Serious Sam 3: BFE Review

Είναι αστείο αλλά ο κόσμος των video games έχει κατακλειστεί πλέον από παιχνίδια που προσπαθούν να πάρουν πολύ σοβαρά τον εαυτό τους και να προσφέρουν μια “ώριμη” και “ενήλικη” εμπειρία (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε). Ως εκ τούτου, έχουμε παιχνίδια με ενήλικο σενάριο, άλλα που προσπαθούν να μοιάσουν σε κινηματογραφικές ταινίες, άλλα που προσπαθούν να πουν μια ιστορία, άλλα που προσπαθούν να μας βυθίσουν σε παραμυθένιους κόσμους. Αλλά πείτε μου κάτι πολύ απλό: πότε βγήκε ένα

παιχνίδι που να υπόσχεται απλή διασκέδαση;

Βλέπετε, πριν αρκετά χρόνια τα video games είχαν ξεκινήσει με το σκεπτικό της διασκέδασης. Προτού εξελιχθουν σε… business, οι developers έφτιαχναν τα παιχνίδια με μεράκι και σκοπό να μας κάνουν να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά και ευχάριστα τα απογεύματά μας. Αυτό το στοιχείο της διασκέδασης όμως φαίνεται να χάθηκε στην μετα-Half-Life εποχή. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που ξεχωρίζει το Serious Sam 3: BFE από όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που κυκλοφορούν την παρούσα χρονική στιγμή.

Η σειρά Serious Sam ποτέ δεν έπαιρνε τον εαυτό της στα σοβαρά και ποτέ δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο σενάριο. Η Γη δέχεται επίθεση από εξωγήινους κι η ανθρωπότητα βασίζεται σε έναν μονάχα άνθρωπο που καλείται να τη σώσει. Και ποιος νοιάζεται για το σενάριο βασικά, όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι όπως το Serious Sam; Ένα παιχνίδι βασισμένο σε old-school τακτικές, με αμέτρητους εχθρούς, υποδειγματικό τεχνικό τομέα, τρελές σφαγές, γρήγορο και σφιχτό gameplay, καθώς επίσης και μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς εχθρούς που έχουμε δει σε video game. Όχι πείτε μου δηλαδή, ποιος μπορεί να ξεχάσει τους ακέφαλους καμικάζι ή τον τελικό, γιγαντιαίο κακό στο The First Encounter; Πολύ απλά, η Croteam το ‘χει το θέμα και ξέρει να φτιάχνει old-school shooters. Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με το Hard Reset ή το Duke Nukem Forever, γιατί πολύ απλά, το Serious Sam 3 είναι ανώτερο σε όλους τους τομείς. Είναι old-school χαμός σε όλο του το μεγαλείο και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ήταν τα παιχνίδια των 90s.

Αυτό είναι που λέμε... ''παρτούζα''.

Το Serious Sam 3: BFE έχει αναπτυχθεί με την έκδοση 3.5 της Serious Engine και ομολογώ ότι έχω εντυπωσιαστεί. Ναι, υπάρχουν μερικές υφές χαμηλής ανάλυσης εδώ κι εκεί, αλλά η γενικότερη “εικόνα” που αφήνουν τα γραφικά του παιχνιδιού είναι εξαιρετική. Λεπτομερέστατοι εχθροί κάνουν την εμφάνισή τους κατά ορδές σε τεράστιες πίστες, οι οποίες συνοδεύονται από όλες τις σύγχρονες τεχνικές γραφικών, όπως το HDAO, το parallax occlusion mapping, τα soft particles και τα HDR effects. Το Serious Sam 3 είναι μια ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα μετά τα τόσα FPS που έχουν κυκλοφορήσει τον τελευταίο καιρό και διαθέτουν μικρές και σχετικά άδειες πίστες.

Ο βαθμός καταστροφής του περιβάλλοντος κυμαίνεται σε αρεστά επίπεδα ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στα πολυάριθμες ρυθμίσεις. Η Croteam προσφέρει πλήθος επιλογών που μπορούν να παραμετροποιηθούν, ενώ έκπληξη μου προκ

Keywords
Τυχαία Θέματα