Nex Machina Review

12:24 7/7/2017 - Πηγή: Game 2.0

Η Housemarque δείχνει να συνεχίζει ακάθεκτη τις... εργολαβίες με τα twin-stick shooters και μετά τα Resogun και Alienation μας δίνει το Nex Machina. Στόχος της με το Nex Machina είναι να προσφέρει μια αγνή arcade εμπειρία με υψηλό βαθμό πρόκλησης και διασκεδαστικό gameplay φέρνοντας ένα παλιό και κλασικό στιλ παιχνιδιού στα σύγχρονα στάνταρ της εποχής μας.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα καθαρά arcade παιχνίδι μην περιμένετε κάποια ιδιαίτερη ιστορία από το Nex Machina. Ξέρετε μόνο ότι βρίσκεστε σε ένα μακρινό μέλλον όπου τα ρομπότ έχουν εξελιχθεί επικίνδυνα και αποφάσισαν να απαλλαχθούν

από τους απαιτητικούς ανθρώπους. Παρακολουθείτε τον χαρακτήρα σας να κάνει μια θεαματική είσοδο με τη φουτουριστική του μηχανή και να ρίχνεται κατευθείαν στη σφαγή. Δεν υπάρχουν ούτε στατικές εικόνες με λίγες γραμμές κειμένου από κάτω ώστε να αναφέρεται μια έστω τυπική υπόθεση. Στο παιχνίδι μόνο ένα πράγμα είναι δεδομένο: πρέπει να τους σκοτώσετε όλους.

Οι μηχανισμοί του Nex Machina είναι αρκετά απλοί για να τους μάθετε. Κινείστε με τον ένα μοχλό και με τον άλλο πυροβολάτε άμεσα στο σημείο όπου στοχεύετε., ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το dash με το οποίο κινείστε προς την κατεύθυνση που θέλετε αποφεύγοντας έτσι να σας καταπλακώσουν οι εχθροί. Βρίσκετε και διάσπαρτα στην πίστα διάφορα power-ups όπως μεγαλύτερη εμβέλεια για το υπάρχον όπλο σας, ασπίδα για να μην σας σκοτώνουν με την μία και πιο δυνατά όπλα για τις πραγματικά δύσκολες καταστάσεις που συναντάτε. Το gameplay είναι χαοτικό και απολαμβάνετε να διαλύετε διάφορα ρομπότ, από μικρά που καταστρέφονται με μια βολή μέχρι τεράστια ρομπότ που προσπαθούν να σας ποδοπατήσουν ή να σας σκοτώσουν με τα τεράστιας εμβέλειας όπλα τους. Εκτός από το να κάνετε βίδες και παξιμάδια τους ρομποτικούς εχθρούς, πρέπει να έχετε στο νου σας να σώζετε και τους ανθρώπους που συναντάτε βελτιώνοντας έτσι το τελικό σας σκορ στο τέλος κάθε πίστας. Yπάρχουν συνολικά έξι κεφάλαια και στο τέλος του κάθε κεφαλαίου το απαραίτητο boss που πρέπει να ξεκάνετε. Αναμενόμενα, όσο προχωράτε η δυσκολία αυξάνεται, με το τελικό boss να σας κάνει την ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Η εμπειρία που αποκτάτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για να τα καταφέρνετε όλο και καλύτερα.

Μπρος ρομπότ και πίσω λέιζερ.

Ανάμεσα από τέσσερα επίπεδα δυσκολίας μπορείτε να επιλέξετε αυτό της προτίμησης σας και να αναλάβετε την εξουδετέρωση των φονικών ρομπότ. Εκτός από την ταχύτητα και την επιθετικότητα των ρομπότ, όσο ανεβαίνετε επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που πρέπει να σώζετε, όπως φυσικά και των εχθρών και κυρίως μειώνεται ο αριθμός των continue που μπορείτε να πάρετε αφού χάσετε. Mόνο ο πρώτος βαθμός δυσκολίας προσφέρει απεριόριστες συνέχειες, όμως παίζοντας σε αυτό το επίπεδο δεν σας δίνεται πρόσβαση στην έκτη πίστα του παιχνιδιού. Ο βαθμός δυσκολίας experienced είναι μια τίμια επιλογή και έχετε στην διάθεση σας και έναν σεβαστό αριθμό από continue (99).

Το Nex Machina δεν διαθέτει save, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αφήσετε το παιχνίδι και να το συνεχίσετε αργότερα. Μπορείτε να παίξετε πίστες που έχετε ολοκληρώσει, όχι όμως να συνεχίσετε από εκεί που, για οποιονδήποτε λόγο, το αφήσατε. Αν και δεν χρειάζεστε πολλή ώρα για να το ολοκληρώσετε (περίπου δύο ώρες στο experienced), αυτό πιθανόν να φανεί ενοχλητικό σε κάποιους. Ενθυμούμενοι όμως της παλιές καλές εποχές όπου το save ήταν άγνωστη λέξη και έπρεπε να αρχίζουμε από την αρχή το Sonic όταν φτάναμε με μια ζωη στον τελευταίο αρχηγό και χάναμε, σε συνδυασμό με την arcade φιλοσοφία του παιχνιδιού, δεν μπορούμε να κάνουμε παράπονα. Μετά από συνεχή ενασχόληση με το παιχνίδι μπορείτε να το ολοκληρώνετε σχετικά γρήγορα και να βελτιώνετε το συνολικό σας σκορ και τη θέση σας στα leaderboards.

Εκτός από τo campaign υπάρχει και το arena όπου δοκιμάζεστε σε διάφορες προκλήσεις στα στάδια του παιχνιδιού. Αναλαμβάνετε προκλήσεις όπως το να σπάσετε το high score σας σε συγκεκριμένες πίστες ή να παίξετε ενάντια σε πιο γρήγορους εχθρούς. Ολοκληρώνοντας τις προκλήσεις κερδίζετε νομίσματα τα οποία σας χρησιμεύουν για να ξεκλειδώνετε νέες προκλήσεις ή κάποια αντικείμενα για τον χαρακτήρα σας όπως νέα κράνη και χρώματα για τη στολή του. Δυστυχώς, μετά το Alienation, το Nex Machina είναι άλλο ένα παιχνίδι της Housemarque που παραδίδεται με ελλειπές multiplayer. Ενώ στο Alienation αρχικά δεν υπήρχε local co-op, εδώ υπάρχει local co-op αλλά όχι online. Δεδομένου ότι αυτό το είδος παιχνιδιών είναι ιδανικό για μάχες σε συνεργασία με άλλους παίκτες, αυτή η έλλειψη κρίνεται άκρως αρνητική. Πάντως, αν κρίνουμε από τη συνήθη τακτική της εταιρείας, μπορούμε να περιμλενουμε την προσθήκη online co-op κάποια στιγμή στο μέλλον.

Τα bosses αποτελούν την υπέρτατη πρόκληση στο τέλος κάθε πίστας.

Ο εικαστικός τομέας του Nex Machina έχει μια έντονη arcade αισθητική με φωτεινά και πολύχρωμα ψυχεδελικά γραφικά που παραπέμπουν σε σύγχρονη έκδοση των παιχνιδιών που παίζαμε κάποτε στις καμπίνες. Λέιζερ και digital εκρήξεις συνοδεύονται ιδανικά από την κατάλληλη ηλεκτρονική μουσική, προσφέροντας μια αγνή arcade εμπειρία.

Το Nex Machina είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι με το οποίο μπορείτε να περάσετε ωραία τον χρόνο σας, απολαμβάνοντας το απλοϊκό του gameplay και δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα αντανακλαστικά σας ενάντια σε εκατοντάδες εχθρούς. Αν αναλογιστείτε και τις ώρες που μπορείτε να ξοδέψετε σε αυτό όταν επιστρέφετε για άλλον έναν γύρο και προσπαθείτε να βελτιώσετε το σκορ σας, πρόκειται για μια αξιόλογη επιλογή που αξίζει μια θέση στη συλλογή σας.

Διαχρονική arcade αισθητικήΑσταμάτητη δράσηΑπλό αλλά απαιτητικό gameplayΜεγάλη αξία επανάληψηςΑπουσία online co-opΑνύπαρκτη ιστορίαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:HousemarqueΕΚΔΟΣΗ:HousemarqueΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Arcade shooterΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.housemarque.com/games/nexmachina/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:20/6/2017PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα