Batman: Blackgate Deluxe Edition Review
Αναρωτιέμαι πόσο κέρδος έχουν οι εταιρίες από τις HD εκδόσεις παιχνιδιών για φορητές κονσόλες. Στην περίπτωση του Batman: Arkham Origins Blackgate – Deluxe Edition, αναρωτιέμαι αν είχαν καν κέρδος από τις αρχικές εκδόσεις των 3DS και PS Vita, αφού το παιχνίδι είναι πρακτικά ίδιο. Και όχι ιδιαίτερα καλό.
Ως συνοδευτικός τίτλος του Batman: Arhkam Origins, το Blackgate λαμβάνει
Τα θέματα στην ιστορία εύκολα τα αγνοεί κανείς αν το gameplay σκίζει. Δυστυχώς για το Blackgate στο gameplay είναι μαζεμένα όλα του τα προβλήματα. Όπως και στις φορητές κονσόλες, η δράση είναι σε 2,5D και προσπαθεί να εξομοιώσει όσους περισσότερους μηχανισμούς από τους μεγάλους τίτλους Batman μπορεί. Όσοι έχουμε παίξει τη σειρά αυτό που παραδεχόμαστε πρώτο πρώτο είναι το εκπληκτικά ρευστό gameplay και το πόσο αρμονικά δένουν όλοι οι μηχανισμοί μεταξύ τους. Ε εδώ πέρα έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Ο Batman χρειάζεται καλόπιασμα και δώρα για να κάνει τις πιο απλές κινήσεις, η απόκριση του είναι αργή και τα animations σπασμωδικά. Οι μάχες είναι γελοιωδώς εύκολες αφού το μόνο που πατάτε είναι δεξιά - αριστερά και επίθεση ενώ τα boss fights δεν έχουν καλύτερη μοίρα με στημένα και βαρετά QTEs. Το χειρότερο απ' όλα είναι ο χάρτης. Στις φορητές κονσόλες ο χάρτης του παιχνιδιού ήταν απλός, λιτός και κυρίως κατανοητός, ίδιος σχεδόν με τους χάρτες των τριών μεγάλων τίτλων. Για κάποιον λόγο όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την HD έκδοση και τον άλλαξαν σε έναν κακοσχεδιασμένο και κουραστικό 2,5D χάρτη με ελάχιστες πληροφορίες και μηδενική καθοδήγηση.
Όταν έχεις παίξει Trine τί να σου πουν αυτά τα γραφικα;
Το παιχνίδι είναι σίγουρα πιο όμορφο από ότι στα φορητά, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Η μηχανή γραφικών του είναι η Bluepoint Engine (ούτε εγώ την ήξερα μην αγχώνεστε) και όχι η Unreal Engine 3. Σαν αποτέλεσμα δεν είναι απαραίτητα άσχημο αλλά όχι κάτι που να αξίζει την τιμή και το όνομα της σειράς. Οι υφές και οι φωτισμοί είναι καλύτεροι από τις αρχικές εκδόσεις αλλά τα animations παραμένουν μέτρια, ενώ lipsync ούτε για αστείο. Η παρουσίαση της HD έκδοσης μπορεί να είναι καλύτερη από εκείνη των φορητών αλλά δεν σημαίνει πως είναι ικανοποιητική. Αυτό ισχύει και για τις cutscenes που αποτελούνται από στατικά σκίτσα, κάτι που έχουμε δει να το κάνουν καλύτερα μέχρι και indie τίτλοι χρόνια πριν. Ο ήχος ίσως είναι ο μοναδικός τομέας του παιχνιδιού που λειτουργεί σωστά, με όλους τους γνώριμους ήχους και εφέ της σειράς να δίνουν το παρόν και το voice acting να βρίσκεται στα γνωστά καλά επίπεδα.
Δεν αξίζει να επενδύσετε στο Batman: Arkham Origins Blackgate - Deluxe Edition ακόμα και αν θέλετε κάτι να σας κρατήσει μέχρι να βγει το Arkham Knight. Από την άλλη, αν θέλετε τώρα να γνωρίστε τη σειρά Batman Arkham, μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα παιχνίδια σε τιμές χώμα τόσο στο PC όσο και στις κονσόλες. Έρχεται καλοκαίρι και υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές εκεί έξω.
Φιλότιμη προσπάθεια μεταφοράς των μηχανισμών της σειράς σε 2,5DΟρισμένες μικρολεπτομέρειες στην ιστορίαΒαρετόΤο gameplay μπάζει από παντούΑδιάφορη ιστορίαΤα γραφικά δεν ικανοποιούνΑπαράδεκτος και κουραστικός χάρτηςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4.0ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC (review), Xbox 360, PS3, Wii UΑΝΑΠΤΥΞΗ:Armature StudioΕΚΔΟΣΗ:WarnerΔΙΑΘΕΣΗ:DownloadΕΙΔΟΣ:Action adventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:www.batmanarkhamorigins.comHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:1/4/2014PEGI:16
Game20.gr, το Άσυλο των gamers
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Το OnePlus One Πωλείται Σε Τιμή Κόστους
- Xiaomi Mi TV 2: Η Νέα 49” 3D Ultra HDTV Τηλεόραση Στα €470
- Έρχεται το ελληνικό video game Survive in Tartarus
- Batman: Blackgate Deluxe Edition Review
- H Samsung επιβεβαιώνει νέο event για την παρουσίαση Galaxy και Tab συσκευών
- Μία ιδέα από τα super cars του DriveClub
- Εγκυμοσύνη - Gynomed 1.0.0 - Το προσωπικό σας ημερολόγιο εγκυμοσύνης
- OBS 0.622 Beta - Καταπληκτική εφαρμογή για εγγραφή και Live Streaming!
- Πολεμήστε με παρέα στο online co-op του Killzone: Shadow Fall
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game 2.0
- Τελευταία Νέα Game 2.0
- Batman: Blackgate Deluxe Edition Review
- Πολεμήστε με παρέα στο online co-op του Killzone: Shadow Fall
- Watch Dogs: Όταν απλοί άνθρωποι γίνονται... χάκερ
- Πολύ νωρίς ακόμα για το Gears of War 4
- Ακόμα περισσότερη Ευρωλίγκα στο NBA 2K15
- Κυριαρχία EA στη νέα γενιά
- Προσεχώς ξυλίκι με Ultra Street Fighter 4
- Ο Master Chief επιστρέφει στο Halo 5
- 10 στούντιο για το Assassin's Creed Unity!
- Δωρεάν παιχνίδι Wii U με την αγορά του Mario Kart 8!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Αυτό Είναι Το Πίσω Μέρος Ενός Πρωτότυπου Apple iPad Pro;
- H Samsung επιβεβαιώνει νέο event για την παρουσίαση Galaxy και Tab συσκευών
- Xiaomi Mi TV 2: Η Νέα 49” 3D Ultra HDTV Τηλεόραση Στα €470
- Έρχεται το ελληνικό video game Survive in Tartarus
- Το Flappy Bird Επιστρέφει Τον Αύγουστο Βελτιωμένο
- OBS 0.622 Beta - Καταπληκτική εφαρμογή για εγγραφή και Live Streaming!
- Το OnePlus One Πωλείται Σε Τιμή Κόστους
- Το OnePlus One Πωλείται Σε Τιμή Κόστους Αναφέρει Ο CEO Της Εταιρίας
- Μία ιδέα από τα super cars του DriveClub



