Game of Thrones Telltale Review

12:00 2/3/2016 - Πηγή: Game 2.0

Οι φαν και μη του Game of Thrones έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της αγαπημένης τους τηλεοπτικής σειράς μέσα από τα μάτια νέων αλλά και καθιερωμένων ηρώων, με τη βοήθεια της ειδικής στις επεισοδικές περιπέτειες, Telltale.

Η ιστορία του Game of Thrones: A Telltale Games Series

ξεκινάει παράλληλα με τον Ματωμένο Γάμο (Red Wedding), που βρίσκουμε στο τέλος της τρίτης τηλεοπτικής σεζόν και στο τέλος του τρίτου βιβλίου “A Storm of Swords” (ή “Θύελλα από Ατσάλι” όπως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά) και επικεντρώνεται στον ευγενή οίκο των Forrester, για τον οποίο γίνεται μια σύντομη αναφορά στο βιβλίο “A Dance with Dragons” (“Ο Χορός των Δράκων”). Το γεγονός ότι ο οίκος των Forrester έχει όλα τα θετικά στοιχεία και χαρίσματα του οίκου των Stark είναι κάτι που συνδέει εύκολα και σχεδόν άμεσα τους γνώστες της σειράς με το παιχνίδι. Ως Gared Tuttle, γιος χοιροτρόφου που φιλοδοξεί μια μέρα να γίνει πολεμιστής, κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως ιπποκόμος του Λόρδου Forrester και συνεχίζετε ως Mira Forrester, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που υπηρετεί τη Λαίδη Margaery Tyrell. Συνεχίζετε με τρεις ακόμη playable χαρακτήρες που είναι προτιμότερο να ανακαλύψετε μόνοι σας.

Από το δεύτερο επεισόδιο και μετά οι ξεχωριστές ιστορίες αρχίζουν να γίνονται ασύνδετες. Ενώ στο πρώτο έχετε πραγματικά την εντύπωση ότι οι επιλογές σας μετρούν, από το δεύτερο και μετά γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει. Τα αποτελέσματα πολλών επιλογών σας αργούν πάρα πολύ να κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένες φορές δεν εμφανίζονται ποτέ. Έτσι δεν μαθαίνετε άμεσα αν μια απάντηση έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Οι διάλογοι είναι ιδιαίτερα καλογραμμένοι και στην πλειοψηφία τους προσανατολίζονται γύρω από την κεντρική ιστορία ή σημαντικά ζητήματα των κεντρικών ηρώων. Αν εξαιρέσουμε το ότι οι διάλογοι γίνονται συχνά σε έντονο ύφος, με τη μια διαφωνία να διαδέχεται την άλλη -σε βαθμό που το τέλος είναι αδύνατον να μη βρει κι εσάς τους ίδιους νευριασμένους-, σε καμία περίπτωση δεν βαριέστε με το περιεχόμενό τους. Το χιούμορ, απαραίτητο μετά από μακροχρόνια τεταμένη ατμόσφαιρα, δίνεται σε πολύ μικρές δόσεις, καθιστώντας τα διαλείμματα μεταξύ των επεισοδίων σχεδόν αναγκαία.

Η Μητέρα των Δράκων... με το παιδί της.

Δυστυχώς, οι χαρακτήρες είναι μονοδιάστατοι. Οι κακοί είναι κακοί (γιατί έτσι), οι καλοί θέλουν πάντα το καλό (επειδή έχουν καλή καρδιά) και μεταξύ των δύο υπάρχουν εκείνοι που μονίμως σας παρεξηγούν μέχρι να τους αποδείξετε το αντίθετο. Καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είστε το αουτσάιντερ με τους “κακούς” της υπόθεσης να σας κάνουν να υποφέρετε μόνο και μόνο επειδή μπορούν να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Εν ολίγοις, περνάτε τον περισσότερο καιρό με τις πιθανότητες να είναι εναντίον σας και ευελπιστώντας να τα καταφέρετε αν κινηθείτε σωστά, κάτι που, όμως, δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο αναμένετε. Από ένα σημείο και μετά νιώθετε πως η κάθε επιλογή είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Ο χειρισμός είναι απλός, με το inventory να μην έχει χρήση για άλλη μια φορά σε interactive story της Telltale. Περπατάτε με τον αριστερό μοχλό και κινείτε την κάμερα με τον δεξιό ή χρησιμοποιείτε ποντίκι/πληκτρολόγιο. Οι σκηνές δράσης του Game of Thrones εξελίσσονται μέσα από quick time events, όπου πρέπει να πατήσετε ένα συγκεκριμένο κουμπί ή να μετακινήσετε το μοχλό προς μια κατεύθυνση. Όταν κάνετε πολλά λάθη στους συνδυασμούς, τότε πεθαίνετε και χρειάζεται να επαναλάβετε το event από την αρχή. Η απουσία γρίφων, με εξαίρεση μια πολύ σύντομη σκηνή stealth στο τέταρτο επεισόδιο, δεν αποτελεί έκπληξη. Τις λιγοστές φορές που σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε μια περιοχή, μπορείτε να κοιτάξετε τα αντικείμενα στο χώρο, αλλά μπορείτε και να συνεχίσετε την πορεία σας δίχως να χρειαστεί να εξετάσετε τίποτα απολύτως. Για όσους προτιμούν να “χάνονται” μέσα στην ιστορία χωρίς καμία ενόχληση, υπάρχει η επιλογή minimal display στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού που περιορίζει τα συννεφάκια και τις ειδοποιήσεις στο επάνω μέρος της οθόνης.

Βίαιο και αδίστακτο όπως τα βιβλία, το Game of Thrones της Telltale ξεκινάει με την ιστορία μιας οικογένειας και εξελίσσεται σε κάτι που αφορά πολλούς. Με διάρκεια περίπου 10 ώρες μέσα από έξι επεισόδια, καταπιάνεται με θέματα προδοσίας, εμπιστοσύνης, συνωμοσιών, μισητών εχθρών, συνάψεων συμμαχιών, παρεξηγήσεων και ατέλειωτων μυστικών. Αν και ως ένα βαθμό διασκεδαστικό, το gameplay με πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες οδηγεί σε έλλειψη εστίασης σε έναν κύριο ήρωα, κάτι που συνήθως είναι απαραίτητο για το”δέσιμο” και το ενδιαφέρον των παικτών για την εξέλιξη της κεντρικής ιστορίας. To πρώτο επεισόδιο είναι, πιθανότατα, από τα καλύτερα πρώτα επεισόδια interactive story της Telltale μέχρι στιγμής, αλλά το φινάλε του έκτου και τελευταίου επεισοδίου είναι από τα πιο αδύναμα. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού βρίσκεστε αντιμέτωποι με μια επιλογή που σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε λόγο για τη συνέχεια και το τέλος της πρώτης σεζόν, όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Ό,τι κι αν κάνετε το τέλος είναι “ανοιχτό”, με πολλές από τις παράλληλες ιστορίες να μην ολοκληρώνονται και απλά να μεταφέρονται στην επόμενη σεζόν. Το τηλεοπτικό Game of Thrones είναι γνωστό για τα επίπεδα βίας και αγριότητας που αντιμετωπίζουν οι κεντρικοί χαρακτήρες του, όμως είναι εξίσου γνωστό και για την απόδοση δικαιοσύνης και ύστατη τιμωρία των “κακών”. Στο παιχνίδι, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη πρώτη σεζόν, η ανταμοιβή αυτή δεν υπάρχει.

Θα το πετούσατε ή θα το κρύβατε;

Τα γραφικά, πέρα από τη γνωστή και αγαπημένη εισαγωγή της σειράς, είναι από τα αδύναμα σημεία του τίτλου. Σε σύγκριση με τα εντυπωσιακά τοπία της τηλεοπτικής σειράς και τις λεπτομερείς περιγραφές του Γνωστού Κόσμου στα βιβλία, το παιχνίδι θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο εκλεπτυσμένο. Ο κόσμος, σχεδιασμένος με χαρακτηριστικά ελαιογραφίας και θολά backgrounds, θυμίζει έντονα κόμικ, αποφεύγει τον ρεαλισμό και αποτελείται από περιβάλλοντα δίχως ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Επίσης, το frame rate, παρόλο που βελτιώθηκε μετά από update, παραμένει χαμηλό σε στιγμές δράσης και γρήγορων κινήσεων, ενώ όταν έχουμε να κάνουμε με τρέξιμο ή πολύ αργό περπάτημα το animation υστερεί. Από τα θετικά σημεία των γραφικών είναι οι εκφράσεις των προσώπων, που ταιριάζουν με το ύφος του κάθε ήρωα, η καθηλωτική ατμόσφαιρα των δραματικών σκηνών καθώς και ο σχεδιασμός των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς. Από την άλλη, ο ηχητικός τομέας ετα πάει καλά, με αρκετούς από τους τηλεοπτικούς ηθοποιούς να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους και στο παιχνίδι. Η προφορά και το επίπεδο των διαλόγων είναι εξαιρετικά. Το κεντρικό θέμα και τα μουσικά κομμάτια διατηρούν το υψηλό επίπεδο της τηλεοπτικής σειράς, με τα ηχητικά εφέ να αποδίδουν με ικανοποιητικό τρόπο τις ξιφομαχίες, τους βηματισμούς και γενικότερα όσα γίνονται γύρω σας.

Το Game of Thrones είναι ίσως το κατώτερο παιχνίδι που έχει βγάλει η Telltalte τα τελευταία χρόνια. Συνιστάται κυρίως σε φαν του Game of Thrones που επιθυμούν να δουν λίγο επιπλέον περιεχόμενο από τον κόσμο του Martin “εκ των έσω”.

Πολλαπλοί playable χαρακτήρεςΕμφάνιση γνωστών ηρώωνΕξαιρετικός ήχος και ερμηνείεςΚαλογραμμένοι διάλογοιΘα αρέσει στους φαν του Game of ThronesΑναποτελεσματικό φινάλεΟι επιλογές δεν επηρεάζουν βασικά σημεία της ιστορίαςΟι πολλαπλές ιστορίες δεν συνδέονται ικανοποιητικά μεταξύ τουςΑπουσία γρίφωνΜέτρια γραφικάΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC/Mac (review), iOS. AndroidΑΝΑΠΤΥΞΗ:TelltaleΕΚΔΟΣΗ:TelltaleΔΙΑΘΕΣΗ:Ψηφιακό, δίσκοςΕΙΔΟΣ:AdventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.telltalegames.com/gameofthrones/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2014-2015PEGI:18

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
game of thrones, game, game, game of thrones, xbox one, xbox 360, games, series, red, wedding, storm, dance, quick, time, συγκεκριμένο, frame, update, animation, ετα, ps4, xbox, ps3, ios, site, https, τελη κυκλοφοριας, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, ετα, ηχος, θεμα, μητερα, χορος, games, ios, ps3, time, xbox 360, απλα, ασυλο, ατμοσφαιρα, βιβλιο, βοηθεια, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δυνατοτητα, εφε, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκφρασεις, ελλειψη, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, ζωη, ισχυει, υφος, ηχητικα, θετικο, θυμιζει, οικο, λαθη, λεπτομερειες, λογο, ματια, μπορειτε, παντα, οικος, παιδι, πιθανοτητες, ρυθμισεις, σεζον, συγκεκριμένο, συνεχεια, σκηνες, τιμωρια, τοπια, τρεξιμο, φορα, χιουμορ, ωρες, animation, dance, βηματα, επεισοδια, frame, ιδιαιτερα, μια φορα, παιχνιδι, quick, series, site, σκηνη, update, θεματα, θετικα, storm
Τυχαία Θέματα