Pokemon Ultra Sun / Moon Review

Τα παιχνίδια Pokemon είναι συνυφασμένα με την παιδική ηλικία πολλών από από εμάς που πλησιάζουμε αισίως την τρίτη/τέταρτη δεκαετία της ζωής μας. Τότε που ένα τσούρμο πιτσιρίκια μαζευόμασταν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας με ένα ογκώδες γκρι Game Boy έκαστο ανά χείρας και ένα καλώδιο με σκοπό να αποκτήσουμε μέσω των ανταλλαγών εκείνο το τελευταίο Magmar που μας απέμεινε για την ολοκλήρωση της συλλογής μας. Φυσικά δεν θα

μπορούσε να λείπει το Link Cable, ένα απαραίτητο αξεσουάρ σε μια εποχή όπου η ασύρματη επικοινωνία παικτών στις φορητές κονσόλες φάνταζε μακρινό όνειρο. Λίγα λεπτά αργότερα, καμαρώνοντας τους ολοκαίνουριους μαχητές μας, διοργανώναμε στα γρήγορα ένα τουρνουά για την ανάδειξη του καλύτερου εκπαιδευτή. Ποιος θα το περίμενε, άραγε, πως 20 χρόνια αργότερα τα Pokemon παραμένουν εξίσου αγαπητά;

Μετά την υπερεπιτυχημένη κυκλοφορία των Pokemon Sun / Moon, που κατάφεραν σε μόλις λίγους μήνες να σπάσουν το φράγμα των 15 εκατομμυρίων πωλήσεων, η Game Freak επιστρέφει ένα χρόνο αργότερα με νέες εκδόσεις των παιχνιδιών που περιλαμβάνουν διάφορα επιπλέον καλούδια. Επομένως, το Pokemon Ultra Sun αποτελεί μια άριστη ευκαιρία για να εξεταστεί, όχι μόνο η νέα έκδοση, αλλά συνολικά η προσφορά της έβδομης γενιάς στη σειρά Pokemon.

Στο Pokemon Ultra Sun αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός νεαρού που έχει μετακομίσει μαζί με την μητέρα του από την περιοχή του Kanto στο συγκρότημα νησιών της Alola, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει διάσημος εκπαιδευτής, συμμετέχοντας στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε ποτέ στην επικράτεια. Ωστόσο, η μαγεία της ιστορίας για ακόμη μια φορά δεν έγκειται στην επίτευξη του στόχου, αλλά στο ίδιο το ταξίδι, μέχρι να φτάσετε σε αυτόν. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω απο την θεματική των Ultra Wormholes, που είναι επί της ουσίας πύλες που συνδέουν τον μέχρι τώρα γνωστό κόσμο των Pokemon με παράλληλα σύμπαντα όπου κατοικούν εξωγήινα πλάσματα με την ονομασία Ultra Beasts. Κατά την διάρκεια της περιπέτειάς σας έρχεστε αντιμέτωπος με το θρυλικό Pokemon Necrozma. Στην προσπάθειά του να θεραπεύσει το τραυματισμένο σώμα του, ο πληγωμένος γίγαντας ταξιδεύει μέσω των διαστημικών τούνελ στο χωροχρόνο και απορροφά το φως από τους κόσμους που επισκέπτεται, βυθίζοντάς τους στο σκοτάδι.

Ο αρχηγός της ομάδας πύραυλος, Giovanni, επιστρέφει δριμύτερος.

Το παιχνίδι παρουσιάζει ίσως την καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων από τις απαρχές της σειράς. Η καταζητούμενη βοηθός του καθηγητή Kukui, Lillie, γίνεται άμεσα σύντροφος στο ταξίδι σας, όταν με αυτοθυσία βοηθάτε εκείνη και το ιδιόμορφο πλάσμα που φέρει μαζί της από ένα σμήνος άγριων Spearow, το οποίο αποκαλεί με το ψευδώνυμο Nebby. Λίγες ώρες αργότερα αποδεικνύεται πως η μυστικοπαθής φίλης σας και ο Nebby κατέχουν ρόλο-κλειδί σχετικά με το ζήτημα των Ultra Wormholes. Οι ανατροπές έρχονται η μία μετά την άλλη όσο ο ρυθμός της αφήγησης κλιμακώνεται από το δεύτερο μισό του παιχνιδιού και έπειτα. Έτσι, λοιπόν, διαπιστώνετε ότι η πρόεδρος του Aether Foundation, Lusamine, πίσω από τη βιτρίνα που της παρέχει η οργάνωση, διεξάγει αποκρουστικά πειράματα, χρησιμοποιώντας το DNA των Pokemon με σκοπό να δημιουργήσει μεταλλαγμένους μαχητές, ικανούς να αναμετρηθούν με τα Ultra Beasts.

Η ιστορία τoυ Pokemon Ultra Sun έχει δεχτεί ένα πλήθος βελτιώσεων σε σχέση με την αρχική έκδοση, που περιλαμβάνουν την προσθήκη νέων διαλόγων. Ωστόσο, το σημαντικότερο πλεονέκτημα αφορά το εμπλουτισμένο end game περιεχόμενο, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολόκληρο επεισόδιο που ξεκινά αμέσως μετά τους τίτλους τέλους και σχετίζεται με τoν αγαπημένo από την πρώτη γενιά χαρακτήρα Giovanni. Ο γνωστός χαρακτήρας, έχοντας καταφέρει να ενώσει τις δυνάμεις του με όλες τις συμμορίες που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη σειρά, εισβάλει στην Alola με σκοπό να δημιουργήσει έναν στρατό από Ultra Beasts ικανό να κατακτήσει τον κόσμο.

Ταξιδεύοντας στο χωροχρόνο.

Παρόλα αυτά, η έμφαση που δίνεται στο σενάριο υπονομεύει ως έναν βαθμό την ελευθερία κατά τις πρώτες ώρες του gameplay. Αυτό οφείλεται στα απροσπέλαστα εμπόδια που περιορίζουν την εξερεύνηση και τα εκτεταμένα tutorials, τα οποία δεν είναι δυνατόν να παρακάμψετε. Έπειτα από 20 χρόνια εμπειρίας στη σειρά, είναι τουλάχιστον κουραστικό για έναν βετεράνο να υποχρεούται να παρακολουθήσει εκ νέου την διαδικασία αιχμαλώτισης ενός άγριου Pokemon. Ωστόσο, όσο προχωράτε στον κόσμο του παιχνιδιού, η ελευθερία σταδιακά αποκαθίσταται και οι υπόλοιποι οδηγοί εκμάθησης ενσωματώνονται οργανικά μέσα από την προαιρετική επίσκεψη σε εκπαιδευτήρια που βρίσκονται στις πόλεις και συμβουλές που σας δίνονται από τις συνομιλίες με τους κατοίκους που είναι διασκορπισμένοι στους δρόμους της Alola.

Στην έβδομη γενιά Pokemon οι αναμετρήσεις στα γυμναστήρια κάθε πόλης, για την απόκτηση των απαραίτητων εμβλημάτων που σας παρέχουν την δυνατότητα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αντικαθίστανται από τα island challenges. Οι εμπνευσμένες δοκιμασίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε στο Pokemon Ultra Sun φέρνουν φρέσκο αέρα στη σειρά, καθώς δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε παραδοσιακές μάχες. Αντίθετα, συχνά προκαλούν την μνήμη και τις γνώσεις σας, ενώ παράλληλα σας καλούν να ολοκληρώσετε σύνθετες εργασίες ώστε να αποδείξετε την αξία σας στον trial captain του κάθε νησιού. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια της περιπέτειας, η Acerola σας κατευθύνει σε ένα εγκαταλελειμμένo κτίριο, στο οποίο σκοπός σας είναι να εξαναγκάσετε ένα Totem Pokemon να φανερωθεί, φωτογραφίζοντας με τη χρήση του γυροσκοπίου του 3DS φαντάσματα που έχουν στοιχειώσει το χώρο.

Δαμάζοντας τα κύματα στο mini-game του Mantine Surf.

Τα Totem Pokemon, εναντίον των οποίων μάχεστε σε κάθε island challenge, διαφέρουν σε μέγεθος συγκριτικά με τα αντίστοιχα του ιδίου είδους. Παράλληλα, είναι προικισμένα από μια ενεργειακή αύρα που -όπως γίνεται γνωστό εκ του σεναρίου- αποτελείται από το φως, το οποίο εκπέμπεται από το σώμα του θρυλικού Necrozma. Η εν λόγω αύρα επιτρέπει στα Totem Pokemon να ενισχύουν ένα ή και περισσότερα στατιστικά τους κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων. Ακόμη, τα Totem Pokemon δύνανται να εκπέμψουν μηνύματα SOS στο τέλος κάθε γύρου, τα οποία καλούν συμμάχους στο πεδίο μάχης που μετατρέπουν την δομή του από το κλασικό μοντέλο του ένας-εναντίον-ενός σε δύο-εναντίον-ενός. Εντούτοις, τα SOS battles δεν περιορίζονται αποκλειστικά στις αναμετρήσεις των Totem Pokemon, αλλά συχνά επεκτείνονται και σε αυτές με τα απλά άγρια πλάσματα που συναντάτε στη φύση. H χρήση ενός adrenaline orb δημιουργεί νευρικότητα στο αντίπαλο Pokemon, το οποίο εξωθείται τελικά σε αναζήτηση βοήθειας. Όσο μειώνεται η μπάρα των πόντων υγείας του, τόσο αυξάνονται πιθανότητες να καλέσει στο πεδίο μάχης έναν αρωγό. Επίσης, στα SOS battles είναι ενισχυμένο το ενδεχόμενο να συναντήσετε ένα σπάνιο, γενετικά τροποποιημένο, Shiny Pokemon, ενώ η πριμοδότηση των effort values πόντων στο τέλος κάθε νικηφόρας μάχης διπλασιάζεται.

Το super training mode, που εισήχθη στα Pokemon X/Y και σχετιζόταν με την effort value εκπαίδευση, παρείχε την δυνατότητα να επεκτείνετε πέρα από το όριο που επιτρέπει το leveling επιλεγμένα στατιστικά των μαχητών σας μέσω μιας ευρείας γκάμας συμπαθητικών mini-games. Επρόκειτο για μια εξαιρετική προσθήκη που παρόλα αυτά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, δεν μεταφέρθηκε τελικά στην έβδομη γενιά. Έτσι, λοιπόν, εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε, επί παραδείγματι, ένα ιδανικό για διαδικτυακές μάχες Aerodactyl με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα, πρέπει να καταφύγετε στο παραδοσιακό grinding. Με άλλα λόγια, να εμπλακείτε στην επαναλαμβανόμενη διαδικασία της εξολόθρευσης μερικών ντουζίνων από ανυπεράσπιστα Magicarp, όσο το Pokemon σας κρατάει το Power Anklet αντικείμενο.

Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού παραμένει εξαιρετικά βαθύ και πολύπλοκο, διατηρώντας αναλλοίωτη την turn-based δομή των προκατόχων του. Οι μυημένοι της σειράς πρόκειται πολύ σύντομα να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Μια επίθεση σεισμού είναι ικανή να τραυματίσει όλους τους μαχητές που βρίσκονται στο πεδίο μάχης, συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας στην περίπτωση των bouble battle, εκτός από αυτούς του flying είδους και όσους έχουν την ικανότητα να αιωρούνται πάνω από το έδαφος. Κατά την διάρκεια της βροχής μια επίθεση κεραυνού (thunder) έχει 100% πιθανότητες επιτυχίας, ενώ σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας το ποσοστό μειώνεται στο 50%. Ομοίως, ένας μαχητής του grass είδους αποκαθιστά μέσω της φωτοσύνθεσης έναν κυμαινόμενο αριθμό πόντων υγείας ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα. Ένα choice specs αντικείμενο ενισχύει τo special attack του Pokemon που το κρατά κατά τρία επίπεδα, αλλά το περιορίζει στη χρήση μιας μόνο κίνησης.

Επιλέγοντας το πρώτο σας Pokemon.

Οι μηχανισμοί μάχης είναι πραγματικά τόσο πλούσιοι που η πλήρης ανάλυσή τους ενέχει τον κίνδυνο να μετατρέψει το παρόν κείμενο σε έναν μικρής κλίμακας οδηγό στρατηγικής! Μολαταύτα, τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα, αφενός λόγω της παραδοσιακά χαμηλής πρόκλησης της κύριας ιστορίας και αφετέρου εξαιτίας ανισορροπιών που υφίστανται ανάμεσα στον αριθμό των βασικών στατιστικών των μαχητών. Αξίζει να σημειωθεί πως βελτιώσεις παρουσιάζονται και στο σκέλος του user interface. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να δείτε στην κάτω οθόνη του 3DS τα buffs των στατιστικών όλων των Pokemon που βρίσκονται στο πεδίο μάχης, μια προσθήκη που αν ασχολείστε ενεργά με διαδικτυακές μάχες, είμαι σίγουρος ότι αναμένατε χρόνια.

H έκτη γενιά Pokemon παρουσίασε, όσον αφορά το σύστημα μάχης της σειράς, το καινοτόμο στοιχείο των mega evolutions. Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, το Pokemon Ultra Sun προσθέσει στην εξίσωση την μεταβλητή των πανίσχυρων z-moves. Τα z-moves, όπως και στην περίπτωση των mega evolutions, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά σε κάθε μάχη. Ουσιαστικά δεν αποτελούν νέες κινήσεις για τον εκάστοτε μαχητή σας, αλλά ο ρόλος τους αφορά την ενδυνάμωση μιας κίνησης που ήδη γνωρίζει. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, σταδιακά ανακαλύπτετε 18 κρυστάλλους που σχετίζονται με καθένα από τα 18 γνωστά είδη κινήσεων. Αν, λόγου χάρη, ένα Pokemon σας κρατά έναν normalium z κρύσταλλο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταμορφώσει οποιαδήποτε κίνηση του normal είδους σε z-move, είτε αυτό αφορά επιθέσεις, είτε κινήσεις που επηρεάζουν τα στατιστικά του (πχ swords dance) ή την κατάσταση της υγείας του αντιπάλου (πχ glare). Τέλος, υφίστανται ειδικά z-moves που εκτελούνται μόνο από συγκεκριμένα Pokemon, που προϋποθέτουν εκείνα να γνωρίζουν μια αυστηρώς προκαθορισμένη κίνηση.

Άλλη μια καλοδεχούμενη προσθήκη στην έβδομη γένια είναι η αντικατάσταση των προβληματικών HM κινήσεων από το poke ride. Πόσες φορές στο παρελθόν η πορεία σας προς το επιθυμητό μονοπάτι έχει διακοπεί εξαιτίας ενός βράχου που δεν μπορούσατε να μετακινήσετε αν δεν επιστρέφατε πίσω στο Pokemon Center για να εισάγετε εκ νέου στην εξάδα σας έναν μαχητή που γνωρίζει τη strength επίθεση; Νομίζω αρκετές, αν αναλογιστείτε ότι οι HM κινήσεις που επέτρεπαν να σπάσετε πέτρες ή να κολυμπήσετε στην θάλασσα “κλειδώνονταν” στο Pokemon που τις μάθαινε και δεν διαγράφονταν, παρά μόνο μετά από μια επίσκεψη στον move deleter. Στo Pokemon Ultra Sun μπορείτε ανά πάσα στιγμή να καλέσετε ένα Charizard που σας μεταφέρει εναέρια σε οποιοδήποτε πόλη έχετε επισκεφτεί, χωρίς να είστε αναγκασμένος να εισάγετε άχρηστες κινήσεις στη βασική ομάδα που χρησιμοποιείτε στο πεδίο μάχης.

Το Charizard σας μεταφέρει τάχιστα από πόλη σε πόλη.

Το Pokemon Ultra Sun έρχεται εμπλουτισμένο, σε σχέση με την αρχική έκδοση, με τα mini-games του Mantine Surf και των ταξιδιών στο χωροχρόνο μέσω των Ultra Wormholes. Έτσι, λοιπόν, ανεβαίνοντας στην πλάτη ενός Mantine προσπαθείτε να δαμάσετε τα κύματα εκτελώντας περίτεχνες φιγούρες που στο τέλος κάθε παιχνιδιού σας ανταμείβουν με τα ανάλογα battle points. Από την άλλη πλευρά, χάρη στην αρωγή του Solgaleo και του Lunala, περιηγείστε στο Ultra Space και εισέρχεστε κατά βούληση σε πύλες που σας οδηγούν σε κόσμους, οι οποίοι βρίσκονται χιλιάδες έτη φωτός μακριά από την Alola. Όσο πιο βαθιά καταφέρετε να φτάσετε στο διάστημα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να συναντήσετε ένα Ultra Beast ή ένα θρυλικό Pokemon, όπως το Mewtwo, το Lugia ή το Giratina.

Στο festival plaza mode περιλαμβάνονται όλα τα online χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Μέσω των επιλογών link battle/trade το παιχνίδι σας παρουσιάζει μια λίστα επισκεπτών, τους οποίους μπορείτε να προκαλέσετε σε μονομαχία ή ανταλλαγές. Το battle spot είναι ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται μάχες που προκύπτουν από matchmaking και σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε ελεύθερες ή βαθμολογούμενες μάχες και επιπλέον αν επιθυμείτε να συμμετέχουν σε αυτές Special Pokemon. Υποθέτω πως εκεί πέρασα και τις περισσότερες ώρες της ενασχόλησής μου, καθώς το ανταγωνιστικό μέρος κυριολεκτικά απογειώνει το εξαιρετικό σύστημα μάχης του παιχνιδιού, το οποίο δυστυχώς υπονομεύεται στο κεντρικό story από το τρομερά χαμηλό επίπεδο πρόκλησης. To GTS σύστημα ανταλλαγών μοιάζει με κατάλογο αγγελιών, στον οποίο αναρτάτε ένα Pokemon της αρεσκείας σας και ζητάτε να το ανταλλάξετε με κάποιο άλλο, επιλέγοντας το επιθυμητό επίπεδο και το φύλο του. Τέλος, μέσω του wonder trade ανεβάζετε σε πραγματικό χρόνο ένα Pokemon, το οποίο ανταλλάσσετε τυχαία με έναν άλλο παίκτη, χωρίς κανένας εκ των δύο να γνωρίζει τί πρόκειται να παραλάβει. Περιττό να σας πω ότι έτριβα τα μάτια μου όταν χάρη στο wonder trade είδα να λαμβάνω το θρυλικό Dialga (και μάλιστα στη Shiny μορφή του) έναντι ενός ταπεινού Fearow!

Αφήνοντας μερικές επιπλέον παρατηρήσεις, σίγουρα αξίζει να σημειωθεί η προσθήκη του Rotom Dex, μιας συσκευής που συγχωνεύει το παραδοσιακό Pokedex με ένα ζωντανό Rotom! To Rotom Dex έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί με εσάς και ενδέχεται να σας παρέχει οδηγίες, ενώ συχνά ρωτά για την διάθεση σας ή σας υπενθυμίζει πως είναι καιρός να αποθηκεύσετε την πρόοδο σας, αν έχουν περάσει ώρες από την τελευταία φορά που σώσατε. Δυστυχώς, έντονη είναι η απουσία του safari zone, ενός mode που έχει ταυτιστεί με τη σειρά τα προηγούμενα χρόνια και ευελπιστώ να επιστρέψει δυναμικά στην όγδοη γένια στο Switch.

Ο αγαπημένος Pikachu έτοιμος να εκτελέσει ένα πανίσχυρο z-move.

Όσον αφορά τα γραφικά και τον εν γένει τεχνικό τομέα, σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις τα εφέ των επιβλητικών z-moves, κατά την διάρκεια των οποίων παρακολουθείτε ένα cinematic μερικών δευτερολέπτων που, ανάλογα με το είδος της κίνησης, μπορεί να αναπαριστά έναν απειλητικό πίδακα νερού ή καυτής λάβας που κατευθύνεται προς τον αντίπαλο. Το υγρό στοιχείο είναι διάχυτο στον κόσμο της Alola, με πλωτά χωριά να εμφανίζονται, όπως πχ το Seafolk Village, στα οποία εστιατόρια και σπίτια επιπλέουν πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με έναν, τηρουμένων των αναλογιών πάντοτε, όμορφο οπτικά τίτλο που ωθεί στα όρια του το ταπεινό hardware του 3DS. Ωστόσο, η ομορφιά του παιχνιδιού έχει ως αντίτιμο διάσπαρτες πτώσεις του frame rate και την ολοκληρωτική αφαίρεση της τρισδιάστατης θέασης. Νοσταλγικά συναισθήματα ξυπνούν οι επανακαλέσεις κλασικών κομματιών από την πρώτη γενιά, που ακούγονται όσο μάχεστε και εξερευνάτε το κάστρο της Team Rainbow Rocket. Ατόφια στην μονοκάναλη μορφή του Game Boy έχουν παραμείνει και τα μουσικά θέματα που συνοδεύουν τις αναμετρήσεις σας με τα θρυλικά πουλιά Moltres, Zapdos και Articuno.

Το Pokemon Ultra Sun / Moon αποτελεί ένα ανθολόγιο που περιλαμβάνει όλα αυτά τα στοιχεία που αγαπήσαμε στη θρυλική σειρά Pokemon εδώ και δύο δεκαετίες. Αν, λοιπόν, δεν έχετε επενδύσει μέχρι στιγμής στην έβδομη γενιά, το Pokemon Ultra Sun / Moon αποτελεί χωρίς αμφιβολία την καλύτερη εκδοχή της. Προσθήκες, όπως τα ταξίδια στον χωροχρόνο ή το ποιοτικό end game περιεχόμενο, ανεβάζουν κατά πολύ την αξία της σε σχέση με τις αρχικές εκδόσεις. Η σειρά Pokemon αποχαιρετά το 3DS με τον καλύτερο τρόπο και παράλληλα αφήνει ζωηρές υποσχέσεις για την μετάβαση της στο Switch, το οποίο χάρη στο ανώτερο hardware, ανοίγει αναρίθμητες νέες ευκαιρίες για την αξιοποίησή της μελλοντικά.

Προσεγμένο end-game περιεχόμενοΤα ταξίδια στο χωροχρόνοΒελτιωμένο user interfaceΠολυδιάστατο σύστημα μάχης που απαιτεί σχεδιασμό και στρατηγική σκέψηΗ αντικατάσταση των περιοριστικών HM από το poke rideΟ ευφάνταστος σχεδιασμός των island challengesΤο καλύτερο σενάριο στην ιστορία της σειράς PokemonΆρτιο διαδικτυακό μέροςΤο grinding που απαιτείται για την απόκτηση των effort valuesΗ αφαίρεση του Safari ZoneΤα βασικά στατιστικά ανάμεσα στους μαχητές χρήζουν περαιτέρω εξισορρόπησηςΤο παραδοσιακά χαμηλό επίπεδο πρόκλησης της σειράςΦλύαρα tutorials που δεν είναι δυνατόν να παρακαμφθούνΑπουσία 3DΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:Game FreakΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.pokemon-sunmoon.com/ultra/en-us/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:17/11/2017

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
pokemon, sun, moon, pokemon, sun, moon, το φως, εν λόγω, γκρι, game, νέα, προσφορες, φως, giovanni, δριμύτερος, dna, end, οφείλεται, island, μνήμη, sos, orb, super, power, choice, user, mega, swords, dance, ride, space, beast, festival, plaza, online, gts, καιρος, safari, zone, switch, village, frame, team, rainbow, site, https, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αξια, στρατος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, μνήμη, αξεσουαρ, εβδομη, θαλασσα, μητερα, ομορφια, ονειρο, παιχνιδια, ρυθμος, φως, dna, games, game, mega, safari, village, αξιζει, απλα, αρωγη, ασυλο, αυρα, αφαιρεση, γινει, γινεται, γκρι, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δομη, δριμύτερος, εδαφος, εφε, ευκαιρια, εκπαιδευση, ελευθερια, ενεργα, εν λόγω, επικοινωνια, εποχη, ερχεται, ερχονται, εστιατορια, ετη, ζωης, ιδιο, ειδος, ηλικια, εκδοσεις, κυματα, κειμενο, κινηση, κτιριο, λειπει, λογια, λογο, μαγεια, μακρια, ματια, μηνυματα, μηνες, μορφη, μπορειτε, ομαδα, παντα, οθονη, ορια, οπτικα, ουσιαστικα, οφείλεται, πεδιο, πιθανοτητες, πυλες, ρολο, ρωτα, σεναριο, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, σμηνος, σωμα, σπιτι, σπιτια, ταξιδια, το φως, τρια, φαντασματα, φυλο, φυση, φυσικα, φορα, ωρες, super, beast, choice, ειδη, εμφαση, festival, frame, giovanni, γνωσεις, gts, ιδανικο, island, user, υγρο, switch, μια φορα, mini, μοιαζει, οδηγοι, orb, παιχνιδι, player, plaza, power, rainbow, ride, site, sos, space, swords, ταξιδι, team, online, θεματα, υγειας, βοηθος, zone
Τυχαία Θέματα