Nexuiz Review

Το 2005 η Allientrap μας παρουσιάζει ένα νέο arena FPS, το οποίο διατίθεται ως open-source και δωρεάν λογισμικό. Αυτή ήταν και η πρώτη μας γνωριμία με το Nexuiz. Επτά χρόνια αργότερα η Illfonic και η THQ, αναλαμβάνουν να μας παρουσιάσουν την πλήρως ανανεωμένη έκδοσή του. Διατηρώντας το old-school gameplay και αξιοποιώντας την δύναμη της CryEngine 3, μας προσφέρουν έναν τίτλο που καταφέρνει να παντρέψει το παρελθόν με το παρόν.

Οι βασικοί

μηχανισμοί του Nexuiz έχουν διατηρηθεί ατόφιοι. Γρήγορο gameplay, δαιμονιώδης ρυθμός, παίκτες που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας και ακατάπαυστη δράση, στοιχεία απαραίτητα για κάθε FPS της παλιάς σχολής που σέβεται τον εαυτό του. Η σημαντικότερη διαφοροποίησή του από τα υπόλοιπα του είδους είναι τα dynamic mutators. Τα mutators θα τα βρείτε σε προκαθορισμένα σημεία του κάθε χάρτη και με την ενεργοποίηση τους θα αποκτήσετε συγκεκριμένες ικανότητες. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε κάποιο, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ένα εκ των τριών διαθέσιμων mutators, το οποίο θα σας δώσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Nexuiz προσφέρει μία συλλογή από mutators, που αφορούν τον παίκτη σας, την ομάδα σας, την αντίπαλη ομάδα, αλλά και όλους του παίκτες. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να γίνετε αόρατος, να αυξήσετε το damage που προκαλεί η ομάδα σας, να δημιουργήσετε αχρωματοψία στην αντίπαλη ομάδα ή να εξοπλίσετε όλους τους παίκτες με jetpacks, μεταφέροντας την μάχη στα ύψη. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις 100+ δυνατότητες που είναι διαθέσιμες, μέσω των mutators. Τα dynamic mutators είναι αναπόσπαστο κομμάτι του gameplay του παιχνιδιού και αποτελούν μία πολύ καλή προσθήκη, με διασκεδαστικές εναλλαγές.

Εκτός από τα mutators, σε κάθε χάρτη υπάρχουν διαθέσιμα αντικείμενα για να ενισχύσετε την ενέργεια και την πανοπλία του παίκτη σας, αλλά και μία ποικιλία από εννιά όπλα, τα οποία προσφέρουν απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι. Η διαφορετικότητα των όπλων θα σας ωθήσει να τα χρησιμοποιήσετε σχεδόν όλα, ανάλογα με την εξέλιξη της μάχης και τις ανάγκες της ομάδας σας.

Kavassari και Forsellians σε αέναη μάχη.

Το Nexuiz διαθέτει δύο modes, Team Deathmatch σε έξι χάρτες και Capture The Flag σε τρεις χάρτες. Ο συνολικός αριθμός των χαρτών είναι περιορισμένος και περιορίζεται ακόμα περισσότερο αν έχετε προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο mode. Για την ιστορία, να αναφέρω ότι ο αρχικός τίτλος του 2005 διέθετε 24 χάρτες και αργότερα υποστηρίχτηκε με δεκάδες χάρτες από την κοινότητα. Επιπλέον, το matchmaking δεν σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε μόνο σε ένα mode. Μόλις τελειώσει ένα match, όλοι οι παίκτες ψηφίζουν τον επόμενο χάρτη που θέλουν να παίξουν, από τους διαθέσιμους εννιά, οπότε είναι πιθανό να πηγαίνετε από mode σε mode. Αυτή η εναλλαγή σε κάποιους θα φανεί ενδιαφέρουσα, αλλά ίσως ξενίσει κάποιους άλλους.

Ο συνολικός αριθμός των οκτώ παικτών που υποστηρίζει το Nexuiz -με δύο ομάδες των τεσσάρων- είναι αρκετά μικρός. Όπως και να

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game 2.0