Rochard Review

Παρθενογέννεση στην τέχνη δεν υπάρχει. Δεν το λέω εγώ, η Paris Hilton το ‘χει πει! Αυτό συμβαίνει και στο Rochard. Πήραμε κάτι από εδώ, το κολλήσαμε με κάτι από κει, του κοτσάραμε και κάτι από δίπλα και έτοιμο! Καρτουνίστικα γραφικά σαν του Team Fortress 2, gravity gun σαν του Half Life

2 και γρίφους αλά Portal. Κάποιος κοιμάται με την φωτογραφία του Gabe Newell στο προσκέφαλο και ανάβει καντήλι στην Valve ή μου φαίνεται; Α, για να μην ξεχάσω μερικούς μηχανισμούς του Super Mario Galaxy!

Μια ομάδα ανθρακωρύχων του διαστήματος ψάχνει ανεπιτυχώς για κάποιο πολύτιμο καύσιμο εδώ και τέσσερα χρόνια. Κάποια στιγμή επιτέλους το βρίσκουν, αλλά η μοίρα τους παίζει ένα περίεργο παιχνίδι αφού κάποιος τους την έχει στημένη και τους κάνει χαλάστρα. Εμείς παίρνουμε τον ρόλο του Γιάννη του Ρότσαρντ (John Rochard) και προσπαθούμε να σώσουμε το υπόλοιπο πλήρωμα που έχει μπλέξει, αλλά και να εκδικηθούμε αυτούς που μας την έφεραν. Το Rochard καταφέρνει να μπλέξει σεναριακά εξωγήινους, μπυροκοιλιές και Ινδιάνους, που ψάχνουν ένα άγαλμα με το όνομα Κατσίνα. Υποτυπώδες σενάριο με αναμενόμενη εξέλιξη αλλά με αρκετές δόσεις χιούμορ.

Ρε Γιάννη χρυσή την έχεις κάνει την γερμανική ζυθοποιία, κάνε λίγο κράτει!

Το Rochard είναι ένα 2D puzzle platformer, όπου με την βοήθεια της βαρύτητας προσπαθούμε να λύσουμε τους γρίφους που μας εμποδίζουν στο να φτάσουμε στον προορισμό μας. Αυτό επιτυγχάνεται είτε χρησιμοποιώντας το gravity gun, που μας επιτρέπει να “χειραγωγήσουμε” αντικείμενα του περιβάλλοντος χώρου (κουτιά κυρίως), είτε μέσω της ελάττωσης της βαρύτητας της πίστας που γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορούμε να ελαττώσουμε την βαρύτητα για να πηδάμε ψηλότερα ή για να ελαφρύνουν κάποια αντικείμενα και να μπορούμε να τα σηκώσουμε, αλλά και να τα εκσφενδονίζουμε σε μεγαλύτερη απόσταση. Μερικά επίπεδα θυμίζουν Super Mario Galaxy με τη αντίστροφη βαρύτητα αλλά και Portal με τα κουτιά και τις ακτίνες laser.

Οι γρίφοι του παιχνιδιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, όσο είναι πολύπλοκοι. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τι πρέπει να κάνετε, αλλά στην υλοποίησή του καμιά φορά είναι το παίδεμα. Στοίβαγμα κουτιών για να φτάσουμε κάποιο ψηλό σημείο, άνοιγμα διακοπτών, ενεργειακά πεδία που είτε επιτρέπουν την ανθρώπινη μάζα ή απορροφούν εκρήξεις ή κλείνουν τον δρόμο, laser που μπορούν να ανοίξουν δρόμους αν τα χειριστούμε σωστά ή να μας σκοτώσουν, και παιχνίδι με την φυσική και τη βαρύτητα, είναι αυτά που χρησιμοποιούμε κυρίως στο παιχνίδι.

Και που είναι αυτό το hangar για να 'χουμε καλό ρώτημα;

Σε έναν τίτλο που βασίζεται τόσο πολύ στους γρίφους, οι εχθροί δεν έχουν ιδιαίτερο ρόλο και λόγο ύπαρξης. Για επίθεση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σπρώξιμο (ουάου), ένα αναβαθμίσιμο όπλο αλλά και χειροβομβίδες, που και πάλι πιο πολύ τις χρησιμοποιούμε για τους γρίφους παρά για τους εχθρούς. Δεν μπορούμε να είμαστε εξοπλισμένοι ταυτόχρονα με το όπλο άλλα και με το gravity gun. Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται

Keywords
Τυχαία Θέματα