Assassin's Creed Valhalla Siege of Paris review

11:37 4/9/2021 - Πηγή: Game 2.0

Οι περιπέτειες του Eivor στο Assassin’s Creed Valhalla συνεχίζονται με το δεύτερο expansion του παιχνιδιού, Siege of Paris. Μετά την εξόρμηση στην ιρλανδική ενδοχώρα, ο ηγέτης της Raven Clan ταξιδεύει στην φραγκική γη του 9ου αιώνα μΧ με σκοπό να αφήσει και εκεί το αποτύπωμά του στην ιστορία. Το Siege of Paris υπόσχεται μεταξύ άλλων νεό χάρτη προς εξερεύνηση, μπόλικο περιεχόμενο, επικές μάχες και περισσότερο stealth με την επαναφορά

των infiltration missions ή αλλιώς blackbox missions όπως τις γνωρίσαμε στα Assassin’s Creed Unity και Syndicate.

Στο επίκεντρο του σεναριακού ενδιαφέροντος βρίσκεται εκ νέου ο Eivor, o οποίος καλωσορίζει σαν επισκέπτες στο Ravensthorpe τους Pierre και Toka, δύο μέλη της Elgring φατρίας που κατοικοεδρεύει στην Φραγκία. Ο Eivor αποδέχεται τελικώς την πρότασή τους να ταξιδέψει στα φραγκικά εδάφη ώστε να συνδράμει στην πολιορκία του Παρισιού και στην ανατροπή του μοχθηρού βασιλιά Καρόλου Γ’. Συνοπτικά, το Siege of Paris προσφέρει μια άκρως σεβαστή ποικιλία χαρακτήρων. Η φιλόδοξη αλλά άπειρη shieldmaiden Toka, o τραχύς και εκδικητικός Jarl Sigfred, ο φιλόπατρις κόμης Odo και ο βάναυσος μονάρχης Κάρολος ο Παχύς (προσωνύμιο) συνθέτουν ενα πληθωρικό μωσαϊκό προσωπικοτήτων με τους οποίους έχετε αλληλεπίδραση. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος της ιστορίας είναι και το ξεσκέπασμα των Bellatores Dei, μιας σκιερής ομάδας φανατικών Χριστιανών.

Μολονότι το Siege of Paris τα πηγαίνει εμφανώς καλύτερα από το πρώτο DLC Wrath of the Druids ως προς την ιστορία, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι με εξέπληξε ιδιαίτερα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά περισσότερα από το εν λόγω DLC εξαιτίας της ιστορικής βαρύτητας που το διέπει. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η πολιορία του Παρισιού από τους Vikings αποτέλεσε χρόνιο αντικείμενο ερευνών από τους μελετητές της παγκόσμιας ιστορίας. Πέραν τούτου, δυστυχώς ούτε σε αυτό το DLC γίνεται αναφορά ή έστω μια μικρή νύξη στα σοκαριστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια του Valhalla. Αν περιμένετε αναφορές ή περαιτέρω απαντήσεις για pieces of eden, Hidden Ones, Order of the Ancients, Isu, present day κτλ, μένετε με την όρεξη. Συγκριτικά λοιπόν με τα DLC των Origins και Odyssey που αποτέλεσαν εξαιρετικές συμπληρωματικές προσθήκες, τα DLC του Valhalla για την ώρα αρκούνται σε χαμηλές πτήσεις. Ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στο επόμενο DLC που επαναφέρει το μυθολογικό στοιχείο που γνωρίσαμε στο κύριο παιχνίδι με την επάνοδο μάλιστα του Odin.

Πολιορκώντας το Παρίσι.

O χάρτης του Siege of Paris περιλαμβάνει τμηματικά κομμάτια της φραγκικής υπαίθρου, μικρές πόλεις και χωριά, εκβολές ποταμών, δάση, ρωμαϊκά ερείπεια και φυσικά το ίδιο το Παρίσι που όπως καταλαβαίνετε δεν έχει καμία σχέση σε κλίμακα και έκταση με το Παρίσι του AC Unity. Λογικό άλλωστε. Παρόλο που σχεδιαστικά ο νέος χάρτης αποτελεί μια νέα προσθήκη περιεχομένου, εν τέλει φαντάζει μια άνευρη προέκταση της Αγγλίας του Valhalla. Πέραν της πόλης του Παρισιού, κάπου νιώθετε ότι όλο το σκηνικό και τα τοπία τα έχετε ξαναδεί. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στο level design που να σας κάνει να πεταχτείτε από την καρέκλα σας. Ακόμα και ο χάρτης της Ιρλανδίας στο Wrath of the Druids προσδίδει μια άγρια ομορφιά στο όλο εικαστικό. Πρώτη φορά τολμάω να γράψω ότι η Ubisoft παίρνει χαμηλό βαθμό στον open-world σχεδιασμό παιχνιδιού της, έστω και αν πρόκειται για DLC.

Η συνολική διάρκεια της βασικής ιστορίας κυμαίνεται γύρω στις 10 ώρες. Από εκεί και πέρα, μπορείτε κάλλιστα να επενδύσετε τον χρόνο σας στο διάφορων ειδών περιεχόμενο που υπάρχει (looting, wealth, mini bosses, artifacts, mysteries, raids). Στα του gameplay, προτεινόμενο επίπεδο power για την εκκίνηση του DLC είναι το 200. Σε περίπτωση που ο power μετρητής σας είναι υψηλότερος, το παιχνίδι σας “match-άρει” αναλόγως. Σε ζητήματα customization, πέραν των νέων ικανοτήτων όπως ο έλεγχος των ποντικιών α λα Plague Tale και armors sets που συλλέγετε loot-άροντας, το οπλοστάσιο του Eivor εμπλουτίζεται με πελώρια δρεπάνια και one-hand σπαθιά (επιτέλους). Στον τομέα των αποστολών, τα rebel και infiltration missions συνιστούν νέες προτάσεις. Οι rebel αποστολές συνήθως οδηγούν σε ανοικτές ή stealth αναμετρήσεις όπου ο Eivor συμμετέχει στην τοπική αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις του Καρόλου του Παχύ. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια τέτοια αποστολή, αυξάνετε τον αντίστοιχο μετρητή, αποκομίζοντας κέρδη όπως ασήμι, προμήθειες, ρούνους, στολές κτλ.

We work in the dark...

Η επιστροφή των blackbox ή καλύτερα infiltration missions όπως εξαρχής προλογίζονται είναι δίχως αμφιβολία το “αλατοπίπερο” του DLC. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα τον λόγο που η Ubisoft τις άφησε μετά το Syndicate καθώς θεωρώ ότι η λογική τους αναδεικνύει εμφατικά τον stealth πυρήνα που πρέπει να έχει η σειρά AC. Τέλοσπάντων. Όταν καλείστε να δολοφονήσετε έναν σημαντικό στόχο, οφείλετε προηγουμένως να ζυγίσετε και να παρατηρήσετε προσεκτικά τις επιλογές που υπάρχουν γύρω σας. Συνήθως με την εκκίνηση μιας infiltration αποστολής ανοίγουν μικρά παραθυράκια διείσδυσης για εσάς. Λόγου χάρη, με μια συζήτηση στην οποία συμμετέχετε μέσω του συστήματος διαλόγων, ενδεχομένως αντλήσετε μια σημαντική πληροφορία και να ανακαλύψετε έτσι έναν τρόπο ή μια δίοδο ώστε να προσεγγίσετε με τρόπο stealth την αποστολή σας. Ακολουθώντας πιστά τις επιλογές που ξεδιπλώνονται γύρω σας, ξεκλειδώνετε στιλάτους τρόπους εκτέλεσης που συνοδεύονται από ένα εντυπωσιακό cutscene. Προσοχή μονάχα όταν κινείστε σε μπουντρούμια ή στοές, αφού εκεί καιροφυλακτούν... ορδές αρουραίων!

Το Siege of Paris DLC του Assassin's Creed Valhalla αποτελεί μια ακόμη περιπέτεια του θρυλικού Eivor Wolf-Kissed. Μέσω αυτού γίνεστε μάρτυρας μίας εκ των πιο αιματοβαμμένων πολιορκιών στην ιστορία και η εξόρμηση στην Φραγκία δεν θα σας αφήσει παραπονεμένο, ειδικά αν σας αρέσει το Valhalla. Η ιστορία, οι κεντρικοί χαρακτήρες, το πλήθος δραστηριοτήτων και φυσικά τα infiltration missions αποτελούν εγγυημένη διασκέδαση. Ωστόσο, ως φανατικός της σειράς Assassin's Creed, περίμενα πολλά περισσότερα από το εν λόγω DLC. Οψόμεθα για το επόμενο. Skal!

Συμπαθητική ιστορία με έντονο το στοιχείο της δολοπλοκίαςΝέοι, ενδιαφέροντες χαρακτήρες προς αλληλεπίδρασηΟι αποστολές infilitrationΟ κόσμος της Φραγκίας στερείται σχεδιαστικής φαντασίαςΆλλο ένα DLC χωρίς σύνδεση με την ιστορία του ValhallaΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC, StadiaΑΝΑΠΤΥΞΗ:UbisoftΕΚΔΟΣΗ:UbisoftΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα