Resonance Review

12:58 7/7/2012 - Πηγή: Game 2.0

Πόσες φορές έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς και πόσες άλλες έχω διαβάσει σε διάφορα φόρα ότι τα adventure games έχουν πεθάνει. Είναι έτσι τελικά; Έχει χαθεί η μαγεία των κλασικών adventures της Sierra και LucasArts; Είμαστε καταδικασμένοι ως adventurers; Ευτυχώς που ακόμη υπάρχουν δημιουργοί με όρεξη και μεράκι και κάνουν την έκπληξη. Το 2012 πιστεύω ακράδαντα πως θα είναι η χρονιά των indie developers. Έχουν ανακοινωθεί δεκάδες διαμαντάκια και έχουν κυκλοφορήσει ακόμη

περισσότερα. Ας εξετάσουμε ένα από αυτά, το Resonance. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την εταιρεία Wadjet Eye games η οποία μας έχει δώσει μέχρι τώρα τη σειρά Blackwell και το εκπληκτικό Gemini Rue. To Resonance ξεκίνησε ως προσωπική δουλειά του Vince Twelve και κάποιων φίλων του πριν αρκετά χρόνια, ο οποίος μετέπειτα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την παραπάνω εταιρεία ώστε να ολοκληρώσει το παιχνίδι.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον επιστήμονα Javier Morales, ο οποίος κάνοντας πειράματα σωματιδιακής φυσικής έχει εφεύρει μια νέα τεχνολογία, που αν χρησιμοποιηθεί με σύνεση μπορεί φέρει ευημερία στον κόσμο, αλλά στην περίπτωση που πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να σημάνει την ολοκληρωτική καταστροφή του. Καθώς το παιχνίδι ξεκινά παρακολουθούμε ένα δελτίο ειδήσεων με αναφορές επιθέσεων και περίεργων εκρήξεων σε πόλεις ανά την υφήλιο συνοδευόμενες από συνεχή blackout χωρίς όμως να έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη και χωρίς να υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ότι συμβαίνει.

Στιγμιαία μεταφερόμαστε 60 ώρες πρίν την έναρξη των καταστροφών και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Eddings Tolstoy, βοηθό του Δρ. Morales. Ο Ed δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Δρ. ο οποίος είναι έτοιμος να καταστρέψει όλες τις σημειώσεις και την πρόοδο που έχει κάνει όσο αφορά την ερευνά του καθώς φοβάται για τη ζωή του. Καθώς ο Ed ξεκινά για το εργαστήριο συναντά τυχαία στο μετρό τη γιατρό Anna Castellanos, το δεύτερο πρόσωπο κλειδί τη ιστορίας. Παράλληλα ο δημοσιογράφος Raymond Abbot ψάχνει πληροφορίες για ένα άρθρο του στο νοσοκομείο όπου δουλεύει ή Άννα ενώ ο ντετέκτιβ Winston Bennet με τη βοήθεια ενός συναδέλφου παρακολουθεί στενά ένα ύποπτο άνδρα στα σκοτεινά δρομάκια της πόλης. Από αυτό το σημείο ξεκινάει μια αέναη μάχη με το χρόνο με πρωταγωνιστές τέσσερις φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους – τέσσερις ανθρώπους με πολλά μυστικά οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να αποτρέψουν μια επικείμενη κατακλυσμιαία καταστροφή. Δε θα δώσω περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, αφού θα έχετε την ευκαιρία να τη ζήσετε μέσα από τις ενέργειες του καθενός από τους παραπάνω χαρακτήρες.

Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα του Resonance, οφείλω να σας ενημερώσω πως όσοι περιμένετε κρυστάλλινα τρισδιάστατα γραφικά τελευταίας τεχνολογίας μάλλον θα απογοητευθείτε, καθώς το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί με το AGS και η ανάλυση στην οποία τρέχει είναι 640

Keywords
Τυχαία Θέματα