Darkstalkers Resurrection Review

“Η καλή μας αγελάδα βόσκει κάτω στη λιακάδα.” Αυτό, κύριοι, είναι το νέο σλόγκαν της Capcom (πρώτα είχαν το “1, 2, 3 ζντο” αλλά τους το πήραν οι βάζελοι). Όπου αγελάδα βλέπε: gamers. Άρμεγμα μέχρι να στερέψουν τα μαστάρια μας (ή τα πορτοφόλια μας anyway). Μετά το Marvel vs Capcom Origins, η Capcom επανέρχεται με την ίδια ακριβώς συνταγή. Δηλαδή παίρνει δύο παλαιολιθικά

παιχνίδια, τους δίνει έναν υπότιτλο φαντεζί για ξεκάρφωμα (Origins, Resurrection), τους γυαλίζει λίγο την μόστρα, προσθέτει και online multi και ποντάρει το σπίτι και τις μετοχές της στη νοσταλγία μας.

Αυτή τη φορά όμως η Capcom δεν επικαλείται υπερήρωες όπως στο MvC Origins, αλλά σκοτεινούς μαχητές και δαίμονες βγαλμένους από ιστορίες τρόμου και νοσηρές φαντασίες, που φωλιάζουν στους εφιάλτες των αρρωστημένων και των καταραμένων, παίρνοντας μορφή και απειλώντας να βουλιάξουν τον κόσμο στο σκοτάδι (καλά ε, χαραμίζομαι). Το Darlstalkers Resurrection περιλαμβάνει δύο παιχνίδια από την ξεχασμένη σειρά Darkstalkers, το Night Warriors και το Darkstalkers 3. Γνωστοί και άγνωστοι χαρακτήρες (κυρίως άγνωστοι) απαρτίζουν τα δύο παιχνίδια, όπως η δαίμονας με τις βυζάρες Morrigan, η γατούλα με τις βυζάρες Felicia, η μέλισσα με τις βυζάρες Q Bee, αλλά και ο Frankenstein με τις βυζάρες Victor. Ποικιλία… Μπορείτε, όπως και στο MvC Origins (να δω πόσες φορές θα το αναφέρω ακόμα), να μεταπηδάτε από το ένα παιχνίδι στο άλλο, απλά πατώντας το select στο κεντρικό μενού.

Το Night Warriors περιέχει 14 μαχητές, με κλασικό σύστημα μάχης ένας εναντίον ενός. Όντας το πρώτο της σειράς, είναι και αυτό που δείχνει παλιό, παρά το ρεκτιφιέ. Δεν θα δυσκολέψει τους νέους παίχτες αλλά ούτε και θα τους ενθουσιάσει με την κλασική του προσέγγιση, βρωμοκοπόντας ναφθαλίνη και με πάχος σκόνης σχεδόν δύο δεκαετιών. Το Darkstalkers 3 έχει περισσότερους μαχητές, συν ένα πολύ διαφορετικό και ενδιαφέρον σύστημα μάχης. Όλες οι μάχες είναι τύπου survival, όπου η ενέργειά σας ανανεώνεται όταν δεν δέχεστε χτυπήματα, επίσης όταν ο αντίπαλος σας (ή εσείς) χάσει. Στον επόμενο γύρο συνεχίζετε με την ενέργεια που έμεινε από τον προηγούμενο και ο αντίπαλος με νέα, γεμάτη μπάρα υγείας. Τα γραφικά, οι πίστες και το animation του παιχνιδιού είναι πολύ καλύτερα από το Night Warriors και αρκετά καλά ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα. Ειδικά οι πίστες είναι πανέμορφες, γεμάτες κίνηση και χρώματα.

“Καλώ εσένα Pikachu!”

Στα δύο παιχνίδια έχουν προστεθεί training mode, για προπόνηση προφανώς, και πολλές επιλογές κάμερας, όπως στο MvC Origins (widescreen, arcade, retro, διαγώνιο arcade κλπ). Επιστρέφουν και τα Challenges, όπου πετυχαίνοντας συγκεκριμένους στόχους (π.χ. κάνε 15 super combos, παίξε 30 ματσάκια, κάνε αντίπαλό σου να ματώσει 50 φορές και άλλα χαρούμενα) κερδίζετε πόντους. Αυτούς τους πόντους μπορείτε να τους ξοδέψετε στο Vault, ξεκλειδώνοντας concept art, πίστες, βίντεο, μουσική κτλ. Για άλλη μια φορά, όπως και στο Marvel vs Capcom Origins, δεν μπόρεσα να βρω ψυχή να με τουλουμιάσει online. Τι στο καλό; Έχει διαρρεύσει ότι μαμάω και δέρνω στα fighters και τρέχουν όλοι να κρυφτούν όταν μπαίνω online; Ναι το ξέρω, θα’θελα…

Τα Night Warriors και Darkstalkers 3, παρότι είναι της Capcom, δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο τα υπόλοιπα fighters της εταιρείας. Ναι μεν δεν σας παίρνουν από το χέρι, όπως πολλά σημερινά παιχνίδια ξύλου, αλλά ούτε σας ανεβάζουν την πίεση με την παροιμιώδη δυσκολία που έχουν πολλά παιχνίδια του είδους που προέρχονται από την χρυσή εποχή των arcades της δεκαετίας του ’90. Τα παιχνίδια Darkstalkers μπορεί να μην είχαν την επιτυχία των Street Fighter, αλλά είχαν το δικό τους πιστό κοινό. Τώρα αν αυτό το κοινό είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει την σειρά με το Darkstalkers Resurrection είναι άλλο θέμα. Οι άγνωστοι χαρακτήρες (εκτός της Morrigan, σχεδόν όλοι οι άλλοι μαχητές δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλους τίτλους από τότε που βγήκαν τα παιχνίδια) δε νομίζω ότι είναι ικανοί να προσελκύσουν νέο κοινό, οπότε το Resurrection απευθύνεται σε περιορισμένη αγορά που είναι ήδη κορεσμένη από παιχνίδια ξύλου.

Και κάθε φορά που εσύ νιώθεις “new inside” τα πετάς όλα outside;

Άλλος ένας ανέξοδος τίτλος, λοιπόν, από την μεγάλη λατρεία των gamers, την Capcom. Υπέροχη στρατηγική μιας επιχείρησης που σέβεται τον καταναλωτή και τον ακούει με προσοχή χωρίς να τον εκμεταλλεύεται. Αναμένουμε με ανυπομονησία τους επόμενους “ολοκαίνουριους” τίτλους αυτού του κολοσσού του gaming, τιμολογημένους με σύνεση και αγάπη. Ερώτηση παρατηρητικότητας: Πόσες φορές χρησιμοποίησα σαν παράδειγμα το Marvel vs Capcom Origins; Όποιος απαντήσει πρώτος κερδίζει μια σπάνια φωτογραφία της Morrigan στην οποία είναι ντυμένη.

+ Δύο αξιόλογα και προσβάσιμα fighters
+ Τα extras για ξεκλείδωμα είναι πολλά και μπορούν να σας κρατήσουν ώρες

- Ερημιά online
- Παλιά παιχνίδια που η Capcom πουλάει για νοσταλγία αντί να δώσει κάτι καινούριο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360
Ανάπτυξη: Iron Galaxy Studios
Έκδοση: Capcom
Διάθεση: PSN, XBLA
Είδος: Ξύλο
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.capcom-unity.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 13/3/2013
PEGI: 16

Game20.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα