Call of Duty: Black Ops 2 Review

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχουμε το καθιερωμένο ραντεβού μας με το Call of Duty, αυτή τη φορά με τη συνέχεια του προπέρσινου Black Ops. Πηγαίνοντας πίσω στη φετινή Ε3, θυμήθηκα όλα τα «άσχημα» σχόλια και τις ενστάσεις παικτών αλλά και media για το όλο μελλοντικό σκηνικό. Δεν σας κρύβω ότι κι εγώ από τη μεριά μου είχα τις ανησυχίες μου και,

γιατί να το κρύψω, τις προκαταλήψεις μου. Όμως, η Treyarch προσφέρει τελικά μία από τις δυνατότερες εμπειρίες FPS που έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια, με φανταστικό campaign, ολοκληρωμένο multiplayer και ανανεωμένο zombie mode. Η πραγματική ερώτηση δεν είναι αν τελικά το Black Ops 2 μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, αλλά ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να δώσουν την αίσθηση του «φρέσκου» σε μία ετήσια σειρά. Ευτυχώς, αυτά είναι πολλά.

Εν έτει 2025, ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος έχει ξεκινήσει μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας, με το παρελθόν να κρατάει το κλειδί για το μέλλον. Ως καθοδηγητής της ομάδας Special Forces, αναλαμβάνετε το ρόλο του David Mason, γιου του Alex Mason από το πρώτο Black Ops, με αποστολή να βρείτε το κρησφύγετο του, γερασμένου πια, Frank Woods, ο οποίος θεωρείται ότι έχει πληροφορίες σχετικά με τον τρομοκράτη Raul Menendez. Με πρωταγωνιστές τους Alex και David Mason αντίστοιχα, το campaign χωρίζεται σε δύο συνδεόμενες χρονικές περιόδους: η πρώτη να διαδραματίζεται στα τελευταία χρόνια του Ψυχρού Πολέμου (μεταξύ 1986-1989), και τη δεύτερη στο κοντινό μέλλον (2025), με πολλά γνώριμα πρόσωπα να επιστρέφουν.

Από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή του campaign, η Treyarch καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, προσφέροντας μία από τις καλύτερες ιστορίες (αν όχι την καλύτερη) που έχουμε δει σε τίτλο Call of Duty, «δέσιμο» με τους χαρακτήρες, συνεχή εναλλαγή τοπίων, μάχες με οχήματα σε έδαφος και αέρα, ελεύθερες πτώσεις, ορδές εχθρών, αλλά και με πολλαπλές επιλογές, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στη συνέχεια του παιχνιδιού, όσο και στο τέλος. Αυτό βέβαια κάνει το campaign ιδανικό για επανάληψη, ώστε να δείτε όλα τα πιθανά σενάρια (πέντε τέλη συνολικά).

Παρελθόν και μέλλον συνδέονται αρμονικά στο campaign.

Εκτός από τα διαφορετικά τέλη, οι επιλογές σας αντανακλώνται και στις Strike Force Μissions, ένα νέο mode στο οποίο ελέγχετε τους στρατιώτες της ομάδας σας, αλλά και τα διάφορα οχήματα, με μία πιο «στρατηγική» προσέγγιση, επιλέγοντας μεταξύ κάμερας πρώτου προσώπου και πανοραμικής θέας. Όμως, αν και τα αποτελέσματα της κάθε αποστολής παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, το εν λόγω mode αδυνατεί να προσφέρει την αίσθηση στρατηγικής που είχε υποσχεθεί η Treyarch, καθώς μετατρέπεται σε «τρέξτε εκεί, τους καθαρίζω και έρχομαι!». Πέρα από αυτό όμως, ακόμα και αν είστε από τους παίκτες που απλά θέλουν να μπουν απευθείας στη δράση του multiplayer και δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα το κύριο campaign, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και το campaign, το οποίο βέβαια διαρκεί γύρω στις έξι με οκτώ ώρες, ανάλο

Keywords
Τυχαία Θέματα