Dragon Quest Heroes 2 Review

09:36 5/7/2017 - Πηγή: Game 2.0

Η δημοφιλής σειρά RPG Dragon Quest “ενώνεται” με την επίσης δημοφιλή σειρά hack-and-slash Dynasty Warriors, δίνοντάς μας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα: το Dragon Quest Heroes 2. Πρόκειται για άλλο ένα παιχνίδι

τύπου Warriors το οποίο, όπως και οι άλλοι αντίστοιχοι τίτλοι, καταφέρνει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία των δύο σειρών.

Στον κόσμο του Dragon Quest Heroes 2 τα βασίλεια των ανθρώπων και των τεράτων συμβιώνουν αρμόνικα, ώσπου, για λόγους φαινομενικά ανεξήγητους, τα τέρατα γίνονται εχθρικά και ξεσπά πόλεμος και διχασμός ανάμεσα στις επικράτειες. Οι πρωταγωνιστές, που είναι μαθητευόμενοι ιππότες, ταξιδεύουν, ρίχνονται στην μάχη και κάνουν φίλους και συμμαχίες σε μια προσπάθεια να λήξουν τον πόλεμο. Η ιστορία δεν έχει πολύ βάθος και δεν επιδέχεται τεράστιας ανάλυσης, έχει ωστόσο αρκετές καλές στιγμές ανάμεσα στους χαρακτήρες και διάφορες ανατροπές ώστε να μην καταντά μονότονη. Συνεχώς βρίσκεται σε κίνηση και εισάγει τόσο νέους, όσο και παλιούς χαρακτήρες από προηγούμενα παιχνίδια Dragon Quest.

Το gameplay δεν είναι turn-based όπως σε πολλά JRPG, αλλά έχει ως πυρήνα τον τρόπο δράσης των παιχνιδιών Warriors. Οι μάχες δεν διακόπτονται, οι εχθροί βρίσκονται πάντα στο χάρτη και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να τα πολεμάτε ορδές αντιπάλων, κατατροπώνοντας εκατοντάδες τέρατα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Ο χειρισμός είναι απλός και ίδιος για όλους τους χαρακτήρες, με το ίδιο σύστημα επιθέσεων (με μικρές διαφοροποιήσεις) που απαιτεί ένα αρκετά απλό HP και MP management. Ο καθένας όμως έχει το δικό του στιλ μάχης, πολεμά με τα δικά του όπλα και εξαπολύει τις μοναδικές δικές του ειδικές κινήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν αφαιρεί το στρατηγικό κομμάτι, καθώς μέσα στην τετραμελή ομάδα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία με βάση τις ικανότητες και τα ξόρκια του καθενός αν θέλετε εύκολη νίκη στις μάχες. Στην αρχή του παιχνιδιού διαλέγετε έναν από δύο πρωταγωνιστές, τον οποίο ελέγχετε πάντα εκτός μάχης, όμως κατά τη διάρκεια του πολέμου μπορείτε με το πάτημα ενός κουμπιού να αλλάζετε επιτόπου χαρακτήρες και να κάνετε επίσης συνδυαστικές επιθέσεις. Με αρκετά μεγάλη ποικιλία ηρώων, είναι λοιπόν αρκετά σημαντικό ποιους και πόσους φέρνετε μαζί σας στις αποστολές.

Στην ιστορία εμπλέκονται γνωστοί χαρακτήρες, όπως ο Torneko.

Στο παιχνίδι υπάρχουν και πολλά RPG στοιχεία. Κερδίζοντας μάχες παίρνετε experience points και ανεβαίνετε level, μπορείτε να ξοδεύετε πόντους σε ένα αρκετά βασικό skill tree και να αυξάνετε τα στατιστικά των χαρακτήρων, να “ντύνετε” τον καθένα με αξεσουάρ που αναβαθμίζονται και να πουλάτε ή να αγοράζετε όπλα. Ως προς το hack-and-slash μέρος του παιχνιδιού, όσο πολεμάτε τόσο γεμίζει το tension meter, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιείτε για λίγα δευτερόλεπτα και να κάνετε άτρωτο τον χαρακτήρα, οι επιθέσεις του να μην κοστίζουν MP και επίσης να αποκτά πρόσβαση σε μια νέα cinematic επίθεση με το όνομα “coup de grace”, ξεχωριστή για τον καθένα, που κάνει την περισσότερη ζημιά και σε πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. Νικώντας εχθρούς, μπορεί να συλλέξετε monster medals. Αυτά επιτρέπουν να καλείτε κάποιο τέρας να πολεμήσει στο πλευρό της ομάδας ή σας δίνουν κάποιο stat buff ή μεταμορφώνουν τον χαρακτήρα σε τέρας για λίγα δευτερόλεπτα. Το σύστημα αυτό είναι αρκετά διασκεδαστικό και καταφέρνει να σπάει την μονοτονία της μάχης.

Η ιστορία προχωράει ολοκληρώνοντας battle stages, ειδικά σχεδιασμένα σενάρια μάχης σε συγκεκριμένους χάρτες. Επιφανειακά, υπάρχει αρκετή ποικιλία μεταξύ τους ώστε τα πράγματα να μην μοιάζουν τα ίδια, αλλά τελικά όλα έχουν να κάνουν με τη νίκη ενάντια σε στρατιές τεράτων. Γενικά, τα πάντα στο παιχνίδι λύνονται εξολοθρεύοντας αρκετά τέρατα. Τα quests μπορεί να ζητούν να βρείτε αντικείμενα, τα οποία αφήνουν πίσω τα τέρατα αφού τα νικήσετε ή να ζητούν να σκοτώσετε συγκεκριμένο αριθμό τεράτων. Μπορείτε να ταξιδεύετε στον κόσμο πηγαίνοντας από περιοχή σε περιοχή, αλλά πέρα από την μάχη με ατελείωτους εχθρούς οι χάρτες δεν έχουν να προσφέρουν πολλά. Έχετε την επιλογή να αναζητάτε βοήθεια και online, καλώντας άλλους παίκτες να σας βοηθήσουν στις μάχες της κεντρικής ιστορίας. Επίσης μπορείτε να μπαίνετε με άλλους παίκτες σε ειδικά dungeons που συνήθως δίνουν καλές ανταμοιβές. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια τύπου Warriors, δεν υπάρχει local co-op, παρά μόνο online.

Κάθε χαρακτήρας έχει το δικό του στιλ μάχης.

Όσον αφορά τον τεχνικό και εικαστικό τομέα, δεν υπάρχουν ψεγάδια ούτε στην απόδοση, ούτε στην εμφάνιση. Οι χρόνοι φόρτωσης είναι γρήγοροι και η εναλλαγή από cutscenes σε gameplay άμεση. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι από τον Akira Toriyama και το animation καταφέρνει επιτυχώς να φέρει με ζωντάνια και γλαφυρά εφέ τη δράση στην οθόνη. Ακόμα και οι πιο μικρές κινήσεις είναι ωραίες και δεν καταντάει ποτέ βαρετό να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Το περιβάλλον είναι επίσης δουλεμένο, αν και όχι τόσο εντυπωσιακό όσο τα μοντέλα των χαρακτήρων, των εχθρών και τα εφέ των επιθέσεων. Ο κόσμος του Dragon Quest έρχεται στη ζωή μέσα από τα γραφικά και τονίζεται επίσης από την μουσική, η οποία αν και μονότονη, κάνει καλά τη δουλειά της.

Παίρνοντας επιλεκτικά στοιχεία από Dragon Quest και Dynasty Warriors, το Dragon Quest Heroes 2 είναι ένα αστείο, διασκεδαστικό, όμορφο και προσβάσιμο σε όλους παιχνίδι. Προσφέρει αρκετές ωραίες, εφήμερες στιγμές, αλλά εύκολα ξεχνιέται σε βάθος χρόνου. Αν το αντιμετωπίσετε όχι ως μια απλή μίξη δύο δημοφιλών σειρών, αλλά ως ένα ξεχωριστό έργο, τότε σίγουρα θα βρείτε κάτι να αγαπήσετε σε αυτό.

Απευθύνεται σε όλουςΔεν απαιτεί γνώση προηγούμενων τίτλωνΑπλό, μα όχι απλοϊκόΈλλειψη local co-opΗ εξερεύνηση δεν ανταμείβεται αρκετάΜονοδιάστατα questsΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Omega ForceΕΚΔΟΣΗ:Square EnixΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://dragonquest.com/heroesii/us/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/4/2017 (PS4, PC), 2017 (Switch)PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα