Super Mario 3D Land Review

Η πριγκίπισσα εκλάπη, τα Goombas απέκτησαν ουρές ρακούν και ο Mario καλείται να βγάλει το Koopa απ’ την τρύπα. Λίγα παιχνίδια έχουν τόσο επαναλαμβανόμενη ιστορία και παρόλα αυτά καταφέρνουν να κρατιούνται τόσο φρέσκα και επίκαιρα όσο το Mario. Το platforming ζει και είναι πλέον σε στερεοσκοπικό 3D. Βέβαια αυτή η περιπέτεια δεν είναι η πρώτη στην οποία ο Mario κάνει το άλμα στις τρείς διαστάσεις, καθώς υπήρξε πριν το Mario

Clash για το Virtual boy. Just sayin’.

Ας αφήσουμε την ιστορία πίσω μας άμεσα (διότι ξέρουμε πάνω-κάτω τι γίνεται) και ας πάμε στο ζουμί του τίτλου. Το Super Mario 3D land χωρίζεται σε οκτώ κόσμους, οι οποίοι περιέχουν κανονικές πίστες, κρυφά κουτιά που είναι ουσιαστικά bonus challenges, στοιχειωμένα σπίτια, και στο τέλος κάθε πίστας τα πειρατικά αερόπλοια με τα Koopalings. Ναι, Koopalings. Και δεν είναι τα μόνα που επιστρέφουν από τα παλιά στο Mario 3D Land. Το παιχνίδι φαίνεται να είναι ολόκληρο μια «αφιέρωση» στα παλιά καλά Mario και κυρίως στο Super Mario Bros. 3. Η επιστροφή του Tanooki suit, τα μουσικά blocks που μπορείτε να αναπηδήσετε, οι εχθροί με τα Tanooki tails, είναι ΟΛΑ από το Mario Bros. 3. Βέβαια, υπάρχουν αναφορές και στο Mario 64, και στο αρχικό Super Mario Bros, αλλά και στο Mario World. Είναι ένα παζλ γεμάτο αναφορές και αστεία για τα προηγούμενα ιστορικά παιχνίδια Mario.

Το Super Mario 3D Land είναι ουσιαστικά ένα 3D Mario με 2D λογική. Οι πίστες είναι γραμμικές και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις ανοιχτές προς εξερεύνηση πίστες άλλων τρισδιάστατων Super Mario. Έχετε λοιπόν ένα σημείο εκκίνησης και ένα σημείο τερματισμού. Ασχέτως αν υπάρχουν μυστικά σχεδόν σε κάθε γωνία, ο τερματισμός, που επισημαίνεται από τον κλασικό στυλοβάτη με σημαία, είναι ένας. Αυτό που πρέπει να κυνηγήσει ο παίκτης, εκτός από το να φτάσει στο τέλος, είναι τα star coins, που του δίνουν πρόσβαση σε κάποιες πίστες, αλλά και του επιτρέπουν να προχωρήσει το παιχνίδι, αφού χωρίς αυτά δεν μπορεί να μπει στα κάστρα του Bowser.

Nιώθω σαν κάποιος να με ακολουθεί...

Οι πίστες γενικά είναι μικρές, με “καθαρό” σχεδιασμό, και εύκολες στο να τις «ξεπετάξουν» οι πιο έμπειροι. Η δυσκολία εντοπίζεται στο κυνήγι των star coins που βρίσκονται σε απίθανα μέρη, ενώ οι τελευταίες πίστες και τα Special Worlds προσφέρουν ένα μοναδικό ντελίριο σαδιστικά δύσκολου platforming για τους σκληροπυρηνικούς του είδους. Ειδικά ξεκλειδώνοντας τον Luigi, ο οποίος τυπικά τρέχει γρηγορότερα, πηδάει ψηλότερα αλλά σταματάει δυσκολότερα από τον αδερφό του, η δυσκολία πιάνει δυσθεώρητα επίπεδα. Όμως οι πίστες βρίθουν με εκπλήξεις και πράγματα που μπορείτε να κάνετε, πιάνοντάς σας πολλές φορές απροετοίμαστους με το περιεχόμενό τους.

Τα power-ups βρίσκονται με αφθονία στο Super Mario 3D Land. Από το κλασικό μανιτάρι μέχρι το boomerang flower, είναι διάσπαρτα στις πίστες για να σας βοηθήσουν και να προσφέρουν την ποικιλία που χρειάζεται ο τίτλος. Σίγουρα την παράσταση κλέβει η στολή Tanooki, που επιτρέπει στον παίκτη να αιωρεί

Keywords
Τυχαία Θέματα