Super Mario Maker 3DS Review

12:09 4/1/2017 - Πηγή: Game 2.0

Πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησε το Super Mario Maker για το Wii U, το οποίο επέτρεπε στους παίκτες να δημιουργούν τις δικές τους πίστες και να τις μοιράζονται online. Στην ουσία ατέρμονο Mario για όλους. Η Nintendo αποφάσισε να φέρει το Super Mario

Maker στο 3DS, αλλά χωρίς ένα από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά του, προσφέροντας μια κατώτερη εμπειρία και ένα port που δεν ζήτησε κανείς. Θα μπορούσα να τελειώσω το review εδώ, αλλά έχει πλάκα να κλωτσάς κάτι που είναι ήδη μίζερο.

Το Mario Maker του 3DS δεν είναι παρά μια επανασχεδίαση του user interface του Mario Marker του Wii U για να χωρέσει στις δύο οθόνες και η παρουσίασή του ίσως να είναι ελαφρώς πιο “φτηνή” σε σχέση με το μεγάλο του αδερφάκι. Ένας νέος χαρακτήρας εμφανίζεται στα tutorials, ένα περιστέρι ονόματι Yamamura με αγάπη στα φασόλια (μα περιστέρι;) και λίγο έως πολύ προχωράτε με τον ίδιο τρόπο μέσα στο παιχνίδι. Ξεκινάτε με τα βασικά στοιχεία, όπως κουτιά, power-ups, πλατφόρμες κλπ και όσο παίζετε και δημιουργείτε, τόσα περισσότερα σας ανοίγονται μέχρι να έχετε στην διάθεσή σας τα πάντα. Το editor λειτουργεί ακριβώς όπως στο Wii U, με τα shortcuts να βρίσκονται στα L και R, ενώ τα διάφορα εργαλεία καθώς και η πίστα φαίνονται στην πάνω οθόνη. Το περίεργο είναι ότι δοκιμάζετε και παίζετε τις πίστες σε χαμηλότερη ανάλυση απο αυτή της οθόνης του 3DS. Ναι, δεν φτάνει που η οθόνη είναι ήδη αρκετά χαμηλής ανάλυσης, για κάποιο λόγο η κάθετη ανάλυση του παιχνιδιού είναι μικρότερη και βλέπετε ένα μαύρο κάδρο τριγύρω. Το γιατί κανένας δεν το ξέρει και συμβαίνει μόνο όταν παίζετε τις πίστες. Όταν τις δημιουργείτε, τα πάντα είναι full screen. Ίσως σε κάποιες πίστες με πολλά στοιχεία το 3DS να τα παίζει λίγο, αλλά αυτός δεν ήταν ο λόγος που βγήκε το New 3DS; Ακόμα και στο New 3DS XL, τα μαύρα περιθώρια παραμένουν.

Το βασικό πρόβλημα του παιχνιδιού και αυτό που το καθιστά κατώτερη επιλογή, είναι το γεγονός ότι δεν μπορείτε να μοιράζεστε τις πίστες που δημιουργείτε σε αυτό, παρά μόνο με spotpass. Θυμάστε την λειτουργία αυτή του 3DS; Όχι; Να σας θυμίσω: όταν δύο 3DS βρίσκονται στον ίδιο χώρο σε κατάσταση αναμονής, ανταλλάζουν δεδομένα αυτόματα μεταξύ τους. Κοινώς, αν δεν πάτε σε κάποιο event όπου όλοι έχουν 3DS και πιθανότατα τα περισσότερα παιχνίδια, δεν πρόκειται να δει κανένας την καινούρια σούπερ γουάου πίστα που φτιάξατε μέσα σε τρεις ώρες. Παρόλα αυτά, μπορείτε να παίξετε πράγματα που έχουν φτιαχτεί στο Wii U, μέσω του 100 Mario Challenge, ενώ το coursebot περιορίζεται κυρίως σε save/load των πιστών σας τοπικά, εκτός αν έχετε όντως ανταλλάξει πίστες με κάποιον. Το DLC επίσης απουσιάζει πλήρως, αφού τα mystery mushrooms έχουν αφαιρεθεί. Οπότε δεν υπάρχει ούτε υποστήριξη amiibo. Μπορείτε να έχετε τις στολές αν παίξετε το 100 Mario Challenge (καθώς έχουν δημιουργηθεί στο Wii U όλες οι πίστες), αλλά ούτε οι στολές και κατ' επέκταση ούτε τα mushrooms είναι διαθέσιμα για να τα βάλετε εσείς στις πίστες. Δεν μιλάμε καν για υποστήριξη του 3D, αφού θα ήταν και απολύτως άχρηστη λειτουργία.

Παρά τους περιορισμούς, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες πίστες.

Δεν είναι όλες οι επιλογές κομμένες παρόλα αυτά. Από τα βασικά εργαλεία και αντικείμενα δεν έχει αφαιρεθεί απολύτως τίποτα, ενώ όλοι οι συνδυασμοί αντικειμένων δουλεύουν. Μπορείτε να επιλέξετε και το στιλ των γραφικών που θέλετε μεταξύ των New Super Mario Bros., Super Mario World, Super Mario Bros. 3 και του αρχικού Super Mario Bros. Μπορείτε επίσης να θέσετε διάφορες τοποθεσίες όπως κάστρα, στοιχειωμένα σπίτια ή πίστες κάτω απ το νερό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο για τα γραφικά του τίτλου. Όπως ανέφερα, όταν παίζετε τις πίστες, παίζετε με το αψυχολόγητο μαύρο κάδρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μαρτυρά την συμπίεση που έχουν δεχτεί τα πάντα για να χωρέσουν στο 3DS, κάτι που είναι καλό. Η έλλειψη 3D περνά απαρατήρητη αφού είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν χρειάζεται, ενώ η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι παρμένα απευθείας από την έκδοση του Wii U και είναι αρκετά καλής ποιότητας.

Το Super Mario Maker 3DS έχει τρομερές ελλείψεις, με σημαντικότερο το online sharing των πιστών, για να μπορεί να θεωρηθεί έστω “απλό port”. Πρόκειται για μια πετσοκομμένη έκδοση του αρχικού τίτλου, πράγμα που το κάνει σημαντικά κατώτερο. Αν είχε βγει πριν το Super Mario Maker του Wii U, τότε απλά θα μιλούσαμε για ένα καλό ορεκτικό, ένα αρκετά πλούσιο demo. Αν πάλι το σαφώς πιο αδύναμο 3DS αποτελεί δικαιολογία για όλα αυτά, τότε σε τί αποσκοπεί αυτή η μεταφορά; Περιοριστείτε στο Super Mario Maker του Wii U ή περιμένετε την έκδοση του Switch.

Φορητό Super Mario MakerΤα βασικά εργαλεία είναι διαθέσιμαΤο 100 Mario Challenge είναι άθικτοΔεν μπορείτε να μοιράζεστε πίστες onlineΜαύρες μπάρες πάνω και κάτω όταν παίζετε πίστεςΔεν υπάρχει υποστήριξη amiibo και mystery mushroomsΜόνη επιλογή διαμοιρασμού πιστών το spotpassΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:NintendoΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:PlatformerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://supermariomaker.nintendo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/12/2016PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα