Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance Review

Kingdom Hearts. Η σειρά που έχει τρελάνει τους φανατικούς οπαδούς των Final Fantasy και των ηρώων της Disney και έχει βγάλει ένα σωρό sequels και prequels. Ενώ όμως το πολυπόθητο Kingdom Hearts 3 παραμένει άφαντο, το Kingdom Hearts 3D για το 3DS αναπληρώνει επάξια το κενό.

To Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance λαμβάνει χώρα μετά το Kingdom Hearts 2 και το Kingdom

Hearts Re:Coded. Ο Sora και ο Riku ξεκινoύν το ταξίδι τους στον κόσμο του ύπνου για να ξυπνήσουν τους «κοιμισμένους κόσμους», τους κόσμους δηλαδή που δεν έχουν συνδεθεί με τους άλλους και δεν υπάρχει τρόπος κάποιος να μπει ή να βγει απ΄ αυτούς. Οι Sora και Riku πρέπει να βρουν, ο καθένας στη δική του διαφορετική εκδοχή του κόσμου, τις κλειδαρότρυπες και να τους συνδέσουν. Όλα αυτά ως δοκιμασία για να γίνουν και διαπιστωμένα πια “keyblade masters”.

Δεν θα αντιμετωπίζετε λοιπόν τους Heartless, αλλά κάτι ζωάκια με νέον χρώματα ονόματι Dream Eaters. Θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε Pokemon και την Ke$ha. Μπορείτε να επιστρατεύσετε φιλικούς Dream Eaters (που φτιάχνετε μόνοι σας με συγκεκριμένα αντικείμενα) και με ένα σύστημα «αγάπης και προδέρμ» που περιέχει χάιδεμα και mini-games, παίρνετε link points και τα αναβαθμίζετε. Αυτά τα φιλικά τερατάκια σας βοηθάνε στην μάχη και σε συγκεκριμένες στιγμές συνδέονται με τον Riku ή τον Sora και εκτελούν δυνατές επιθέσεις. Μπορείτε επίσης να βγάλετε φωτογραφίες με την AR card που εμπεριέχεται στην συσκευασία του παιχνιδιού. Αν θέλετε βέβαια…

Ο άλλος μηχανισμός που εμφανίζεται νωρίς στο παιχνίδι είναι το Drop και ουσιαστικά είναι αυτό που χωρίζει το gameplay μεταξύ του Riku και του Sora. Υπάρχει χρονικός περιορισμός στο πόσο παίζετε με τον κάθε χαρακτήρα. Με το πέρας του χρόνου αυτού, ο ένας χαρακτήρας κοιμάται και παίζετε με τον άλλον. Ο Sora και ο Riku μπορούν να ανταλλάξουν κάποιες μικρές βελτιώσεις στα stats με τα drops, που πέφτουν από εχθρούς, ή μπορείτε να τα μετατρέψετε σε λεφτά. Ο εν λόγω μηχανισμός είναι αρκετά καλός ώστε να μην προχωράει πολύ ο ένας χαρακτήρας έναντι του άλλου, παρουσιάζοντας με ωραίο τρόπο τις παράλληλες ιστορίες, αλλά σπάει λίγο και τα νεύρα, γιατί στην περίπτωση των bosses που θέλουν περισσότερο χρόνο και υπομονή, γίνεστε αυτομάτως Drop και πρέπει να το ξαναπαίξετε από την αρχή όταν ξαναγυρίσετε στον χαρακτήρα. Εκνευριστικό μέχρι αηδίας.

Sora εναντίον Tron. Στοιχήματα παρακαλώ...

Επίσης εκνευριστικό είναι το γεγονός ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού το παράκαναν με τις μάχες. Δεν υπάρχει διάδρομος χωρίς Dream Eaters σε γενναίες ποσότητες. Εμφανίζονται ξανά και ξανά κάθε φορά που περνάτε, κάνοντας την εξερεύνηση του κόσμου αγγαρεία. Βέβαια υπάρχει και το Flowmotion που σας επιτρέπει να κινείστε στα περιβάλλοντα γρήγορα με ακροβατικές κινήσεις (wall jumps και grind σε κουπαστές), αλλά είναι και ένα πανίσχυρο εργαλείο στις μάχες, αφού μπορείτε να κάνετε ειδικές επιθέσεις ενώ βρίσκεστε σε Flowmotion. Αυτό βοηθάει και στο να παρατήσετε τους εχθρούς στο διάδρομο από τον οποίο έ

Keywords
Τυχαία Θέματα