Asura’s Wrath Review

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το Asura’s Wrath, ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Έχοντας βρει επιτέλους τον χρόνο να κάτσω να ασχοληθώ μαζί του, διαπίστωσα ότι δεν είναι απλά διαφορετικό, αλλά δεν είναι καν… παιχνίδι με την παραδοσιακή έννοια. Το Asura’s Wrath είναι κάτι σαν interactive anime, με ότι συνεπάγεται αυτό. Αντιλαμβάνομαι ότι ο όρος “interactive anime” μπορεί να απωθήσει κάποιους, αλλά να είστε σίγουροι ότι ο τίτλος αξίζει μια ευκαιρία.

Η θεματολογία του Asura’s Wrath είναι ένα πρωτότυπο

μίγμα ασιατικής μυθολογίας και επιστημονικής φαντασίας. Ξεχάστε τους χρονικούς προσδιορισμούς και τη σύγκριση με την πραγματικότητα, δεν έχουν νόημα. Εδώ, οχυρά και κάστρα συνυπάρχουν με… διαστημόπλοια και άλλα high-tech πράγματα. Στον κόσμο του Asura’s Wrath, οκτώ πανίσχυροι “ημίθεοι” έχουν αναλάβει την προστασία της Γης -ή αλλιώς Μητέρας Γαίας- από κάποια φρικιαστικά τέρατα, τα Gohma. Ο Asura είναι ένας από αυτούς και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους λόγω της ιδιαίτερης δύναμής του, που πηγάζει από την… οργή του. Η ιστορία ουσιαστικά αρχίζει με τους υπόλοιπους ημίθεους να προδίδουν τον Asura, κατηγορώντας τον για τη δολοφονία του αυτοκράτορα, την οποία οι ίδιοι οργάνωσαν. Παράλληλα, σκοτώνουν τη γυναίκα του και απαγάγουν την κόρη του, την οποία προορίζουν για ιέρεια. Εσείς φυσικά αναλαμβάνετε τον ρόλο του Asura, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί όσους έκαναν κακό σε αυτόν και την οικογένειά του. Πρόκειται για μία κλασική ιστορία εκδίκησης, ένας-εναντίον-όλων, την οποία θα απολαύσετε δεόντως.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει το Asura’s Wrath είναι το ίδιο το gameplay του. Όσο τρελό κι αν σας φαίνεται, τουλάχιστον το μισό παιχνίδι είναι… quick time events, δηλαδή interactive cutscenes. Το άλλο μισό είναι κυρίως κλασικό beat ‘em up. Ο τίτλος είναι απλοϊκότατος από παικτικής άποψης, αλλά καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα από την αρχή ως το τέλος. Αυτό οφείλεται στον εκπληκτικό σχεδιασμό των χαρακτήρων, στην ποικιλία των μαχών και στην πραγματικά καταιγιστική δράση. Kάθε (σημαντική) αναμέτρηση αποτελεί και μια ξεχωριστή εμπειρία, με μπουνίδια, κλωτσίδια, laser, εξωφρενικά όπλα, απίστευτα εφέ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, να παρελαύνουν στην οθόνη σας σε πολλές εντυπωσιακές σκηνές, βγαλμένες από τις φαντασιώσεις των fans των anime. Φανταστείτε να βλέπετε Dragon Ball ας πούμε, αλλά να μπορείτε να παίξετε -ή τελος πάντων να επηρεάσετε- τις μάχες. Ότι κι αν γίνεται, όπως κι αν γίνεται, ο παρονομαστής είναι ένας: όποιος στέκεται εμπόδιο στον εξοργισμένο Asura, απλά… την έβαψε.

Έκρηξη οργής!

Στο ίδιο μοτίβο και η δομή του παιχνιδιού, η οποία είναι επεισοδική. Κάθε επεισόδιο ξεκινά με εισαγωγή και τελειώνει με “To be continued”, ενώ κάποια από αυτά περιλαμβάνουν και flashbacks από το παρελθόν του Asura. Ανάμεσα στα επεισόδια παρουσιάζονται πτυχές του backstory, μέσω πανέμορφων εικονογραφήσεων από διάφορους καλλιτέχνες. Εξάλλου, στο τέλος κάθε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Asura’s Wrath Review,