Rocketbirds: Hardboiled Chicken Review

Στα video games έχουμε δει κατά καιρούς να παρελαύνει όλο το ζωικό βασίλειο. Από γάτες και ρακούν μέχρι σκατζόχοιρους και γουρούνια. Kότες όμως δύσκολα βλέπουμε. Παρεξηγημένα πτηνά, που χαρακτηρίζονται από δειλία, και πολλοί θεωρούν ότι δεν μπορούν να παίξουν απαιτητικό ρόλο σε βιντεοπαιχνίδι. Κι όμως, το Hardboiled Chicken έρχεται και μας δίνει μια κουτουλιά στα αμελέτητα με την δράση

και την σχεδόν ταραντινική του βία. Οι κότες παίρνουν την εκδίκηση τους!

Το Rocketbirds: Hardboiled Chicken είναι η συνέχεια του Rocketbirds Revolution, ενός flash game για PC. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Hardboiled Chicken, κάτι σαν τον Ράμπο των πουλερικών, που προσπαθεί να καταρρίψει την τυραννία των αδίστακτων πιγκουίνων και του δυνάστη αρχηγού τους. Έχοντας στρατολογηθεί από τους πιγκουίνους όταν ήταν μικρό κοτοπουλάκι, μεγάλωσε μαθαίνοντας να χειρίζεται όπλα αλλά και να βγάζει knock out τους εχθρούς του. Μετά από ένα ισχυρό σοκ, αντιλαμβάνεται ότι ήταν με την λάθος πλευρά και περνά στην αντεπίθεση. Έτσι γίνεται επαναστάτης και βοηθώντας τις δυνάμεις της αντίστασης (άλλα πτηνά όπως γεράκια, περιστέρια, τσίχλες και δεκαοχτούρες) αλλά ενεργώντας μόνος, βάζει σκοπό της ζωής του να απαλλάξει τον κόσμο από τους πιγκουίνους.

Το Rocketbirds είναι ένα 2D shooter με στοιχεία πλατφόρμας και απλοϊκούς γρίφους. Χωρίζεται σε κεφάλαια και μας παρουσιάζει την ιστορία πολύ όμορφα μέσα από γρήγορες σκηνές με έντονη μουσική. Το παιχνίδι σε αρκετά σημεία προσπαθεί να προσθέσει ποικιλία στο gameplay, βάζοντάς μας να οδηγήσουμε jetpack για να καταστρέψουμε εχθρικά zeppelin, και επιτρέποντάς μας να κρυφτούμε στις σκιές για να αιφνιδιάσουμε τους εχθρούς. Δυστυχώς τα στοιχείο της απόκρυψης δεν είναι αναγκαίο για να περάσουμε τις πίστες και μας δίνεται σαν επιλογή, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να ξεχνάμε ότι υπάρχει. Οι γρίφοι είναι απλοϊκοί και μερικές φορές απαιτούν εκνευριστικά πισωγυρίσματα στις πίστες, που ευτυχώς δεν είναι συχνά.

Chuck Norris' cock.

Εκτός των όπλων (πιστόλι, AK-47, shotgun), που επιλέγουμε μέσω του σταυρού κατεύθυνσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βόμβες, που είναι άπειρες, αλλά και “σφαιρίδια χειραγώγησης”. Πετώντας ένα τέτοιο σφαιρίδιο πάνω στους εχθρούς, μπορούμε να τους πάρουμε υπό τον έλεγχό μας και να λύσουμε κάποιο γρίφο, να περάσουμε ανενόχλητοι δίπλα από άλλους εχθρούς ή να καθαρίσουμε την πίστα για να περάσουμε με τον πρωταγωνιστή μας ελεύθερα.

Ο χειρισμός του Hardboiled γίνεται με τον αριστερό αναλογικό (τι “μόδα” είναι αυτή, να μην μπορούμε να χειριστούμε τα 2D παιχνίδια με τον σταυρό;), με το Χ πηδάμε και με τα R1/R2 πυροβολάμε. Ο πρωταγωνιστής μας δεν μπορεί να πυροβολήσει υπό γωνία ή προς τα πάνω, παρά μόνο ευθεία. Επίσης δεν μπορεί να πηδήξει προς τα κάτω σε μια χαμηλότερη πλατφόρμα. Σκύβει για να μπορεί να περάσει μέσα από σωλήνες ή για να αποφύγει πυρά και μπορεί να μετακινήσει κουτιά για να φτάσει ψηλότερες επιφάνειες. Σκύβουμε πατώντας τον αναλογικό προς τα κάτω, αλλά γ

Keywords
Τυχαία Θέματα