Darkwood Review

00:04 6/9/2017 - Πηγή: Game 2.0

Είστε φανατικοί gamers και ζείτε στην Ελλάδα της κρίσης; Αγαπάτε να παίζετε τα αγαπημένα σας videogames αλλά δεν υπάρχει ευρωδεκάρα τσακιστή για να τα αγοράσετε; Μην ανησυχείτε φίλοι gamers και μην απελπίζεστε! Η Acid Wizard Studio είναι εδώ με το survival horror τίτλο της ονόματι Darkwood και σας

προσφέρει δύο επιλογές: να αγοράσετε το παιχνίδι με τον πατροπαράδοτο τρόπο ή να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν (υπό την μορφή torrent) και χωρίς DRM, όπως επιτρέπουν οι ίδιοι οι δημιουργοί. Το στούντιο (που όπως αναφέρεται στο επίσημο site του απαρτίζεται από τρία άτομα και... ένα σκύλο) προέβη σε αυτή την κίνηση για να πολεμήσει το φαινόμενο μεταπώλησης κλειδιών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Οπότε ανεξάρτητα από το παιχνίδι, αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτή την τολμηρή κίνηση. Στο δια ταύτα όμως, αξίζει τελικά να επενδύσετε τον πολύτιμο χρόνο σας στο Darkwood;

To Darkwood διαδραματίζεται σε ένα μυστηριώδες δάσος στην περιοχή της Σοβιετικής Ένωσης. Ξεκινάτε με τον ανώνυμο χαρακτήρα σας, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος σε αυτόν τον εφιάλτη και προσπαθεί να δραπετεύσει, αλλά κάθε έξοδος φαίνεται αποκλεισμένη. Μην περιμένετε επικές εισαγωγικές cutscenes, δεν σας δίνεται καμία εξήγηση για το ποιος είστε, πώς βρεθήκατε σε αυτό το δάσος και πόσο καιρό είστε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Όλο αυτό το μυστήριο βέβαια που περιβάλλει την ιστορία από την αρχή, συμβάλλει στην δημιουργία του κατάλληλου σκηνικού καθώς ιντριγκάρει τη φαντασία, απέναντι στους άγνωστους φόβους και κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε σας βήμα.

Το δάσος φαίνεται να έχει την δική του σκοτεινή αναπνοή, την οποία νιώθετε από πολύ νωρίς κιόλας. Υπάρχει μια ιδιαίτερη αύρα στο Darkwood. Το είδος της αύρας που σας δίνει να καταλάβετε ότι το παιχνίδι δεν σας παίρνει από το χεράκι να σας ξεναγήσει στον κόσμο του. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο, τουλάχιστον για τον αρχάριο παίκτη, θέλει υπομονή και επιμονή και προτείνω να το ξεκινήσετε στο normal επίπεδο δυσκολίας τουλάχιστον μέχρι να κατανοήσετε τους μηχανισμούς του. Ο θάνατος στο normal συγχωρείται με μια απλή “τιμωρία” όπου χάνετε ένα μικρό κομμάτι του εξοπλισμού σας, το οποίο μπορείτε να περισυλλέξετε ξανά με την δεύτερη προσπάθεια. Στα άλλα δύο επίπεδα δυσκολίας, το hard και το nightmare, γνωρίζετε τον πραγματικό φόβο, καθώς διαπιστώνετε πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι να βλέπετε το πληκτρολόγιο εκσφενδονισμένο και σφηνωμένο ακριβώς στην μέση της οθόνης από τα νεύρα σας.

ΙΚΑ, Ελλάδα, 2017.

Ο κύριος σκοπός σας είναι, πέρα από το να δραπετεύσετε, να επιβιώσετε κατά την διάρκεια της νύχτας απέναντι στο “κακό”. Σημαντικό ρόλο για την επιβίωση σας παίζει η προετοιμασία κατά την διάρκεια της ημέρας. Το παιχνίδι ακολουθεί ένα κύκλο ημέρας-νύχτας, ο οποίος στην εκτέλεση του καταφέρνει να δημιουργεί ένα σφίξιμο στο στήθος, ένα αίσθημα άγχους. Καθώς σουρουπώνει, βρίσκεστε αυτομάτως σε μειονεκτική θέση απέναντι στους τρόμους του σκοταδιού. Την ημέρα επιβάλλεται να εξερευνάτε, να ανακαλύπτετε αντικείμενα και να ολοκληρώνετε objectives συλλέγοντας καύσιμα για την γεννήτρια ρεύματος, πυρομαχικά κλπ. Τη νύχτα όμως στήνετε τις άμυνες στο καταφύγιο σας, απέναντι στην μανία του δάσους. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με πολλούς τρόπους, όπως με επαρκή φωτισμό της κρυψώνα σας, στήσιμο παγίδων, έλεγχο οδοφραγμάτων και κάλυψη κάθε τρύπας από την οποία μπορούν να εισβάλλουν τα τέρατα του παιχνιδιού.

Μπορείτε να κατασκευάζετε μόνοι σας τα βασικά υλικά για την επιβίωση σας (bandages), αλλά για το “βαρύ πυροβολικό” χρειάζεστε το workbench μέσω του οποίου μπορείτε να δημιουργείτε πληθώρα όπλων, βομβών κλπ. με δυνατότητες αναβάθμισης. Το inventory είναι αρκετά μικρό, οπότε θέλει ιδιαίτερη φροντίδα το πώς διαχειρίζεστε όλα τα αντικείμενα που βρίσκετε για να μην βρεθείτε σε μειονεκτική θέση. Στο καταφύγιό σας επίσης βρίσκετε ένα φούρνο, ο οποίος είναι και ο τρόπος να ανεβάζετε επίπεδο τον χαρακτήρα σας και να αποκτάτε νέα skills. Μέσω του φούρνου μπορείτε να μαγειρεύετε και να δημιουργείτε essence. Όταν συμπληρώνετε μια συγκεκριμένη δόση από essence μπορείτε να ξεκλειδώνετε νέα skills τα οποία βοηθούν την κάθοδο σας στην παράνοια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι χρησιμοποιεί κάθετη οπτική η οποία προσφέρει μια σφαιρική άποψη στον ελεύθερο ανοιχτό χώρο όπου κινείστε, αλλά το οπτικό σας πεδίο είναι πολύ περιορισμένο και σας αποκαλύπτεται μερικώς, ανάλογα με το πού στρέφεστε. Αυτό, προσωπικά, με δυσκόλεψε καθώς λόγω της κάμερας αλλά και του γενικού ομιχλώδους τοπίου, κατέληγα πολλές φορές να μη βλέπω αντικείμενα που βρίσκονταν σχεδόν μπροστά μου. Συμβάλλει όμως στην δημιουργία τρόμου γιατί ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να πεταχτεί ξαφνικά κάτι μπροστά σας εκεί που δεν το περιμένετε. Ο χειρισμός παρόλο που περιορίζεται σε βασικές λειτουργίες, θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσετε πώς χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό σας ή πως αλληλοεπιδράτε με τα αντικείμενα. Κάθε φορά που ανακαλύπτετε μια καινούργια περιοχή αυτή εμφανίζεται με ένα σύμβολο στο χάρτη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την ακριβή σας θέση στο χώρο, οπότε θέλει προσοχή να μην παρεκκλίνετε από το στόχο σας και βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Στο σπίτι μου με κομμένο το ιντερνέτ.

Τα γραφικά κρίνονται ικανοποιητικά για τα “κυβικά” του παιχνιδιού, με σκοτεινά γκροτέσκ σκηνικά, χωρίς να είναι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο αν έχετε παίξει horror games της τελευταίας πενταετίας. Στον ηχητικό τομέα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ήχος είναι το μεγάλο ατού του Darkwood και συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία τρομακτικής ατμόσφαιρας. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε ακουστικά γι αυτή την εμπειρία. Κατά την διάρκεια της νύχτας, ταμπουρωμένοι στο δωμάτιο σας με μοναδική συντροφιά ένα αμυδρό φως, τα αισθήματα δυσφορίας που νιώθετε από τους θορύβους, τα βήματα και τις φωνές που σας παρακινούν να τις ακολουθήσετε στο άγνωστο, είναι μια πραγματικά ανατριχιαστική εμπειρία.

Το Darkwood συνδυάζει στοιχεία από διάφορα είδη παιχνιδιών σε ένα περιτύλιγμα τρόμου. Το αποτέλεσμα, πέρα από κάποια λάθη και ατέλειες, κρίνεται ικανοποιητικό και αξίζει να το δοκιμάσετε. Εξάλλου δεν έχετε να χάσετε κάτι, αφού, όπως είπαμε, το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και δωρεάν. Δεν είναι το είδος του παιχνιδιού που προσφέρει οπτικό τρόμο όπως τον ξέρουμε οι περισσότεροι, κυρίως λόγω της έλλειψης ερεθισμάτων από την απλή μηχανή γραφικών που χρησιμοποιεί. Όχι, προσφέρει το είδος του τρόμου που αναπτύσσεται ενδόμυχα στον παίκτη και βρίσκεται διάσπαρτα τριγύρω. Βρίσκεται στις τρομακτικές φωνές από το πουθενά, στα αηδιαστικά γουργουρητά, στην αρρωστημένη ατμόσφαιρα, στους αλλόκοτους μυστηριώδεις χαρακτήρες. Φωλιάζει κάτω από το δέρμα σας υπό την μορφή άγχους και δυσφορίας, καθώς προσπαθείτε να βγάλετε ακόμα μία νύχτα. Γιατί πολλές φορές η φαντασία του καθενός για το τί ακριβώς παραμονεύει στις σκιές, έξω από την πόρτα, είναι και το πιο τρομακτικό πράγμα.

“Στοιχειωμένη” ατμόσφαιραΉχοςΠροσφέρεται και δωρεάν!!!Δύσκολο και θέλει υπομονήΓραφικάΜικρό inventoryΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Acid Wizard StudioΕΚΔΟΣΗ:Acid Wizard StudioΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:ΤρόμοςΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.darkwoodgame.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:17/8/2017

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα