Kingdom Hearts 3 Re Mind review

16:03 3/3/2020 - Πηγή: Game 2.0

Λίγα πράγματα είναι τόσο ακατανόητα όσο η σειρά Kingdom Hearts και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να πει την ιστορία της κι αυτό δεν άλλαξε και πολύ με το Kingdom Hearts 3. Το Re Mind DLC του Kingdom Hearts 3 δεν απαντάει σε πολλά, ακόμα κι αν προσπαθεί να βουλώσει κάποιες σεναριακές τρύπες του παιχνιδιού.

Για να αποφύγουμε τα spoilers λοιπόν, ας αναφέρουμε στα γρήγορα τί μπορείτε να περιμένετε από την ιστορία στο Re Mind. Το βασικό που πρέπει να έχετε στο μυαλό είναι ότι το DLC έχει αναφορές

σε γεγονότα ακόμα και πριν το KH3, ενώ λειτουργεί και σαν επίλογος του παιχνιδιού. Πιο πολύ σαν κάτι που κλείνει το κεφάλαιο, για να ακολουθήσει το επόμενο Kingdom Hearts. Βρισκόμαστε αμέσως μετά το τέλος του KH3, με τον Sora να ψάχνει να βρει τρόπο να επαναφέρει την Kairi. Για να το καταφέρει αυτό, ταξιδεύει στο Keyblade Graveyard και προσπαθεί να ανακαλύψει τις καρδιές των Guardians of Light. Υπάρχουν γεγονότα που συμβαίνουν πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το KH3, δίνοντας νόημα στο γενικό σενάριο ή... ανοίγοντας νέες τρύπες – ανάλογα με το πόσο σχολαστικά ακολουθείτε την ιστορία.

Υπάρχει επίσης και ένα boss rush mode, γνωστό ως Limit Cut και διαθέσιμο αμέσως μόλις ολοκληρώσετε το DLC. Παραδόξως, υπάρχουν αρκετά γεγονότα του σεναρίου που συμβαίνουν σε αυτό. Αν θέλετε κάτι αρκετά δύσκολο στο KH3, το Limit Cut είναι αυτό που ζητάτε. Όχι μόνο τα 13 boss που αντιμετωπίζετε έχουν αυξημένη δυσκολία, αλλά αν καταφέρετε να τα νικήσετε βλέπετε και ένα εξαιρετικό μυστικό επίλογο που σας κάνει να σκεφτείτε αρκετά από τα γεγονότα του παιχνιδιού συνολικά – αν έχετε βγάλει νόημα, φυσικά. Και αναφέρω το θέμα του νοήματος της ιστορίας, γιατί το Re Mind δεν κάνει και πολλά για να διευκολύνει την κατανόηση του κόσμου και τον τρόπο λειτουργίας του Kingdom Hearts για όσους εδώ και χρόνια έχουν χάσει την μπάλα. Ασχολείται κυρίως με το τί γίνεται στο KH3, δημιουργώντας άλλα ερωτήματα αλλού. Να επιστρέψουμε λίγο στο Limit Cut και την δυσκολία του. Πρέπει να έχετε έναν Sora όσο πιο leveled-up γίνεται. Μπορείτε να νικήσετε κάποια πρώτα boss σε level 76 αλλά για να έχετε έστω μια ελπίδα να φτάσετε στο τέλος χρειάζεται level 99. Από εκεί και πέρα, με την έμφαση να δίνεται στην δράση, πρέπει να έχετε τις αποφυγές, τα μαγικά και τις διάφορες τεχνικές στην μύτη των δαχτύλων σας. Πράγμα που βάζει το Limit Cut στο κέντρο του Re Mind ως το μέρος όπου θα ρίξετε τον περισσότερο κόπο και χρόνο. Επιπλέον, υπάρχει και μια σούπερ μυστική μάχη, αλλά προφανώς δεν θα σας πω ποιος και πότε εμφανίζεται σε αυτή γιατί... spoilers.

Η παραμυθένια ομορφιά του KH3 διατηρείται αναλλοίωτη.

Ένα από τα πιο ωραία στοιχεία του Re Mind είναι ότι παίζετε αρκετά στο Scala ad Caelum, μια περιοχή που εμφανίζεται μόνο σε cutscenes στο KΗ3. Εδώ ανακαλύπτετε πόσο όμορφη είναι αυτή η περιοχή και πόσο κρίμα είναι που δεν έχει ένα πλήρες επεισόδιο αφιερωμένο σε αυτήν, δεδομένου ότι το DLC θα σας πάρει στην καλύτερη πέντε ώρες να το ολοκληρώσετε. Υπάρχει επίσης ένα ιδιαίτερα πλούσιο photo mode, που σας επιτρέπει να επιλέξετε χαρακτήρες, πόζες και αντικείμενα και να οπτικοποιήσετε όλες τις “βρώμικες” fan fiction φαντασιώσεις σας, αν γουστάρετε κάτι τέτοιο.

Το Re Mind DLC του KH3 είναι μια ικανοποιητική προσθήκη στο βασικό παιχνίδι. Σεναριακά ναι μεν βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Kingdom Hearts παραμένει μια σειρά με ακατανόητη πλοκή. Επίσης η τιμή του -30 ευρώ- είναι... “αλμυρή”. Ασχοληθείτε κυρίως αν είστε σκληροπυρηνικός φαν τως παιχνιδιών Kingdom Hearts και μανιακός completionist.

Scala ad Caelum επιτέλους playableΤο Limit Cut που είναι πενταδύσκολοΜυστικά και νέα στοιχεία για την ιστορία του Kingdom Hearts 3......που όμως παραμένει ένα “κουβάρι”Χρειάζεται να έχεις κάνει grinding για να τα βγάλετε πέρα με τα bossΜικρή διάρκεια και με πολλά cutscenesΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox OneΑΝΑΠΤΥΞΗ:Square EnixΕΚΔΟΣΗ:Square Enix

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα