PS5: Βελτιώσεις με update

Ώρα για ένα ακόμα update του PS5. Η Sony ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου system update για το PS5, το οποίο φέρνει πολλές και διάφορες βελτιώσεις. Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές παρακάτω όπως αναγράφονται στο ελληνικό PlayStation.com και πείτε μας γνώμη!

Πώς είναι η εμπειρία σας με το PS5 μέχρι τώρα;

Στην ενότητα Game Base, ενημερώσαμε τα εξής στοιχεία:

Οι φωνητικές συνομιλίες ονομάζονται πλέον γκρουπ.

Για πιο εύκολη πρόσβαση, έχουμε χωρίσει το Game Base σε τρεις καρτέλες: [Φίλοι], [Γκρουπ] και [Μηνύματα].

Από το μενού ελέγχου και τις κάρτες του Game Base, μπορείτε τώρα να κάνετε τα εξής:
Να βλέπετε όλους τους φίλους σας στην καρτέλα [Φίλοι] στο μενού ελέγχου.
Να ξεκινάτε το Shared Play απευθείας από την κάρτα της φωνητικής συνομιλίας. Δεν χρειάζεται πλέον να ξεκινήσετε την Κοινή χρήση οθόνης για να χρησιμοποιήσετε το Share Play.
Να προσθέτετε έναν παίκτη σε μια παρέα ή να δημιουργείτε μια νέα παρέα απευθείας από την κάρτα μηνυμάτων. Από αυτήν την κάρτα μπορείτε επίσης να στέλνετε κλιπ βίντεο, εικόνες, γρήγορα μηνύματα και να βλέπετε τα κοινόχρηστα πολυμέσα μιας παρέας.

Όταν κάποιο μέλος του γκρουπ κοινοποιεί την οθόνη του, θα βλέπετε πλέον το εικονίδιο On Air. Μπορείτε να το δείτε στην καρτέλα [Γκρουπ].

Η λειτουργία αναζήτησης παικτών και τα αιτήματα φιλίας βρίσκονται πλέον στην καρτέλα [Φίλοι].

Έχουμε κάνει ευκολότερη την απόρριψη αιτημάτων φιλίας, προσθέτοντας ένα κουμπί [Απόρριψη] στη λίστα των αιτημάτων φιλίας.

Στην ενότητα (Προσβασιμότητα), ενημερώσαμε τα εξής:

Ενημερώσαμε τα παρακάτω για τον αναγνώστη οθόνης:
Ο αναγνώστης οθόνης υποστηρίζεται πλέον σε έξι επιπλέον γλώσσες: Ρωσικά, Αραβικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά Βραζιλίας, Πολωνικά και Κορεατικά.
Ο αναγνώστης οθόνης μπορεί πλέον να εκφωνεί τις ειδοποιήσεις.

Τώρα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον μονοφωνικό ήχο στα ακουστικά, ώστε να αναπαράγεται ο ίδιος ήχος από το αριστερό και το δεξί ακουστικό.
Με τα ακουστικά σας συνδεδεμένα, επιλέξτε διαδοχικά [Ρυθμίσεις] > [Ήχος] > [Έξοδος ήχου] και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση [Μονοφωνικός ήχος για ακουστικά]. Εναλλακτικά, επιλέξτε [Ρυθμίσεις] > [Προσβασιμότητα] > [Οθόνη και ήχος] και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση [Μονοφωνικός ήχος για ακουστικά].

Τώρα μπορείτε να εμφανίζετε ένα σημάδι επιλογής στις ενεργοποιημένες ρυθμίσεις, ώστε να αναγνωρίζετε εύκολα ότι είναι ενεργοποιημένες.
Επιλέξτε διαδοχικά [Ρυθμίσεις] > [Προσβασιμότητα] > [Οθόνη και ήχος] και ενεργοποιήστε την επιλογή [Εμφάνιση σημαδιού στις ενεργοποιημένες ρυθμίσεις].

Στην ενότητα (Τρόπαια), ενημερώσαμε τα εξής:

Η σχεδίαση των καρτών των τροπαίων και η λίστα τροπαίων έχει αλλάξει.

Όταν παίζετε ένα παιχνίδι, μπορείτε πλέον να βλέπετε προτάσεις στο σύστημα παρακολούθησης τροπαίων για τα τρόπαια που μπορείτε να κερδίσετε.

Για τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες από το μενού "Δημιουργία", ενημερώσαμε τα εξής:

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την Κοινή χρήση οθόνης και να μεταδώσετε το παιχνίδι σας σε ένα ανοιχτό γκρουπ.

Προσθέσαμε μια νέα δυνατότητα: Φωνητική εντολή (Προεπισκόπηση).

Η λειτουργία φωνητικής εντολής (προεπισκόπηση) κατανοεί τις φωνητικές εντολές για την εύρεση και το άνοιγμα παιχνιδιών, εφαρμογών και ρυθμίσεων, καθώς και για τον έλεγχο της αναπαραγωγής πολυμέσων.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε [Ρυθμίσεις] > [Φωνητική εντολή] και ενεργοποιήστε την επιλογή [Ενεργοποίηση φωνητικής εντολής (Προεπισκόπηση)]. Στη συνέχεια, πείτε "Hey, PlayStation!" και ζητήστε από το PS5 να κάνει κάτι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να βρίσκετε και να ανοίγετε παιχνίδια, εφαρμογές και ρυθμίσεις, να ελέγχετε τα πολυμέσα σας χωρίς να πατάτε ούτε ένα κουμπί κ.α.

Προς το παρόν, η λειτουργία Φωνητική εντολή (Προεπισκόπηση) είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά για παίκτες με λογαριασμούς PSN στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσθέσαμε υποστήριξη της Ουκρανικής γλώσσας.

Άλλες ενημερωμένες λειτουργίες:

Βελτιώσαμε το εξής στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών:

Στην καρτέλα [Η συλλογή σας], μπορείτε πλέον να φιλτράρετε τα παιχνίδια σας ανά είδος για να βρείτε αυτά που θέλετε να παίξετε πιο γρήγορα.

Έχουμε καρφιτσώσει το PlayStation Plus στην αριστερή άκρη της αρχικής οθόνης των παιχνιδιών.

Τώρα μπορείτε να εξαργυρώνετε τα μηνιαία παιχνίδια πιο γρήγορα.

Αποκτήστε πιο εύκολη πρόσβαση στις συλλογές παιχνιδιών του PS Plus από την αρχική σας οθόνη.

Προσθέσαμε έναν οδηγό κουμπιών για να σας δείχνουμε πώς να κάνετε επαναφόρτωση και ζουμ όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet.

Αν θέλετε να αναφέρετε κάτι που είπε κάποιος σε ένα γκρουπ, υπάρχουν πλέον οπτικές ενδείξεις για το ποιος μιλούσε. Αυτό θα βοηθήσει το PlayStation Safety να λάβει τα κατάλληλα μέτρα με βάση την αναφορά σας.

Έχουμε κάνει την κονσόλα ασφαλέστερη για τους λογαριασμούς παιδιών:

Όταν βλέπουν ένα αγορασμένο ή εγκατεστημένο παιχνίδι που δεν έχουν το δικαίωμα να παίξουν, η εικόνα φόντου του παιχνιδιού δεν φαίνεται.

Οι κάρτες δραστηριοτήτων, όπως αυτές που εμφανίζονται στο κέντρο ελέγχου ή στο κέντρο παιχνιδιών, δεν θα εμφανίζονται για τα παιχνίδια με ηλικιακό περιορισμό.

Τώρα μπορείτε να κρατήσετε στην αρχική οθόνη τα παιχνίδια ή τις εφαρμογές που προτιμάτε.

Εστιάζοντας σε ένα παιχνίδι ή σε μια εφαρμογή, πατήστε το κουμπί επιλογών για να ανοίξετε το μενού επιλογών και επιλέξτε [Διατήρηση στην αρχική οθόνη]. Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που επιλέγετε θα παραμείνουν στην αρχική οθόνη.

Σε κάθε αρχική οθόνη μπορείτε να έχετε έως και 5 παιχνίδια και εφαρμογές.

Πλέον μπορείτε να έχετε τρία ακόμη παιχνίδια και εφαρμογές στην αρχική σας οθόνη.

Αλλάξαμε την εμφάνιση του οδηγού χρήσης για να διευκολύνουμε την προβολή. Αν προτιμάτε την παλιά εμφάνιση, μπορείτε να την αλλάξετε ξανά.

Υποστηρίζουμε πλέον περισσότερα emoji.

Αλλάξαμε τη διάταξη πληκτρολογίου για τα Πολωνικά.

Ενημερώσαμε το λογισμικό του ασύρματου χειριστηρίου DualSense για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα.

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα