Apex Legends Review

10:20 6/3/2019 - Πηγή: Game 2.0

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα διάφορα battle royale shooters που δοκίμασα όλη αυτή την περίοδο... έξαρσης του είδους, για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι είναι πως το mode αυτό δεν είναι πραγματικά competitive κατά την γνώμη μου, αφού η τύχη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κατάληξη της μάχης, καθώς και οι μηχανές που χρησιμοποιούν αυτά τα παιχνίδια. Από την μία, η Unreal Engine είναι πραγματικά η χειρότερη για shooters και οδηγεί σε αναρίθμητα προβλήματα, όπως βλέπουμε στο PUBG, με το Fortnite να

προσπαθεί να τα “μπαλώσει” κάνοντας το shooting δευτερεύουσα αξία. Από την άλλη, η μηχανή του Black Ops 4 είναι αρκετά ασταθής όταν τα fps είναι uncapped, έχει ιδιαίτερα αργούς σέρβερ ως προς τον ρυθμό ανανέωσης και την καθυστέρηση, ενώ τα Call of Duty στο PC περνάνε μάλλον απαρατήρητα και καταλήγουν βαρετά, χωρίς κόσμο να ασχολείται.

Φαινομενικά από το πουθενά, αλλά έχοντας κάνει εκτενές κλειστό playtest με διάφορους επαγγελματίες παίκτες και streamers, η Respawn, δημιουργός του Titanfall, ταράζει τα νερά στο είδος με το Apex Legends, ένα δωρεάν battle royale shooter το οποίο αποτελεί αρμονική σύνθεση πολλών επιτυχημένων shooters που έχουν κάνει θραύση στο PC. Αναφέρω κυρίως το PC διότι αυτή είναι η κατεξοχήν πλατφόρμα των FPS, σε αυτή παίζονται τα σημαντικά πρωταθλήματα και βάση αυτής γράφω την κριτική μου. Θα ασχοληθώ με την συμπεριφορά του παιχνιδιού, τα χαρακτηριστικά και το gunplay του σε σύγκριση με τα άλλα παιχνίδια του είδους όπως αυτά παίζονται στο PC αποκλειστικά.

Στο Apex Legends, 20 ομάδες των τριών αγωνίζονται να μείνουν ζωντανές στον μοναδικό προς το παρόν χάρτη του παιχνιδιού ονόματι King’s Canyon. O χάρτης αυτός έχει ικανοποιητικό μέγεθος για τον αριθμό των παικτών, ενώ έχει όλα τα είδη εδάφους που μπορεί να περιμένει κανείς, εκτός από χιονισμένες εκτάσεις.Υπάρχει μια αφηρημένη επαφή του παιχνιδιού με τον κόσμο του Titanfall η οποία δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα σε εξωτερικά μέσα, για παράδειγμα σε κόμικ ή web episodes. Αναφέρω αυτές τις εξωτερικές πηγές διότι το παιχνίδι χρησιμοποιήσει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει τους παίκτες να ζητούν περισσότερο lore: χρησιμοποιεί ήρωες ακριβώς όπως το Overwatch. O χαρακτήρας σας εδώ δεν είναι απρόσωπος και απλώς μια κούκλα που περιμένει να ντυθεί με microtransactions, αλλά ένας μαχητής με διαφορετικές ικανότητες έτοιμος να συμπληρώσει τον ρόλο του στην ομάδα.

Ο χάρτης έχει ικανοποιητικό μέγεθος και ποικιλία για 60 παίκτες.

Οι ήρωες του παιχνιδιού ονομάζονται legends, έχουν διαφορετικούς voice actors, διαφορετικές ατάκες και ο καθένας δύο ενεργές ικανότητες και μία παθητική. Οι χαρακτήρες κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με το σετ των ικανοτήτων αυτών. Για παράδειγμα, ο Bloodhound είναι ο μόνος ιχνηλάτης του παιχνιδιού. Παθητικά μπορεί να βλέπει χνάρια εχθρών, η βασική ικανότητά του είναι να απελευθερώνει παλμό που του επιτρέπει να εντοπίζει τη θέση αντιπάλων πίσω από κάλυψη και η τελική του ικανότητα του χαρίζει μέγιστη ταχύτητα βηματισμού αυξάνοντας το FOV του και κατά την διάρκειά της βλέπει τους αντιπάλους κόκκινους σε ένα γκρίζο περιβάλλον για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όλες οι ικανότητες είναι σχεδιασμένες έχοντας στον νου την συνεργασία ομάδας και δεν είναι τόσο δραστικές στην έκβαση της μάχης όσο είναι στο Overwatch. Κατά την γνώμη μου, το Overwatch έπαψε να είναι αρκετά competitive όταν άρχισαν οι μάχες να γίνονται ασπίδες πάνω από ασπίδες πάνω από τον χρόνο αναμονής για να έχουν και οι δύο ομάδες το wombo combo με τις τελικές τους ικανότητες. Στο Apex Legends καθοριστικός παράγοντας έκβασης της μάχης είναι το πιστολίδι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Άλλοι ρόλοι στο παιχνίδι είναι οι αμυντικοί ήρωες, οι supportive και οι επιθετικοί και ευκίνητοι ήρωες. Δεν είναι κάθε ρόλος απαραίτητος προφανώς, ούτε υπάρχει “αγία τριάδα” ρόλων όπως στα RPG, αλλά αυτός ο διαχωρισμός συμβαίνει καθαρά για να μπορεί να ξεχωρίσει ο νέος παίκτης την εργαλειοθήκη του κάθε ήρωα. Για παράδειγμα, ένας αμυντικός χαρακτήρας είναι ο Caustic, o οποίος θεωρητικά πρέπει να παίζει γύρω από τις παγίδες του που λειτουργούν ως θανατηφόρα ομίχλη για τον αντίπαλο. Σε αντίθεση, η Wraith έχει μικρότερο hitbox, είναι πιο ευκίνητη μέσω των ικανοτήτων της και μια καλή τακτική είναι να κάνει flanks, πιάνοντας τους αντιπάλους στον ύπνο. Θα αναφερθώ στα hitboxes εκτενώς αργότερα.

Ένας ακόμα μηχανισμός που κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει και αντικειμενικά το καθιστά πιο απολαυστικό εδραιώνοντας χώρο για περισσότερα clutch plays, είναι η δυνατότητα να κάνετε τους συμπαίκτες σας respawn! Σπάζοντας τα δεσμά που έχει θέσει το PUBG, εδώ μπορείτε παίρνοντας το banner των νεκρών συμπαικτών σας να τους επαναφέρετε στην μάχη σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη τα οποία μετά καθίστανται μη λειτουργικά. Οι συμπαίκτες σας επιστρέφουν πέφτοντας από εναέριο όχημα ακριβώς όπως στην αρχή της μάχης, δίχως προμήθειες και όπλα. Αυτός ο μηχανισμός ανοίγει την πόρτα για απίστευτα comeback και μπορεί να καταστήσει την κάθε μάχη ξεχωριστή και αξιομνημόνευτη. Συνήθως τα battle royale είναι βαρετά από την μονότονη επανάληψη μέτριων ή άσχημων καταστάσεων, με τον θάνατο των συμπαικτών να αποτελεί λόγο για εσκεμμένη παραίτηση από τον αγώνα. Δεν υπάρχουν παραιτήσεις εδώ και ένας άτυχος θάνατος δεν είναι το τέλος της διασκέδασης.

Τρεις από τους ξεχωριστούς ήρωες του παιχνιδιού.

Προχωρώ στην κίνηση του παιχνιδιού. Εδώ πραγματικά φαίνεται πως η Respawn πήρε συμβουλές από επαγγελματίες. Το παιχνίδι αποτελεί τρανό παράδειγμα σωστής ροής κίνησης και του λεγόμενου momentum. Το Quake αποτέλεσε το κατεξοχήν FPS στο οποίο μετρούσε η κίνηση με ροή για την έκβαση του αποτελέσματος της μάχης και το Apex Legends είναι ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο βλέπουμε παρόμοιο μηχανισμό. Ο καλός παίκτης μπορεί να συντηρήσει το momentum κατά την διάρκεια μιας μάχης, να κάνει slide, πηδήματα, bunny hopping, strafe jumping, ώστε να μην είναι ποτέ εύκολος στόχος. Το sliding απαιτεί ένα ελάχιστο momentum, ενώ κατά τις πτώσεις υπό γωνία επεκτείνεται η διάρκειά του και το momentum που παρέχει. Το παιχνίδι δεν διαθέτει diminishing return στο spam του αριστερά-δεξιά, γεγονός που μπορεί να δυσκολέψει ακόμα και τους πιο δυνατούς σκοπευτές, ειδικά όταν προσπαθούν να κάνουν track ξεκινώντας αντίθετο strafing από τον αντίπαλο. Γι αυτό βλέπετε πολλούς να χρησιμοποιούν κυρίως το σκύψιμο για μέσο αποφυγής πυρών, ενώ χειρίζονται αυτόματο όπλο. Πάντως, το αριστερά-δεξιά εντός και εκτός κάλυψης αποτελεί πολύ σημαντική ικανότητα του παίκτη για τα υπόλοιπα όπλα.

Φυσικά ο τρόπος κίνησης αυτός δεν μπορεί να περιορίζεται από ζημιά πτώσεων. Δεν υπάρχει αλεξίπτωτο εδώ, απλώς προσγειώνεστε με ένα animation που σας κλειδώνει για λίγο στη θέση σας, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε υπέροχα plays. Επίσης, δεν υπάρχει ιδιαίτερος περιορισμός στο πού μπορείτε να σκαρφαλώσετε. Κρατώντας πατημένο το κουμπί μπορείτε να ανέβετε σε μεγάλο ύψος και να κρατηθείτε από άκρες κτιρίων, βράχων κτλ. Αν φαίνεται μεγάλο το ύψος, τότε μπορείτε να ανοίγετε πόρτες και να πατάτε πάνω για να φτάνετε ακόμα ψηλότερα. Στο Battlefield 5 ακόμα κολλάει ο χαρακτήρας μου σε 10 πόντους χιόνι και δεν ξέρει πού να κάνει vault over, αλλά εδώ δεν υπάρχουν τέτοιοι εκνευρισμοί.

Το respawn beacon με το οποίο επαναφέρετε τους νεκρούς συμπαίκτες σας.

Το πιστολίδι όμως είναι πιο δύσκολο από την κίνηση και λιγότερο άνετο. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα εύστοχος εναντίον μικρών hitboxes και τα όπλα χωρίς attachments έχουν μικρούς γεμιστήρες και πολλά από αυτά “κλωτσάνε” αρκετά. Το recoil control γίνεται μέσω καταπίεσης του recoil που έχει κάθε όπλο και κάθε διαφορετικός τρόπος χειρισμού (για παράδειγμα micro-bursting) μειώνει την ζημιά. Τα όπλα έχουν πάντα συγκεκριμένα recoil patterns. Για παράδειγμα το R99 SMG κλωτσάει πάντα προς τα πάνω και μετά πάνω δεξιά με συγκεκριμένο ρυθμό. Άρα για την καταπίεση, πρέπει το ποντίκι σας να κινηθεί κάτω και κάτω δεξιά με αντίστοιχη ταχύτητα. Ο ρυθμός του recoil μειώνεται έχοντας barrel stabilizer attachment, το λευκό χαρίζει την μικρότερη μείωση και το χρυσό την μεγαλύτερη. Προτείνω να μπείτε στο training mode του παιχνιδιού, όπου έχετε πρόσβαση σε όλα τα όπλα και άπειρα πυρά και να μάθετε όλα τα patterns. Δυστυχώς, στο training δεν υπάρχουν attachments για να δείτε τις διαφορές. Το recoil control στο παιχνίδι δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο όπως βλέπουμε για παράδειγμα σε κάποια όπλα του PUBG, αφού εδώ υπάρχει γρήγορη κίνηση των χαρακτήρων.

Τα attachments των όπλων είναι τόσο σημαντικά που η καλύτερη τακτική θα ήταν να διαλέγετε να κουβαλήσετε αυτά για τα οποία έχετε βρει τα καλύτερα attachments και να μην έχετε προκαθορισμένο loadout. Φυσικά, όταν έχετε φτάσει σε σημείο να σκοτώσετε πολλές ομάδες έχετε πρόσβαση και σε περισσότερο εξοπλισμό να διαλέξετε. Γενικά η ισορροπία των όπλων είναι καλή, όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους ήρωες. Υπάρχουν όπλα που σε διάφορες αποστάσεις ξεχωρίζουν σε σχέση με άλλα φυσικά, όπως επίσης όπλα που είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιηθούν από άλλα, αλλά δεν βρίσκεστε σε μειονέκτημα όταν ξέρετε πώς να παίξετε με το loadout που έχετε διαλέξει. Να σημειώσω πως για εσάς που θέλετε να σχολιάσετε για το wingman/peacekeeper, όχι δεν είναι “σπασμένο” σε όλες τις καταστάσεις 1v1. Αν τώρα αντιμετωπίζετε τρία wingman, αυτό είναι άλλο θέμα.

Έχω γράψει αρκετές φορές πως με ενοχλούν οι διάφορες υλοποιήσεις του armor σε shooters μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πως η εκδοχή που παρέχει το Apex Legends είναι πολύ ενδιαφέρουσα και επίσης αλληλένδετη με την ταχύτητα που πρέπει να παίζεται το παιχνίδι. Όλοι οι ήρωες έχουν το ίδιο ποσό υγείας και η θωράκιση στην ουσία αυξάνει το ενεργό ποσό αυτό. Η λευκή παρέχει την λιγότερη πρόσθετη υγεία και η μωβ με τη χρυσή το μεγαλύτερο (μωβ και χρυσές πανοπλίες, τσάντες, κράνη, knockdown shields είναι ακριβώς ίδιa πέρα από το γεγονός πως τα χρυσά έχουν ξεχωριστές ικανότητες, ενεργές ή παθητικές). Δεν μειώνουν την ζημιά που τρώτε και όταν τις σηκώσετε από πτώματα εχθρών είναι πλήρως αποκατεστημένες. Το κράνος δεν παρέχει παραπάνω υγεία, αλλά μειώνει την ζημια που τρώτε στο κεφάλι κατά ένα ποσοστό ανάλογα με την σπανιότητα. Καταλαβαίνετε πως τα headshots είναι πολύ σημαντικά και κατ’ επέκταση τα κράνη, αφού όπλα όπως το longbow και το wingman μπορούν με το skullpiercer add-on να κάνουν όλη την πανοπλία σας σε ζημιά με μια βολή. Φυσικά το μόνο bolt-action sniper στο παιχνίδι, το kraber, αν σας βαρέσει στο κεφάλι σας ρίχνει κάτω απευθείας.

Λεπτομερή και όμορφα περιβάλλοντα.

Άλλος ένας μηχανισμός του παιχνιδιού που αξίζει επιβράβευση είναι το σύστημα ping. Εμπνευσμένο από τα Battlefield, σας επιτρέπει να κάνετε mark σημεία στον χάρτη, στο οπτικό πεδίο σας ή θέσεις εχθρών πατώντας απλώς ένα κουμπί. Αυτό χαρίζει άλλο τακτικό επίπεδο στο παιχνίδι, έναν πολύ σημαντικό βαθμό επικοινωνίας, που μάλιστα η Epic ήδη έσπευσε να εφαρμόσει στο Fortnite με τον δικό της τρόπο. Η επικοινωνία με τυχαίους συμπαίκτες γίνεται χάρη στα pings πιο εύκολα, ωστόσο το random queue τις περισσότερες φορές δεν είναι καλή και συντεταγμένη εμπειρία ή άξια αναφοράς. Είναι δυνατόν να νικήσετε με τυχαίους αλλά τις περισσότερες φορές κάνουν πράγματα τα οποία δεν βγάζουν νόημα, όπως το να πέφτουν τελείως αλλού ή να φεύγουν σε τυχαίες στιγμές χωρίς λόγο. Αν είστε δύο άτομα που μπορείτε να επικοινωνήσετε τότε μπορείτε να νικήσετε εύκολα. Μειονέκτημα είναι πως δεν υπάρχει σωστό σύστημα report στο παιχνίδι ακόμα.

Πριν περάσω στην τεχνική αξιολόγηση του Apex Legends, να σημειώσω πως ενώ το παιχνίδι φαίνεται να είχε το καλύτερο release στο είδος του, είναι αρκετά ομαλό, με περιεχόμενο, πολύ διασκεδαστικό και αρκετά balanced, αυτό δεν σημαίνει πως το έργο της Respawn είναι εύκολο. Συγκεκριμένα, η προσθήκη νέων ηρώων όπως επίσης και χαρτών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με το balance. Παρόλα αυτά το παρόν κείμενο γράφεται για το παιχνίδι ως έχει αυτή τη στιγμή και το μόνο παράπονό μου για την εξέλιξή του είναι πως έπρεπε ήδη να έχουμε λεπτομέρειες για το battle pass και το νέο περιεχόμενο. Δυστυχώς, φαίνεται πως η ΕΑ ως publisher αργεί για ακόμα μια φορά, αν και το αρχικό μάρκετινγκ του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο και βοήθησε στο να κάνει πολύ καλό ξεκίνημα.

Ας περάσουμε στην αξιολόγηση της μηχανής γραφικών του Apex, των σέρβερ και του ήχου. Το παιχνίδι, όπως και τα Titanfall, τρέχει μια τροποποιημένη εκδοχή της Source engine, η οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκε στα Half-Life και στα mod του (Counter-Strike). Πιθανώς η καλύτερη μηχανή που υπάρχει για shooters, τροφοδοτεί όλη αυτή την κίνηση του παιχνιδιού, όλα αυτά τα ιδιαίτερα animation cancels που ξεχωρίζουν τον καλό από τον καλύτερο, δίνουν στο πιστολίδι την ακρίβεια του hipfire και τα απαλά bullet drops. Δεν μπορώ να σχολιάσω παραπάνω την ανωτερότητα αυτής της μηχανής σε σχέση με ό,τι άλλο υπάρχει για shooters, με εξαίρεση την μηχανή του Overwatch. Φαίνεται για άλλη μια φορά πως το απλό είναι και το καλύτερο. Ιδιαίτερη λεπτομέρεια, με antialiasing που δεν επιβαρύνει πολύ, χαμηλό input lag, δυνατότητα για uncapped frame rate μέσω εντολής εκκίνησης που χτυπάει 300άρια σε πολύ καλά συστήματα με σχετική σταθερότητα που δεν επηρεάζει το flick aim και τα dragshots. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προβλήματα. Πρώτον, οι σοβαρές ασυμβατότητες με AMD υλισμικό. Άλλες προκαλούνται από έλλειψη σετ εντολών σε παλιούς επεξεργαστές, άλλες από κακή διεπαφή με τους drivers των καρτών γραφικών. Δεύτερον, οι RTX κάρτες της Nvidia πρέπει να τρέχουν τους 417.71 drivers για καλύτερες επιδόσεις και σταθερότητα. Αυτά τα προβλήματα δεν αφορούν τους developers του παιχνιδιού αλλά τους μηχανικούς των drivers. Τέλος, το θέμα που με ενοχλεί ιδιαίτερα σε αυτή την εκτέλεση της μηχανής είναι πως η ρύθμιση για την ευαισθησία του ποντικιού στο ADS των όπλων είναι πολύ ανακριβής και πρέπει να σεταριστεί εκ νέου.

Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στα hitboxes που δεν ήθελαν οι developers.

Οι σέρβερ και ο κώδικας επικοινωνίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Παίζοντας ένα παιχνίδι μπορώ να κρίνω σε ποια επίπεδα κυμαίνεται το tick rate των σέρβερ, αν είναι χάλια ή κοντά στα 60Ηz και πάνω. Εδώ ένιωσα εξαρχής καλό το tick rate, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν προβλήματα στο λεγόμενο netcode και τα πακέτα δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ διακομιστή και πελάτη, οπότε σαφώς μπορεί να υπάρξει βελτίωση για την καλύτερη εμπειρία του παιχνιδιού. Επίσης, εντόπισα πρόβλημα στο lag compensation, πράγμα που είναι φοβερά κακό όταν ο σκοπευτής έχει πολύ μεγάλο latency προς το σέρβερ και προφανέστατα πετυχαίνει άτομα που μόλις έχουν καλυφθεί.

Καθώς είναι στοιχείο της μηχανής, ας αναφερθώ και στα hitboxes. Τα hitboxes στη Source engine είναι πάντα ακριβή και είναι εξίσου μεγάλα με τα μοντέλα των χαρακτήρων. Αυτό σημαίνει πως η πιο μικρή και κοντούλα ηρωίδα του παιχνιδιού είναι τουλάχιστον δύο φορές μικρότερη από τον ψηλότερο και πιο παχύ χαρακτήρα. Κατά την γνώμη μου αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εφόσον οι ήρωες που έχουν μειονέκτημα ως προς τα hitboxes τους έχουν ικανότητες που το ισοσταθμίζουν. Δε νομίζω πως αυτή την στιγμή είναι όσο δίκαια θα μπορούσε να είναι η εργαλειοθήκη του ρόστερ των ηρώων, αλλά φαίνεται πως η Respawn εξετάζει αλλαγές. Επίσης, υπάρχουν κάποια προβλήματα με το πώς τα skins για τους ήρωες αλληλεπιδρούν με τα hitboxes. Ένα σημαντικό παράδειγμα είναι ο Pathfinder, ο ήρωας με το grappling hook, του οποίου τα απλά skins τον δείχνουν λεπτό, ενώ έχουν το hitbox των legendary skins του στα οποία είναι παχύς. Αυτά τα σημεία πρέπει να προσεχθούν πολύ.

Ο ήχος είναι αρκετά διαυγής, με τις φωνές των χαρακτήρων και του εκφωνητή να προσδίδουν επικότητα στην μάχη. Είχα συναντήσει κάτι παρόμοιο με τον ήχο στο Islands of Nyne, εδώ όμως νιώθω πως δεν έχω να κάνω με ένα παιχνίδι επιβίωσης αλλά με ένα συνεχές κυνήγι αντιπάλων. Νιώθω σα να έχω πέσει κυνηγός μέσα σε μια γυάλα γεμάτη θύματα. Πέφτω και μόλις βρω δύο όπλα που να ξέρω και πανοπλία κυνηγάω αμέσως. Το παιχνίδι επικηρύττει μια ομάδα παικτών στην αρχή κάθε γύρου, οι οποίοι φαίνονται σε γιγαντοοθόνες και όποια ομάδα τους σκοτώσει παίρνει τη θέση τους, οπότε υποθέτω πως μια τέτοια ατμόσφαιρα ήθελε η Respawn και το πέτυχε. Τα όπλα έχουν ξεκάθαρο και ξεχωριστό ήχο βολής, τα βήματα ακούγονται από σχετικά κοντινές αποστάσεις εκτός αν ο εχθρός πηδά συνεχώς, οπλίζει ή κάνει slide, οπότε και ακούγεται περισσότερο. Η μουσική είναι ευχάριστη, κάθε αλλαγή περιοχής συνοδεύεται και από έναν σύντομο ήχο, ενώ κάποιοι χαρακτήρες έχουν ατάκες που είναι σημαντικές για την μάχη, όπως η Wraith που μέσω της παθητικής της ικανότητας σας ανακοινώνει κάθε φορά που σας στοχεύουν ανεξάρτητα από το αν έχετε δει τον σκοπευτή ή όχι στην οθόνη σας.

Το πιο σπάνιο αντικείμενο στα apex packs είναι το heirloom set της Wraith με το μαχαίρι kunai.

Τα microtransactions του παιχνιδιού γίνονται κυρίως μέσω loot boxes, τα οποία ονομάζονται Apex packs και με κάποιες απευθείας αγορές. Ανεβαίνοντας επίπεδο επιβραβεύεστε με loot boxes μέχρι το επίπεδο 100 και ένα νόμισμα που χρησιμοποιείται για κάποια sales και για την αγορά ηρώων, αφού έχετε δύο κλειδωμένους αρχικά, τον Caustic και τον Mirage. Οι επόμενοι ήρωες φαίνεται να είναι συνδεδεμένοι με το battle pass του παιχνιδιού. Πρέπει να σημειώσω πως τα Apex packs είναι τεράστιες μαύρες τρύπες που ρουφάνε χρήματα, αφού υπάρχουν αναρίθμητα μικρά πράγματα τα οποία μπορούν να σας τύχουν (πχ quotes ηρώων), με τα legendary skins να είναι κι αυτά αρκετά (εμφανίσεις όπλων, ηρώων, finisher moves κτλ) και σπάνια. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, για να είμαι ειλικρινής.

Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως το Apex Legends έκανε εμένα και την Battlefield παρέα μου να ασχοληθούμε τόσο πολύ με ένα battle royale. Είδα γνωστούς μου να έρχονται από άλλα παιχνίδια του είδους σε αυτό μέσα σε μια νύχτα. Πρωταθλήματα ξεκίνησαν για το παιχνίδι χωρίς να υπάρχουν custom σέρβερ ακόμα, μόνο και μόνο για φήμη και για τα χρηματικά έπαθλα. Η πρότασή μου είναι, αν θέλετε shooting και κίνηση, ασχοληθείτε οπωσδήποτε με το Apex Legends, ακόμα κι αν έχετε μείνει στο... Quake. Αξίζει πραγματικά. Αλλιώτικα, μείνετε στο PUBG αν σας αρέσει το αργό gameplay με βαρύ recoil control ή στο Fortnite αν το έχετε με το χτίσιμο αλλά όχι με το shooting.

Σωστός συνδυασμός των καλύτερων στοιχείων των δημοφιλών FPSSource engine, frame rate, κίνησηΩραία εκδοχή του armorΙσορροπημένοΣχεδόν τέλειος ήχος για εντοπισμό εχθρών και προσέγγιση της μάχηςFree-to-playΟι σέρβερ είναι γρήγοροι…...αλλά ο κώδικας επικοινωνίας όχι ιδιαίτερα καλόςΠροβληματικό lag compensationΜικρά θέματα με τα hitboxesTo ADS sensitivity δεν εμφανίζεται σωστά στις επιλογέςΤα microtransactions βασίζονται κυρίως σε loot boxesΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:RespawnΕΚΔΟΣΗ:EAΕΙΔΟΣ:Battle royale shooterΠΑΙΚΤΕΣ:MultiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.ea.com/games/apex-legendsHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:4/2/2019

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
call of duty, unreal engine, xbox one, unreal, engine, black, ops, fps, canyon, web, voice, σετ, rpg, clutch, banner, momentum, quake, slide, spam, track, animation, battlefield, συγκεκριμένο, armor, μωβ, ζημια, sniper, ping, random, σημαίνει, lag, frame, επηρεάζει, aim, amd, drivers, nvidia, ads, skins, pathfinder, κυνηγός, set, custom, ps4, xbox, site, https, τελη κυκλοφοριας, αξια, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, χρυση αυγη, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αξιολογηση, χιονι, το ποντικι, το θεμα, γνωμη, γωνια, δωρεαν, ηχος, θανατος, θεμα, κρανη, μουσικη, μωβ, παιχνιδια, ρυθμος, τυχη, υγεια, υψος, amd, fps, nvidia, pathfinder, rpg, αγορα, αξιζει, απιστευτα, απλα, ασυλο, ατμοσφαιρα, γεγονος, γινεται, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, ευκολο, ευκολα, ειλικρινης, υπαρχει, εκβαση, ελλειψη, εξελιξη, επικοινωνια, επηρεάζει, επρεπε, ερχονται, εχθρος, ζημια, ιδιο, ειδος, υπνο, ηρωες, μηχανες, ισορροπια, ηχο, κειμενο, κυνηγι, κινηση, κυνηγός, λευκη, λεπτομερειες, λογο, μειωση, μοντελα, μπορειτε, νυχτα, νοημα, ξεκινημα, ξερετε, ομαδα, παντα, οθονη, ομιχλη, οπωσδηποτε, ουσια, οχημα, πεδιο, περιβαλλον, ποντικι, ροη, πορτες, προβληματα, πορτα, ρυθμιση, ρολοι, ρολο, σετ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, τρια, τρυπες, τσαντες, φαινονται, φυσικα, φημη, φορα, χρυση, χτισιμο, ομορφα, add, ads, αγορες, aim, animation, armor, ατυχος, banner, battlefield, βηματα, black, bolt, call of duty, clutch, canyon, custom, drivers, ειδη, engine, web, frame, ηρωας, ιδιαιτερα, κλειστο, lag, λευκο, life, μεινει, μια φορα, momentum, ομαδες, ops, πεφτοντας, παιχνιδι, πηγες, ping, quake, random, sniper, set, σημαίνει, site, skins, slide, spam, σωστο, track, θεματα, θεσεις, υγειας, unreal engine, unreal, voice
Τυχαία Θέματα