να παίξετε το παιχνίδι. Πολλές φορές απλά ευχόμουν να μπορούσα έστω να αλλάξω την κατεύθυνση του Meat Boy. Αλλά όχι, σε όλα τα σενάρια, το παιχνίδι παραμένει πιστό στους κανόνες του. Αν θέλετε να αλλάξετε κατεύθυνση, μπορείτε να το κάνετε μόνο αν βρείτε τοίχο ή αν κάνετε κάποιο wall jump.

Παρόλα αυτά, όλως περιέργως, η απίστευτη αίσθηση όταν καταφέρνετε να περάσετε τις πίστες, ειδικά όταν το κάνετε χωρίς να πεθάνετε ούτε μια φορά, είναι εδώ. Αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα του παιχνιδιού. Βάλτε μέσα και το γεγονός ότι στα boss fights το παιχνίδι πραγματικά “λάμπει” με την εφευρετικότητα των κατά τα άλλα απλών μηχανισμών gameplay. Συν το replayability με ένα σωρό πράγματα προς ξεκλείδωμα, όπως διαφορετικοί χαρακτήρες και πίστες στο Dark World (hard mode). To Super Meat Boy Forever είναι ένας αρκετά “πλούσιος” τίτλος.

boss fights είναι από τις καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού.

Ο οπτικοακουστικός τομέας έχει υποστεί ένα αρκετά καλό “ρεκτιφιέ” σε σχέση με το πρώτο SMB, με έναν κόσμο που είναι ζωντανός, χρωματιστός και αρκετά εκφραστικός. Παρά τον απλοϊκό σχεδιασμό των χαρακτήρων, το animation είναι εκπληκτικό, τόσο στους βασικούς χαρακτήρες, όσο και στους εχθρούς και τα boss. Τα cutscenes είναι τρομερά αστεία και οι διάφορες αναφορές στην κουλτούρα του gaming, αυτό το περίεργο μείγμα φάρσας, υπερδραματικότητας και καφρίλας χωρίς να βγαίνει ούτε μια λέξη από το στόμα των χαρακτήρων, είναι σχεδόν θεραπευτικό να το βλέπετε να εκτυλίσσεται επί της οθόνης. Η μουσική του παιχνιδιού είναι από νέο συνθέτη, και παρόλο που πετυχαίνει την όλη αισθητική του κόσμου του Super Meat Boy, είναι κατώτερη από αυτή του πρώτου τίτλου. Η ηχητική επένδυση είναι αρκετά καλή, με μπόλικα εφέ που συνοδεύουν τον απόλυτο πανικό επί της οθόνης.

Το Super Meat Boy Forever ίσως να μην είναι το sequel που περιμέναμε. Ασχοληθείτε αν είστε φαν του Super Meat Boy, εφόσον βέβαια αντέχετε την αλλαγή του gameplay.

Πολλές και διαφορετικές τυχαιοποιημένες πίστεςΕκπληκτικά boss fightsΓραφικά και cutscenesΠολλά πράγματα προς ξεκλείδωμαΕίναι autorunnerΜερικές φορές οι πίστες έχουν λάθος τοποθετημένα στοιχείαΠεριορισμένος έλεγχος του χαρακτήραΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Team MeatΕΚΔΟΣΗ:Team Meat

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα