Convergence A League of Legends Story review

16:55 5/8/2023 - Πηγή: Game 2.0

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος του υπερδημοφιλούς MOBA League of Legends επεκτείνεται προς διάφορες κατευθύνσεις, με διαφορετικών ειδών παιχνίδια που επικεντρώνονται στους χαρακτήρες του LoL. Το Convergence: A League of Legends Story είναι άλλη μία τέτοια περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τον συμπαθέστατο Ekko.

O Ekko

ζει στην Zaun, μία σχεδόν υπόγεια, σκοτεινή πόλη που μαστίζεται από έγκλημα, μόλυνση και φτώχεια, σε αντίθεση με το φωτεινό και πολυτελές Piltover, που βρίσκεται στα ανώτερα επίπεδα και κατοικείται από τους πλούσιους και ισχυρούς. Ο καλόβολος πρωταγωνιστής μας προσπαθεί συνεχώς να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τους δικούς του ανθρώπους αλλά και να αντιμετωπίσει τις διάφορες αδικίες και κακοτοπιές της Zaun, επιχειρώντας έτσι, να βελτιώσει την κατάσταση για όλους. Μάλιστα, ο Ekko είναι και ιδιοφυής εφευρέτης, και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία συσκευή, το Zero Drive, η οποία του επιτρέπει να γυρίζει τον χρόνο πίσω για μερικά δευτερόλεπτα. Όμως ξαφνικά μία μέρα δέχεται επίσκεψη από τον μελλοντικό εαυτό του, με τον οποίο καλείται να συνεργαστεί προκειμένου να αποτρέψει μία επερχόμενη, μεγάλη καταστροφή. Η ιστορία είναι καλογραμμένη, κρατά το ενδιαφέρον και διαθέτει ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Επίσης δεν χρειάζεται να γνωρίζετε εις βάθος το γενικότερο lore του LoL ώστε να μπορέσετε να την απολαύσετε.

Το Convergence είναι 2D metroidvania, όπου ελέγχετε τον Ekko καθώς εξερευνά τα βάθη της Zaun. Όπως σε κάθε metroidvania που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εδώ πολεμάτε εχθρούς, εξερευνάτε διάφορες περιοχές, αποκτάτε νέες κινήσεις και δυνατότητες που σας δίνουν πρόσβαση σε μέρη που δεν μπορούσατε να φτάσετε πριν, και ψάχνετε για μυστικά και καλούδια μεταξύ άλλων. Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση, είναι ο τρόπος που κινείται ο Ekko, σε συνδυασμό με το καλό level design και τον άμεσο έλεγχο. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε πως ο Ekko κάνει ακραίο παρκούρ με κινήσεις όπως κωλοτούμπες, άλματα, τρέξιμο σε τοίχους, γλίστρημα σε σκοινιά κτλ και όλα αυτά να ενώνονται μεταξύ τους με πολύ όμορφο και ρευστό τρόπο, κάνοντας αρκετά διασκεδαστική την εξερεύνηση. Βέβαια, δεν υπάρχει μόνο το ψάξιμο, αλλά και οι μάχες που είναι αρκετά δυνατές, απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά και οι εχθροί έχουν συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισης. Το αποκορύφωμα σίγουρα είναι τα boss fights (ειδικά αυτά που πολεμάτε άλλους champions του LoL).

Ο Ekko συλλέγει τροχούς και διάφορα μηχανικά κομμάτια, είτε από νεκρούς εχθρούς, είτε σπάζοντας αντικείμενα στις πίστες. Αυτά μπορείτε να τα ξοδέψετε για να μάθετε νέες κινήσεις ή να ενισχύσετε τις υπάρχουσες δυνάμεις σας, οι οποίες χρησιμοποιούνται τόσο στις μάχες, όσο και στην περίηγηση στο περιβάλλον αλλά και στους διάφορους γρίφους που συναντάτε. Ακόμα, μπορείτε να βρείτε ειδικά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώσετε νέα skins. Όμως τόσο στην μάχη, όσο και στην εξερεύνηση (ειδικά στα πιο ζορικα platforming σημεία), παίζει ρόλο το Zero Drive, που σας επιτρέπει να γυρίζετε τον χρόνο πίσω μερικά δευτερόλεπτα. Πέραν του ότι είναι ωραίος και ενδιαφέρων μηχανισμός που σας επιτρέπει να πειραματιστείτε με το τί μπορείτε να κάνετε, θυμίζει και Prince Of Persia. Ένα θέμα με την εξερεύνηση είναι πως δεν υπάρχει δυνατότητα fast travel. Αυτό κάνει το παιχνίδι κουραστικό, αφού ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος (15-20 ώρες αν θέλετε να βρείτε τα πάντα) και όπως σε κάθε metroidvania υπάρχουν συχνά πισωγυρίσματα σε προηγούμενες περιοχές. Επίσης, κάποια σημεία platforming είναι λίγο παραπάνω ζόρικα και ελαφρώς χειρότερα σχεδιασμένα, με αποτέλεσμα να παιδευτείτε λίγο παραπάνω ίσως.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση και ο οπτικός τομέας έχουν σχεδιαστεί με μεράκι, με το παιχνίδι να μοιάζει σαν κόμικ που έχει ζωντανέψει. Από τους χαρακτήρες μέχρι και τις διάφορες περιοχές της υποβλητικής Zaun, το παιχνίδι διαθέτει προσωπικότητα. Σε συνδυασμό με τα ρευστά animations, τα έντονα χρώματα και τα εντυπωσιακά particle effects, το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο και όμορφο στο μάτι. Το soundtrack είναι απροσδόκητα καλό, με πολύ ωραία electronica και ambient κομμάτια που ταιριάζουν πολύ με την αισθητική που θέλει να μεταφέρει ο τίτλος. Επίσης πολύ καλό το voice acting, που συνεισφέρει σημαντικά στην ατμόσφαιρα, στην αφήγηση αλλά και στη συνολική εμπειρία.

Το Convergence: A League of Legends Story δεν φέρνει κάποια επανάσταση στο χώρο των metroidvania, αλλά είναι προσεγμένο και κάνει τιμιότατα την δουλειά του. Επιπλέον, είναι ένα παιχνίδι που μπορείτε να χαρείτε ακόμα και αν δεν ασχολείστε με το LoL. Αν είστε φαν του είδους, το Convergence αξίζει την προσοχή σας.

Ιστορία που κρατά το ενδιαφέρονΩραίες μάχεςΗ κινησιολογία του EkkoΌμορφο στα μάτι με κόμικ αισθητικήΠολύ καλό soundtrack και voice actingΈλλειψη fast travelΚάποια σημεία platforming δεν είναι τόσο καλοσχεδιασμέναΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:Double StallionΕΚΔΟΣΗ:Riot Forge

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα