Horizon Chase Turbo Review

Στους μεγαλύτερους από εμάς, τα ονόματα OutRun, Lotus Challenge και Chase H.Q. μας φέρνουν πίσω πολλές αναμνήσεις. Αμάξια με διακεκριμένη ιταλική σχεδίαση, μηχανικοί προβολείς, άπειρη ιπποδύναμη και ανοιχτοί δρόμοι όπου μπορούσαμε να καβαλήσουμε ένα πιξελιασμένο sport convertible και να οδηγήσουμε προς το ηλιοβασίλεμα. Αυτή η εποχή έχει περάσει ανεπιστρεπτί, από τη στιγμή που τα sprites έδωσαν την θέση τους σε πολύγωνα και με την έλευση πιο ρεαλιστικών racers. To Horizon Chase Turbo

όμως έρχεται για να μας θυμίσει ότι τα old-school arcade racers μπορούν να λειτουργήσουν με τις σημερινές τεχνικές επεικόνισης και gameplay.

Με του που ξεκινάτε έναν αγώνα στο Horizon Chase Turbo, καταλαβαίνετε αμέσως ότι ο σκοπός του είναι να εξομοιώσει την παλιά arcade racing φόρμουλα. Μπορείτε μόνο να πάτε μπροστά, ο δρόμος και οι στροφές περνάνε από μπροστά σας, ενώ το αμάξι σας παραμένει καρφωμένο στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Εσείς πρέπει να στρίβετε ανάλογα και να μην βγαίνετε εκτός δρόμου αλλά και να αποφεύγετε και τα άλλα αμάξια. Ο χειρισμός είναι ιδιαίτερα καλός, με κάποιες βελτιώσεις που, μεταξύ μας, έπρεπε να γίνουν στην παλιά φόρμουλα. Οι πλαγιολισθήσεις και το drafting πίσω από τους άλλους οδηγούς είναι εδώ, αλλά αυτό που σας βοηθάει στους διάφορους αγώνες είναι η στρατηγική χρήση των boosts. Τα εν λόγω boosts είναι πεπερασμένα από την αρχή του κάθε αγώνα, αλλά μπορείτε να βρείτε κάποιο... αδέσποτο στον δρόμο. Επίσης, το παιχνίδι, τιμώντας τις mobile ρίζες του, διαθέτει credits στις διαδρομές όπου αγωνίζεστε και πρέπει να τα μαζεύετε για να ξεκλειδώνετε πράγματα πιο γρήγορα και εύκολα.

Παρότι όμως το Horizon Chase Turbo προέρχεται από τα κινητά, δεν φέρνει μαζί του και ενοχλητικά πράγματα όπως microtransactions, κάτι θετικό ειδικά σε μια εποχή όπου πολλά παιχνίδια για κονσόλες και PC ενδίδουν στις εν λόγω κακές πρακτικές. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να βρω στην καρδιά του gameplay είναι ότι η μηχανή φυσικής είναι αρκετά... περίεργη με τις συγκρούσεις. Τα αμάξια είναι τρισδιάστατα πολυγωνικά μοντέλα, οπότε δεν θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν όπως τα αντίστοιχα 2D. Ως αποτέλεσμα, όταν συγκρούεστε με κάποιον άλλον στον αγώνα, η συμπεριφορά τους θυμίζει περισσότερο συγκρουόμενα σε λούνα πάρκ. Μια σύγκρουση είναι αρκετή για να σας κοστίσει τον αγώνα. Για παράδειγμα, μια πλάγια σύγκρουση σε κάποια στροφή μπορεί να σας στείλει εκτός δρόμου, ενώ αν τρακάρετε κάποιον από πίσω, αυτός παίρνει ένα μικρό βοήθημα ταχύτητας ενώ εσείς επιβραδύνετε απότομα.

Η στρατηγική στα boost κάνει την διαφορά μεταξύ πρώτης και τελευταίας θέσης.

To παιχνίδι διαθέτει αρκετό περιεχόμενο: τέσσερα διαφορετικά modes, 12 διαφορετικά τουρνουά, συνολικά 109 πίστες. Μπορείτε να βουτήξετε “με το κεφάλι” στο περιεχόμενο του τίτλου και να αρχίσετε να μαζεύετε τα πάντα. Μαζεύοντας αρκετά credis ξεκλειδώνετε καινούρια αμάξια -γύρω στα 26- ενώ υπάρχουν και 10 διαφορετικές αναβαθμίσεις γι αυτά. Τα credits τα παίρνετε από τους αγώνες ανάλογα με τη θέση που παίρνετε, ενώ υπάρχουν και διάσπαρτα στις διαδρομές. Αν τα μαζέψετε όλα και βγείτε και πρώτοι, τότε παίρνετε ένα super trophy, το οποίο στην ουσία σηματοδοτεί τον μέγιστο αριθμό credits που μπορείτε να πάρετε από κάποιο αγώνα. Βέβαια όσο προχωράτε στα κύπελλα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Στις τελευταίες 20 πίστες είναι πραγματικά τρομακτικό να πάρετε τα super trophies. Βέβαια υπάρχει λόγος -αλίμονο αν ήταν τα πάντα εύκολα- όμως παραμένει αρκετά ενοχλητικό σαν προαπαιτούμενο.

Το online multiplayer περιορίζεται σε ghost races και leaderboards, όμως με ένα τόσο μεγάλο single-player campaign, είναι ένα ατόπημα που μπορεί να συγχωρεθεί. Τα πράγματα αλλάζουν άρδην στο local multiplayer όπου μπορούν να παίξουν μέχρι τέσσερις σε split-screen. Εξάλλου το γεγονός ότι οι αγώνες είναι γρήγοροι, που σημαίνει ότι διαρκούν μερικά λεπτά και μπορείτε να ολοκληρώσετε αρκετούς μέχρι να βαρεθείτε, σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν “λιώσετε” το παιχνίδι, μπορεί να αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ άλλων τίτλων.

Τέσσερις παίκτες, ασφυξία από τα καυσαέρια.

Ο τεχνικός τομέας του Horizon Chase Turbo είναι αναμενόμενα υπέροχος. Τα low-poly μοντέλα με τις μονόχρωμες υφές κάνουν το παιχνίδι να μοιάζει με παιδί του Virtua Racer και του OutRun. Τα έντονα χρώματα, οι απαλές διαβαθμίσεις τους στα σκηνικά και τα αμάξια είναι χάρμα οφθαλμών και σε υψηλές αναλύσεις φαίνoνται το ίδιο όμορφα. Τα εφέ σκόνης και καπνού είναι στην ουσία low-poly σύννεφα, ενώ υπάρχει σε όλα ένα ελαφρύ cel-shading. Όλα συνεισφέρουν στην πολύχρωμη και ταυτόχρονα ρετρό αισθητική χωρίς να είναι τα πάντα βουτηγμένα στο βιολετί και το πορτοκαλί όπως συμβαλινει σε πολλά παιχνίδια εμπνευσμένα από τα 80s. Επίσης εξαίσια είναι η μουσική. Από τον συνθέτη του Lotus Challenge και του Top Gear, Barry Leich, έχουμε ένα soundtrack γεμάτο ενέργεια και ρυθμό. Κάτι που αγαπούσαμε τόσο πολύ στα παλιά racers.

Το Horizon Chase Turbo είναι ένας ύμνος προς τα παλιά arcade racers που οι μεγαλύτεροι από εμάς παίζαμε ξανά και ξανά. Αν θέλετε να ξαναζήσετε τέτοιες στιγμές στην κονσόλα ή το PC σας, το Horizon Chase Turbo αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Πανέμορφο στιλΜεγάλο και πλούσιο single-player campaignΓρήγοροι, χορταστικοί αγώνεςΠερίεργη μηχανή φυσικήςΑπουσία online multiplayerΤα super trophies είναι σατανικά δύσκολα στους τελευταίους αγώνεςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Aquiris Game StudioΕΚΔΟΣΗ:Aquiris Game StudioΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Arcade racerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.horizonchaseturbo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:15/5/2018 (PS4, PC), 2018 (Xbox One, Switch)

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα