Jack Keane 2: The Fire Within Review

Πριν από μερικά χρόνια, η Deck 13, γνωστή για τη σειρά παιχνιδιών Ankh, μας έδωσε ένα πολύχρωμο, χιουμοριστικό και ενδιαφέρον adventure ονόματι Jack Keane. Κάνοντας τις απαραίτητες γραφιστικές και όχι μόνο αλλαγές η εταιρεία τώρα συνεχίζει την περιπέτεια με το Jack Keane 2: The Fire

Within.

Βρισκόμαστε στη Σανγκάη, το έτος 1899, παρακολουθώντας την όμορφη Amanda να διαβάζει ένα γράμμα που της έστειλε ο Jack, με το οποίο την ενημερώνει πως βρίσκεται φυλακισμένος σε ένα νησί, ενώ είναι πολύ κοντά σε κάτι πραγματικά σπουδαίο. Η Amanda θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να τον σώσει αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο περιμένει, καθώς μια ανταρσία στο ίδιο της το πλοίο φέρνει τα πάνω κάτω στα σχέδια της. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ένας μυστήριος σαμάνος, που κρατείται και αυτός φυλακισμένος στο νησί, στην προσπάθειά του να αποκαλύψει την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο πολυπόθητος θησαυρός που αναζητά ο Jack, πεθαίνει. Τουλάχιστον καταφέρνει να αποτυπώσει τα σημεία-κλειδιά της πορείας που πρέπει να ακολουθηθεί στο υποσυνείδητο του Jack.

Από αυτό το σημείο και έπειτα ο ήρωας πρέπει να αναζητήσει στα σκόρπια κομμάτια μνήμης τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να φέρει σε πέρας το στόχο του. Συνοδοιπόροι σας στην περιπέτεια είναι εκτός από την όμορφη και ατίθαση Amanda, η σαγηνευτική Eve αλλά και ο πολυμήχανος Carl. Τέλος, όπως σε κάθε παιχνίδι που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και σε αυτό δε θα μπορούσε να λείπει ο κακός της υπόθεσης, ονόματι Umbati. Υπάρχουν και δεκάδες άλλοι ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας γορίλας, αρκετές μαϊμούδες αλλά και ανθρωποφάγα φυτά.

Από τις ομορφότερες τοποθεσίες του παιχνιδιού.

Αν και το Jack Keane 2 δεν διεκδικεί δάφνες για τη δυσκολία ή την πολυπλοκότητα των γρίφων, καταβάλλει μια τίμια προσπάθεια χωρίς να σας δίνει πολλές βοήθειες, ενώ δε λείπουν και τα σημεία όπου χρειάζεται απαραιτήτως μολύβι και χαρτί ώστε να προχωρήσετε. Από τα πιο έξυπνα σημεία, που στην ουσία αποτελούν φόρο τιμής στον θρυλικό Guybrush Thrreepwood, είναι οι αναμετρήσεις σώμα με σώμα με διάφορους φουσκωτούς. Πραγματικά πολύ έξυπνη κίνηση από πλευράς των δημιουργών, που επιμηκύνει τη διάρκεια του παιχνιδιού μιας και καλείστε πολύ συχνά να υπερασπιστείτε την τιμή σας και όχι μόνο. Εξάλλου, ένας γόης σαν τον Jack δε θα μπορούσε να μην είναι δεινός καρδιοκακτητής. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καλείστε να κάνετε τα γλυκά μάτια σε μια εκ των δυο δεσποινίδων (Amanda και Eve), αναλόγως των περιστάσεων, καθώς η επιλογή σας επηρεάζει σε κάποιο βαθμό τα δρώμενα αλλά και το τέλος του παιχνιδιού.

Όσο αφορά τον τεχνικό τομέα του Jack Keane 2, τόσο οι χαρακτήρες όσο και τα περιβάλλοντα είναι πλήρως 3D και καλοσχεδιασμένα. Έντονα χρώματα δίνουν το παρόν και ιδιαίτερες υφές τονίζουν κάθε φορά τις περιοχές όπου βρίσκεστε. Η άποψη της κάμερας επίσης βοηθάει ώστε να μην καταντά κουραστικό το παιχνίδι τόσο στο χειρισμό όσο και στην εξερεύνηση των περιοχών, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε παρόμοιες παραγωγές. Το μοναδικό θέμα που ίσως σας προβληματίσει είναι ο χειρισμός και αυτό γιατί εδώ δεν μιλάμε για το παραδοσιακό point and click που έχετε συνηθίσει. Για να μετακινήσετε τους χαρακτήρες (σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεστε δύο ή και τρεις ταυτόχρονα) πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε τα WASD πλήκτρα είτε να κρατήσετε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού εκεί που θέλετε να μεταβεί ο χαρακτήρας ή τέλος να τον σύρετε κατά κάποιο τρόπο πάνω στην οθόνη. Μοιάζει δύσκολο αλλά τελικά είναι βολικό όταν το συνηθίσετε. Εδώ βέβαια εντοπίζεται και ένα από τα αρνητικά του παιχνιδιού. Πολλές φορές αν δεν βρισκεστε ακριβώς μπροστά από μια πόρτα ή ένα αντικείμενο, το πλήκτρο που πρέπει να πατηθεί για να ανοίξει πχ η πόρτα ή για πάρετε το αντικείμενο απλά δε δουλεύει.

Για χάρη της όμορφης Amanda ο Jack πέφτει και από το Κιλιμάτζαρο.

Τουλάχιστον οι ομιλίες όλων ανεξαιρέτως των χαρακτήρων είναι ευχάριστες, με αυτή του μηχανικού Carl ίσως να ξεχωρίζει, ενώ περίμενα λίιιιγο πιο επιβλητικό τον κ. Umbati. Μέτριος σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται o συγχρονισμός των χειλιών με τις ομιλίες. Σε κάποιες συζητήσεις λείπουν υπότιτλοι, ενώ άλλες φορές αν βρίσκεστε πολύ κοντά σε έναν άλλο χαρακτήρα η οθόνη γεμίζει υπότιτλους και ταυτόχρονα παίζει με την ίδια ένταση και η δική του ομιλία. Η μουσική αξίζει ένα καλό λόγο, καθώς εναρμονίζεται πλήρως με τις περιοχές και τις καταστάσεις που επικρατούν, δημιουργώντας μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει άλλωστε και στο ύφος του παιχνιδιού.

Συνοψίζοντας, χωρίς να φλυαρεί και να κουράζει, το Jack Keane 2 προσφέρει 10 περίπου ώρες διασκέδασης με άθφονο χιούμορ, πικάντικα σχόλια και υπονοούμενα αλλά και μια ευχάριστη ιστορία σαν βάση. Σίγουρα δεν θέτει νέα στάνταρ στα adventure, ούτε το επιδιώκει άλλωστε, αλλά υπόσχεται μια ευχάριστη ενασχόληση για το καλοκαίρι. Δοκιμάστε το και αν είστε λάτρεις της μπανάνας μη χάσετε τα credits.

Έξυπνο και αβίαστο χιούμορΚαλές ερμηνείεςΧορταστικό χωρίς να κουράζειΟι αποφάσεις σας επηρεάζουν το παιχνίδιΕύκολοι γρίφοιΙδιότροπο path finding και ανάκτηση αντικειμένωνΦτωχός συγχρονισμός χειλιών με ομιλίεςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Deck13ΕΚΔΟΣΗ:Nordic GamesΔΙΑΘΕΣΗ:SteamΕΙΔΟΣ:AdventureΠΑΙΚΤΕΣ:SingleplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.jack-keane.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/6/2013PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα