Destruction AllStars review

12:41 7/3/2021 - Πηγή: Game 2.0

Τα θεότρελα παιχνίδια με μάχης με οχήματα τύπου Twisted Metal έχουν εκλείψει εδώ και χρόνια. Το Destruction AllStars ευελπιστεί να καλύψει αυτό το κενό με το “καλημέρα” στο PS5. Προσπαθεί να προσφέρει την κλασική κατάσταση αρένας με αυτοκίνητα, αλλά ταυτόχρονα και την αίσθηση του online ανταγωνισμού τύπου Rocket League. Δυστυχώς αυτά τα δύο πράγματα δεν τα κάνει με ιδιαίτερα ενδιαφέρων τρόπο.

Στο Destruction Allstars επιλέγετε από διάφορους χαρακτήρες με διαφορετική εμφάνιση

και ιδιοσυγκρασία και βασικός σκοπός σας είναι να τρακάρετε τους αντιπάλους σας δίχως αύριο σε τεράστιες αρένες. Ο κάθε χαρακτήρας έχει την δική του προσωπικότητα, που μεταφράζεται στο δικό του όχημα μέσω συγκεκριμένων δυνατοτήτων. Όταν δεν είστε πίσω απο το βολάν, συνήθως επειδή το όχημά σας έχει δεχτεί κάποιο μεγάλο πλήγμα και πρέπει να το εγκαταλείψετε, κάνετε παρκούρ με τον χαρακτήρα σας στις πίστες. Κυρίως για να αναζητήσετε κάποιο άλλο όχημα από αυτά που βρίσκονται σε πλατφόρμες που αιωρούνται πάνω από την αρένα, να αποφύγετε όσους θέλουν να σας στείλουν στο Άλφα του Κενταύρου με τα δικά τους οχήματα ή να προσπαθήσετε να καταλάβετε το αμάξι κάποιου αντιπάλου, πετώντας τον έξω από την ηλιοροφή. Ενώ είστε στο τιμόνι, μπορείτε να κάνετε κάποια thrusts είτε προς τα μπροστά είτε πλάγια. Προσοχή όμως: οι εν λόγω δυνατότητες έχουν cooldown οπότε πρέπει να τις χρησιμοποιείτε στρατηγικά, ανάλογα με το τί συμβαίνει. Για να μετρήσει υπέρ σας μια σύγκρουση, πρέπει να είναι κατά την διάρκεια ενός thrust. Μπορείτε να κάνετε εμβολισμούς με την κανονική σας ταχύτητα αλλά κάνετε λιγότερη ζημιά και παίρνετε λιγότερα points.

Ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχετε, υπάρχουν συγκεκριμένα οχήματα που του αντιστοιχούν και εμφανίζονται μέσα στις αρένες μαζί με κάποια τυχαία. Αν είστε μέσα στα συγκεκριμένα αμάξια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα breakers. Πρόκειται για ειδικές ικανότητες που τις ενεργοποιείτε μόλις φορτίσουν από τις συγκρούσεις ή τα power-ups που μαζεύετε ενώ είστε πεζός. Το breaker του κάθε χαρακτήρα/οχήματος διαφέρει. Πχ ένας έχει τεράστια ηχεία για να κάνει area-of-effect ζημιά στους αντιπάλους. Άλλοι έχουν κάποιο μεγαλύτερο boost για μεγαλύτερα τρακαρίσματα. Άλλοι λεπίδες που κόβουν στα δύο όποιο αμάξι ακουμπήσουν ή γίνονται αόρατοι ή άτρωτοι για λίγο. O χειρισμός στην οδήγηση είναι αρκετά καλός, αφού όλα τα οχήματα έχουν ωραία αίσθηση και οι αναδραστικές σκανδάλες και τα haptics του DualSense “δίνουν ρέστα” στο να σας βάζουν μέσα στο παιχνίδι (πχ το γκάζι “κλωτσάει” αν το αυτοκίνητο έχει πάθει ζημιά).

Μισό κιλό αμάξι φιλέτο, αν βγει παραπάνω άστο.

Το παιχνίδι διαθέτει τέσσερα multiplayer modes, συν single-player που είναι αγώνες με bots ουσιαστικά για να μάθετε τα βασικά και να ασχοληθείτε με το online. Το Mayhem είναι το κλασσικό free-for-all όπου πρέπει να μαζέψετε αρκετούς πόντους από τις συγκρούσεις με τους αντιπάλους για να νικήσετε. Το Carnado είναι 8v8 που σας δίνει γρανάζια ενώ κάνετε τις συγκρούσεις με εχθρούς και εξαργυρώνονται σε πόντους στο κέντρο της αρένας, το οποίο καταστρέφει και το αμάξι σας και πρέπει να βρείτε καινούριο. Το Gridfall είναι το κλασικό last man standing. To Stockpile σας αναγκάζει να βγείτε από το όχημα για να μαζέψετε πόντους και να τους μεταφέρετε πεζός στα σημεία που θέλετε να ελέγξετε. Όπως και να χει, σε όλα τα modes έχετε ένα σκοπό: να τρακάρετε. Αν τρακάρετε πολύ και καλά, πετυχαίνετε ασχέτως το mode που παίζετε. Όσο κάνετε παρκούρ δεν τρακάρετε φυσικά, άρα το συγκεκριμένο στοιχείο του παιχνιδιού είναι περισσότερο το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για το αμάξι που καταστρέψατε παρά κάποιος δευτερεύων μηχανισμός gameplay. Όλα τα modes πάντως είναι σχετικά βαρετά, αφού στην ουσία ο στόχος είναι οι συγκρούσεις και απλά αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης.

Ας ήταν τουλάχιστον η ασταμάτητη δράση και τα αμάξια που γίνονται φίλο και φτερό. Δυστυχώς η δράση στο Destruction AllStars είναι σποραδική. Στους αγώνες υπάρχουν οι στιγμές όπου γίνεται ο πανικός και πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα breakers και τα thrusts, αλλά την περισσότερη ώρα την τρώτε ψάχνοντας το κέντρο της μάχης για να συμμετέχετε. Κάτι που καταντάει βαρετό πολύ γρήγορα. Σε όλο αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός το ότι οι αρένες είναι υπερβολικά μεγάλες και τα αυτοκίνητα λίγα ώστε να υπάρχει μόνιμος χαμός. Το παιχνίδι έχει αρκετά καλούς μηχανισμούς gameplay και αρκετά καλές ιδέες για το πώς να τους χρησιμοποιήσει. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός αυτών των ιδεών δεν δείχνει να είναι τόσο τόσο καλός όσο τα επιμέρους κομμάτια του. Βέβαια επειδή πρόκειται για παιχνίδι-υπηρεσία, θα δούμε να αλλάζουν πολλά από τα πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε. Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχει store με microtransactions, φέρνει από μόνο του ένα σετ πιθανών προβλημάτων που αφορά το συγκεκριμένο business model. Ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχτεί αυτό.

BRB, my people need me.

Οπτικοακουστικά το παιχνίδι δείχνει ότι έχει φτιαχτεί με μεράκι και ταλέντο. Πρώτα απ’ όλα, τα πάντα τρέχουν σταθερά στα 60fps. Οι αρένες είναι γεμάτες λεπτομέρεια και neon χρώματα. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι με τις ιδιοσυγκρασίες τους άμεσα αντιληπτές και το animation τους κατά την διάρκεια του παρκούρ ωραίο. Τα εφέ φωτισμού, εκρήξεων και συγκρούσεων είναι χάρμα οφθαλμών. Πρόκειται για ένα πραγματικά όμορφο παιχνίδι. Ο ήχος κυμαίνεται σε εξίσου υψηλό επίπεδο. Η μουσική είναι ικανοποιητική και τα εφέ σας “βάζουν μέσα” στην δράση, κυρίως ότι έχει σχέση με τα οχήματα και τις συναντήσεις τους λαμαρίνα-με-λαμαρίνα. Να σημειωθεί επίσης ότι το παιχνίδι είναι πλήρως εξελληνισμένο, με μεταγλώττιση, μενού και υπότιτλους στα ελληνικά. Βέβαια ο εκφωνητής γίνεται μονότονος πολύ γρήγορα, αλλά δεν έχει σημασία. Έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά και αξίζουν εύσημα.

Το Destruction AllStars δεν είναι το “system seller” του PS5, αλλά προσφέρει μια εμπειρία που μας έχει λείψει. Έχει βέβαια θέματα που πρέπει να διορθωθούν, αν είναι να πετύχει σαν παιχνίδι-υπηρεσία. Ευτυχώς θα το βοηθήσει πολύ η πρόσφατη προσθήκη του στο PS Plus και η φιλική τιμή του (20 ευρώ). Αν είστε κάτοχοι PS5 και θέλετε δράση τύπου Twisted Metal, ασχοληθείτε με το Destruction AllStars, έχοντας όμως χαμηλές προσδοκίες.

Ωραίος χειρισμός και χρήση του DualSenseΚαλοσχεδιασμένοι χαρακτήρεςΕξαιρετικά γραφικά και 60fpsΠλήρως εξελληνισμένοΧαμηλή τιμήΣποραδική δράση λόγω μεγέθους της αρέναςΌλα τα modes στην ουσία ζητούν το ίδιο: να τρακάρεις......που σημαίνει ότι το παρκούρ πάει στράφιΕπαναλαμβανόμενος εκφωνητήςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Lucid GamesΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:Sony Hellas

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα