Infamous: First Light Review

Με το Infamous: Second Son η Sucker Punch έκανε ντεμπούτο στη νέα γενιά, προσφέροντας μία πραγματική οπτική πανδαισία στο PS4, αν και το παιχνίδι συνολικά ίσως ήταν λίγο κατώτερο του αναμενόμενου. Η συνέχεια έρχεται λίγους μήνες αργότερα με τη μορφή του standalone expansion Infamous:

First Light, το οποίο προσφέρει λίγες ακόμα ώρες δράσης, νέα ιστορία με νέο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα και κάποιες βελτιώσεις στο σύστημα μάχης του Second Son. Αξίζει όμως να επιστρέψετε στο Σιάτλ;

To Infamous: First Light είναι prequel του Second Son, οπότε ο Delsin Rowe δεν “υπάρχει” ακόμα. Η ιστορία αφηγείται την περιπέτεια της Fetch, η οποία είναι ενδιαφέρουσα σαν χαρακτήρας, όμως “πάσχει” από μονοτονία, καθώς οι δυνάμεις της περιορίζονται στο neon speedrun. Αυτό από τη μεριά του έχει ως αποτέλεσμα μια ανιαρή επανάληψη και μπορεί να θεωρηθεί “βήμα πίσω” σε σχέση με τις τέσσερις δυνάμεις που υπάρχουν στο Second Son, αλλά προφανώς έχουν γίνει κάποιες, αν και μικρές, προσθήκες. Μία από αυτές είναι η τοποθέτηση speed bοοst στις περιοχές, με τα οποία η Fetch μπορεί να πάει από το ένα σημείο στο άλλο πολύ πιο γρήγορα, κάτι που φέρνει σε mini-game και έχει τη δική του φάση, ενώ δίνει και ένα μικρό νόημα στα “ταξίδια”.

Ως προς το σύστημα μάχης, λίγες διαφορές συναντάμε και πάλι σε σχέση με τον αρχικό τίτλο. Γρήγορη δράση με καταπληκτικά εφέ όπως και στο Second Son, με τα νέα στοιχεία να είναι η δυνατότητα πυροδότησης πυραύλων από neon (κάτι που είναι οπτικά υπέροχο) και τα νέα “τελειώματα” των εχθρών με κοντινές επιθέσεις (melee). Το δεύτερο έχει τη φάση του στην αρχή, αλλά γίνεται βαρετό μετά από λίγο. Επίσης, ένα ακόμα βήμα πίσω είναι οι αντίπαλοι, καθώς πλέον αντιμετωπίζετε ορδές από γκάνγκστερ σε αντίθεση με τους στρατιώτες του Second Son. Ένα ακόμα αδύναμο σημείο είναι η ποικιλία των μαχών, καθώς οι περισσότερες προσφέρουν απλά επαναλαμβανόμενο shooting με sniper (γιατί;!;!;!;!).

Τα εφέ των δυνάμεων συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν.

Πέραν από το σύνηθες open-world gameplay, η ιστορία “σπάει” ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προσφέροντας μία ματιά στο “τώρα”, δηλαδή στο χρονολογικό χάρτη του Second Son. Υπό την εποπτεία της Brooke Augustine η Fetch καλείται να ολοκληρώσει εκπαιδευτικές αποστολές στους τρεις νέους challenge χάρτες (που είναι διαθέσιμοι και για το Second Son). Αυτό σας υποχρεώνει να παίξετε ένα mode που υπάρχει ως επιλογή στο αρχικό παιχνίδι, αλλά είναι ευπρόσδεκτο, αφού η δυσκολία του First Light κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Οπότε, οι μάχες επιβίωσης σε περιορισμένο χώρο σίγουρα είναι καλοδεχούμενες, ενώ αν έχετε το Second Son σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη/επιβράβευση, αφού μπορείτε να παίξετε τα εν λόγω challenges και ως Delsin.

Αν και η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν χαρακτήρα πιο ενδιαφέρων σε σχέση με τον Delsin, το Infamous: First Light υστερεί σε αρκετούς τομείς, όπως το σκέλος των μαχών, τον περιορισμό των δυνάμεων, τη μικρή (μόλις 4 ώρες) διάρκεια και τη μηδενική αξία επανάληψης. Τα γραφικά και ο ήχος παραμένουν στα υψηλά επίπεδα του Second Son και οι όποιες προσθήκες σίγουρα είναι θετικές, με σημαντικότερη τους challenge χάρτες μέσα στο campaign που προσφέρουν στιγμές όπου πραγματικά πρέπει να παλέψετε για την επιβίωση σας. Το Infamous: First Light δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακό, αλλά σίγουρα περιμέναμε περισσότερα.

Ενδιαφέρουσα ιστορία και πρωταγωνίστριαΗ ενσωμάτωση των challenge maps στο campaignΟι νέες προσθήκες στις δυνάμεις είναι ευπρόσδεκτες......αλλά ελάχιστεςΕπαναλαμβανόμενοΠεριορισμός σε μία μόλις δύναμηΣχετικά εύκολοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Sucker PunchΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:Sony HellasΕΙΔΟΣ:ActionΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://gr.playstation.com/ps4/games/detail/item712821/inFAMOUS-First-Light/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:27/8/2014PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα