Scott Pilgrim vs. The World review

Το Scott Pilgrim υπήρχε για πολύ καιρό στο παρασκήνιο και μόνο σε συγκεκριμένες στιγμές γνώρισε λίγη παραπάνω αναγνωρισιμότητα. Η πρώτη στιγμή είναι η μεταφορά του αρχικού κόμικ σε ταινία και η δεύτερη το videogame. Και ήταν και μια καλή στιγμή, διότι το παιχνίδι βασίζεται στο κόμικ και όχι στην ταινία. Επίσης ο μύθος και η αισθητική του κόμικ δανείζονται στοιχεία απο διάφορα κομμάτια της κουλτούρας των videogames, κυρίως παλιά arcades και Nintendo. Οπότε το Scott Pilgrim vs. The World:

The Game όχι μόνο αντιπροσωπεύει το αρχικό κόμικ εξαιρετικά, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό side-scrolling beat 'em up.

Ο Scott Pilgrim, ο νεαρός μπασίστας μιας μπάντας που λέγεται Sex bomb-omb, ερωτεύεται την Ramona Flowers, ένα μυστηριώδες κορίτσι απο την Νέα Υόρκη. Όμως το παρελθόν της την ακολουθεί όπου και αν πάει, και αν ο Scott θέλει να την κερδίσει πραγματικά, πρέπει να νικήσει τους επτά διαβολικούς πρώην δεσμούς της, που ενεργούν με τις εντολές του μυστηριώδη Gideon.

Το παιχνίδι έχει αισθητική pixel art που φέρνει περισσότερο σε 16-bit. Μπορείτε να επιλέξετε χαρακτήρα από τους Scott Pilgrim, Ramona Flowers και την υπόλοιπη παρέα όπως οι Stephen Still και Kim Pine. Αργότερα ξεκλειδώνετε και άλλους χαρακτήρες. Το gameplay, αν και απλό, έχει αρκετά πράγματα για να ασχοληθείτε. Πρώτα απ’ όλα, οι βασικές κινήσεις αποτελούνται απο μπουνιά, κλωτσιά, άλμα και άμυνα. Όσο αυξάνετε το level των χαρακτήρων, προστίθενται κινήσεις όπως κλωτσιά την ώρα που τρέχετε, θεαματικά drop kicks και άλλα. Υπάρχει η δυνατότητα να “σηκώσετε” διάφορα αντικείμενα και να τα χρησιμοποιήσετε ως όπλα ενάντια στους εχθρούς, όπως σωλήνες, ρόπαλα, μπουκάλια, πινακίδες, ακόμα και να πετάξετε χιονόμπαλες. Μπορείτε επίσης να αρπάξετε εχθρούς που έχετε ρίξει κάτω για να επιτεθείτε σε άλλους! Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Οι εχθροί μπορούν να σηκώσουν και αυτοί αντικείμενα και έχουν σαφώς πιο έξυπνη συμπεριφορά από ότι σε άλλα παιχνίδια του είδους, ακόμα και πολύ πιο πρόσφατα όπως το Streets of Rage 4. Γι αυτό μιλάμε για ένα αρκετά πιο δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παίζετε πολύ πιο προσεκτικά, να χρησιμοποιείτε την άμυνα πολύ περισσότερο και πολλές φορές να παίξετε τις ίδιες πίστες, να πεθάνετε και να ξαναπροσπαθήσετε για να κάνετε grinding σε leveling και χρήμα, ώστε να αγοράσετε χρήσιμα αντικείμενα στα διάσπαρτα stores που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Φυσικά και υπάρχει πίστα στο μετρό, όπως σε κάθε side-scroller που σέβεται τον εαυτό του!

Το Scott Pilgrim vs. The World: The Game δανείζεται αρκετά πράγματα από διάφορα παλιά παιχνίδια του είδους όπως το Streets of Rage και το Final Fight αλλά ταυτόχρονα έχει και στοιχεία από Wonder Boy με καταστήματα και μυστικά κρυμμένα δεξιά και αριστερά στις πίστες. Το leveling και το γεγονός ότι χρειάζεται κάποιες στιγμές να κάνετε grinding σε XP και χρήμα για να προχωρήσετε είναι στοιχείο παρμένο κατευθείαν απο RPG. Το τελευταίο ίσως σας ενοχλήσει διότι grinding σε side-scrolling beat 'em up δεν είναι και ο,τι καλύτερο. Τα boss fights είναι απίστευτα δύσκολα και αρκετά έξυπνα, αφού οι επτά πρώην της Ramona έχουν ο καθένας διαφορετικές δυνάμεις που μεταφράζονται σε μοτίβα στην μάχη που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Δεν ξεφεύγουν και πολύ από ο,τι έχουμε συνηθίσει στα κλασικά beat 'em up, αλλά είναι αρκετά δύσκολα και αρκετά εντυπωσιακά για να είναι (και να φαίνονται) boss fights.

Ως γνωστόν, το παιχνίδι είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία για κάμποσα χρόνια εξαιτίας ενός νομικού θέματος. Τώρα που κυκλοφορεί ξανά ως Complete Edition, περιλαμβάνει και το DLC της αρχικής έκδοσης, όπως επιπλέον χαρακτήρες όπως οι Knives Chau και Wallace Wells. Μπορείτε επίσης να παίξετε με ορδές ζόμπι, dodgeball (τα γνωστά Μήλα που λέμε εδώ στην Ελλάδα, μόνο με περισσότερο ξύλο) και battle royale. Η ποιότητα των διαφόρων modes κυμαίνεται από απλά βαρετά μέχρι αρκετά καλά για να σας κρατήσουν για λίγο πέρα από το κεντρικό campaign. Όπως και να έχει, το πακέτο είναι υπερπλήρες. Αν παίξετε σε συνεργασία με έως τρεις φίλους γίνεται ακόμα καλύτερο!

Glitches, περίεργα πράγματα, αναφορές στο παρελθόν των videogames. Το subspace τα έχει όλα.

Μεγάλο ποσοστό της ευχαρίστησης που προσφέρει το παιχνίδι προέρχεται από τον οπτικοακουστικό του τομέα. Το pixel art είναι εξαιρετικό, με το χιονισμένο Τορόντο και τις τοποθεσίες του όπως και το subspace που κάνει την εμφάνισή του σε κρυφά περάσματα μέσα στις πίστες να δείχνουν πανέμορφα. Υπάρχουν δεκάδες αναφορές σε αγαπημένα παλιά videogames, φοβερό animation στο παρασκήνιο και γενικά η δουλειά έχει γίνει με μεράκι στην τοποθέτηση του κάθε pixel. Οι χαρακτήρες -τόσο οι ήρωες, όσο και οι εχθροί- έχουν τρομερό animation και είναι απολαυστικό να τους βλέπετε εν δράσει. Όμως αυτά δεν θα ήταν τίποτα χωρίς το μείγμα από ηλεκτρική κιθάρα και chiptune του θρυλικού Anamanaguchi που “ντύνει” μουσικά ολόκληρο το παιχνίδι. Πολλές φορές θα παίζετε κάποιες πίστες όχι μόνο για grinding αλλά και για να ακούτε το soundtrack και να χαζεύετε το pixel art ξανά και ξανά.

Το Scott Pilgrim vs. The World: The Game ευτυχώς είναι και πάλι κοντά μας. Με έξτρα περιεχόμενο, εξαιρετική παρουσίαση, ωραίους χαρακτήρες και φοβερό gameplay. Αν είστε φαν του Scott Pilgrim ή των beat 'em up γενικότερα, τσιμπήστε άφοβα.

Gameplay με αρκετό βάθοςΕξαιρετικό pixel art και animationΕκπληκτικό soundtrackΠολλά πράγματα να κάνεις και να δειςComplete Edition με ακόμα περισσότερο περιεχόμενοΤο ελαφρύ grinding που απαιτείται ίσως ξενερώσει κάποιουςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:UbisoftΕΚΔΟΣΗ:Ubisoft

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα