PaRappa the Rapper Remastered Review

Το PS1 έφερε πολλά είδη παιχνιδιών στο προσκήνιο και τα ανέδειξε όσο καμία άλλη πλατφόρμα. Τρανό παράδειγμα τα παιχνίδια ρυθμού, όπως το πολυαγαπημένο PaRappa the Rapper. Πολυαγαπημένο, κυρίως λόγω της θεότρελης ιστορίας που διηγείται, την flat “χάρτινη” αισθητική του και τους θεόμουρλους χαρακτήρες που ανάλογα την κατάσταση συμπεριφέρονται με ξεκαρδιστικά αψυχολόγητο τρόπο.

Ακολουθείτε τις περιπέτειες του PaRappa, ενός νεανία που προσπαθεί να κερδίσει το λουλούδι (κυριολεκτικά) της καρδιάς του,

κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί, από το να μάθει καράτε μέχρι την διεκδίκηση του τίτλου του τοπικού σταρ της ραπ. Γενικά η ιστορία είναι τόσο εξωπραγματικά ηλίθια που έχει μείνει κυριολεκτικά χαραγμένη στο μυαλό εκατομμυρίων παικτών που είχαν την τύχη να το παίξουν στην δεκαετία του '90. Για την διατήρηση του τόνου, τα τραγούδια κληρονομούν την όλη βλακεία που κάνει τον εγκέφαλό σας να μπει σε τροχιά γύρω από την Γη και εσάς να γελάτε ασταμάτητα, σκεπτόμενοι πόση ζημιά μπορεί να πάθει μια χώρα από δύο πυρηνικές επιθέσεις. Και συνεχίζετε μόνο και μόνο για να δείτε αν έχει πάτο αυτό το βαρέλι.

Θα έπρεπε να παίζει σε κάθε σχολή οδηγών το τραγούδι της Mooselini.

Το gameplay του PaRappa The Rapper είναι λίγο σαν Simon says. Οι διάφοροι χαρακτήρες που ραπάρουν μαζί σας είναι στην ουσία δάσκαλοι οι οποίοι σας μαθαίνουν κάτι χρήσιμο για να πετύχετε τον σκοπό σας, οπότε ο PaRappa, δηλαδή εσείς, πρέπει να επαναλαμβάνετε τα κουμπιά που βλέπετε στο πάνω μέρος της οθόνης, ακολουθώντας τον ρυθμό. Μπορείτε να έχετε και την δόνηση του χειριστηρίου έτσι ώστε να νιώθετε το beat στα χέρια σας, αν θέλετε.

Εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα του τίτλου. Το PaRappa the Rapper έχει τον δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται τον ρυθμό, ενώ δεν έχει γίνει καθόλου καλή δουλειά στον υπολογισμό της καθυστέρησης των σημερινών τηλεοράσεων, που μπορεί να είναι ελάχιστη, είναι όμως αρκετή για να κάνει το παιχνίδι αδύνατο ανά περιστάσεις. Αυτά είναι δύο πράγματα που υποβαθμίζουν το συγκεκριμένο remaster, αφού πρέπει να “πολεμάτε” το ένα ή το άλλο. Μπορεί το PaRappa όταν πρωτοβγήκε να ήταν κάτι φρέσκο, αλλά εν έτει 2017, που πλέον τα παιχνίδια ρυθμού προσφέρουν νέες δυνατότητες και μηχανισμούς που παίζουν με την αίσθηση του ρυθμού, ο περίεργος τρόπος που αντιλαμβάνεται το “σωστό” πάτημα κουμπιών εκνευρίζει. Ένα άλλο θέμα είναι η έλλειψη έξτρα υλικού, καθώς πέρα από κάποιες διαφορετικές ενορχηστρώσεις δεν έχει προστεθεί κάτι ιδιαίτερο όπως πχ artwork gallery. Τα δε prerendered cinematics έχουν την ίδια χαμηλή ανάλυση που είχαν στο PS1. Οπότε για 15 ευρώ στο PS Store, το μόνο που παίρνετε είναι μια HD (ή 4K) έκδοση του αρχικού παιχνιδιού.

Ξέρουμε τί μας λείπει, δεν χρειάζεται να μας το πεις, βλαμμένη πουλάδα!

Τουλάχιστον το PaRappa the Rapper Remastered δείχνει υπέροχο. Για έναν τίτλο με τόσο απλό και πολύχρωμο οπτικό τομέα, η αναβάθμιση σε HD αναδεικνύει τα γραφικά, τα χρώματα φαίνονται καταπληκτικά, ενώ οι δισδιάστατοι χάρτινοι χαρακτήρες πλέον δεν έχουν τετραγωνάκια γύρω τους λόγω του σωστού antialiasing. Τα πάντα τρέχουν με σταθερό frame rate και μπορείτε να χαρείτε άνετα τις χαριτωμένες περιπέτειες, τα οπτικά αστεία και τα μυστικά που προσφέρει το παιχνίδι,
Εύσημα αξίζει και ο μουσικός τομέας του παιχνιδιού (τί θα ήταν ένα παιχνίδι ρυθμού χωρίς αξιόλογη μουσική;). Μπορεί τα ίδια τα τραγούδια να έχουν ότι να 'ναι στίχους και το αγγλικό slang να ήταν “in” για μόλις μια εβδομάδα στα 90s, αλλά η ενορχήστρωση είναι το κάτι άλλο, από το loop που ακούγεται στο μενού μέχρι τα ίδια τα τραγούδια. Το ίδιο δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε για τις φάσεις όπου μιλάει ο PaRappa ακολουθώντας τα κουμπιά που πατάτε και φαίνεται σαν την αρσενική εκδοχή της Siri που τα έχει τσούξει σε κάποιο τσιπουράδικο. Παρόλα αυτά, ο ήχος του παιχνιδιού παραμένει αξιοθαύμαστος.

Το PaRappa The Rapper Remastered δεν είναι ότι καλύτερο περιμέναμε από τη Sony. Τα προβλήματα του αρχικού παιχνιδιού, η μηδενική προσπάθεια εκσυγχρονισμού πέραν των γραφικών και η έλλειψη έξτρα περιεχομένου, το κάνουν ένα ακόμα ανούσιο nostalgia trip που αδυνατεί να συγκινήσει ακόμα και τους παλιούς παίκτες.

Groovy μέχρι το κόκαλοΠανέμορφα HD/4K γραφικάΧαριτωμένα βλακώδης ιστορίαΈλλειψη ουσιαστικού έξτρα περιεχομένουΈχει έναν δικό του κουλό τρόπο να αντιλαμβάνεται τον ρυθμόΑπουσία επιλογών ρύθμισης για το input lag των σημερινών HDTVPrerendered cinematics στην αρχική ανάλυσηΜάλλον ακριβό για ότι προσφέρειΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:SonyΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Μουσική και ρυθμόςΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.playstation.com/el-gr/games/parappa-the-rapper-remastered-ps4/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:4/4/2017PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα