9 +1 πράγματα που δεν μου αρέσουν στο Bioshock Infinite

Πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα το πολυσυζητημένο Bioshock Infinite στο hard επίπεδο δυσκολίας και πρέπει να παραδεχτώ πως είναι ένα μεγάλο και λαμπερό πετράδι που όλοι οι gamers πρέπει να ζήσουν. Διαβάζω πως χαρακτηρίζεται ΗΔΗ το παιχνίδι της χρονιάς, παρόλο που δεν έχουμε φτάσει ούτε στο μισό του 2013. Ναι, το Bioshock Infinite είναι εξαιρετικό, αλλά όχι το τέλειο παιχνίδι που θεωρούν κάποιοι. Ορίστε 9 (+1) πράγματα που δεν μου αρέσουν στο Bioshock Infinite.

1.

Η ιστορία του Bioshock Infinite είναι καταπληκτική και πολύ όμορφα αναπτυγμένη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Παρόλα αυτά, έπιασα κάποιες φορές τον εαυτό μου να "χάνει" σημαντικούς διαλόγους με την Elizabeth, γιατί πολύ απλά έψαχνα σαν μανιασμένος ανάμεσα σε σκουπιδοτενεκέδες, διάφορα καλούδια που θα με βοηθούσαν στην επιβίωσή μου. Σίγουρα, η ελευθερία που δίνει το παιχνίδι είναι κάτι το αξιοσημείωτο, αλλά εάν υπήρχαν περισσότερα κλειδώματα του χαρακτήρα όταν εξελισσόταν κάποιος σημαντικός για την ιστορία διάλογος, πιστεύω πως θα ήταν πολύ καλύτερα.

2. Τα objectives κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα εθιστικά και κάνουν τον παίκτη να "εξαφανιστεί" μέσα τους. Σε κάποιες στιγμές όμως, ένιωθα πως πηγαινοέρχομαι από το ένα σημείο στο άλλο, κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις που καταντούσαν κουραστικές. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πολλές φορές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ένα στοιχείο επανάληψης υπάρχει και μπορούσε να αποφευχθεί.

Taste my fire!

3. Δεν νομίζω να είμαι ο μοναδικός που χρησιμοποίησε και αναβάθμισε μονάχα δύο από τα οκτώ διαθέσιμα Vigors. Όσο χρήσιμα και λειτουργικά βρήκα τα "Possession" και "Shock Jockey", άλλο τόσο αδιάφορα βρήκα τα υπόλοιπα. Ίσως να τα δοκίμασα μια φορά για να δω τί ακριβώς κάνουν και πώς λειτουργούν, αλλά πέρα από αυτό τίποτα. Κατά την άποψη μου, εδώ υπήρχε μια ευκαιρία που η Irrational Games δεν έπιασε από τα μαλλιά.

4. Παρόμοιο παράπονο με το προηγούμενο έχω με τα όπλα. Πέρα από τα machine gun, RPG και sniper, τα υπόλοιπα με εξυπηρετούσαν σπάνια, όταν δεν είχα πυρομαχικά για τα βασικά τρία.

5. Στο Bioshock Infinite τα "gears" δίνουν διάφορες επιπλέον δυνατότητες. Αρκετά από αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιούνται πάνω από δύο τρεις φορές κατά την διάρκεια όλου του παιχνιδιού. Σε αντίθεση με άλλα, που είναι εξαιρετικά για όλες τις περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα, το παντελονάκι -εάν θυμάμαι καλά- που κάνει τον παίκτη άτρωτο για λίγο χρόνο όταν καταναλώσει κάποιο τρόφιμο ή health kit.

6. Το κεφάλαιο Elizabeth. Καταπληκτική, μοναδική, ανεπανάληπτη και χωρίς αυτή, το Bioshock Infinite θα ήταν απλά άλλο ένα FPS με ωραία γραφικά. Η παρουσία της Elizabeth κατά την διάρκεια των μαχών είναι όχι μόνο ουσιαστική αλλά και ψυχολογική. Νομίζω όμως, πως έπρεπε να της έδιναν μερικές ακόμα δυνατότητες πέρα από το άνοιγμα των tears και τις σποραδικές ενισχύσεις με πυρομαχικά.

Elizabeth. O χαρακτήρας-"ζουμί" του παιχνιδιού, θα ήθελα να είχε μερικές ακόμα δυνατότητες.

7. Tο περιβόητο Songbird, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο προς το τέλος του παιχνιδιού, αλλά θα ήθελα να το ζούσα λίγο περισσότερο. Ένα τέτοιο επικό “πλάσμα”, είναι κρίμα να χαντακώνεται στα τελευταία επίπεδα.

8. Από κάποιο σημείο του παιχνιδιού και μετά, πίστευα πως κάτι πήγαινε στραβά με το install μου, καθώς οι κύριοι της Irrational θεώρησαν σωστό να με αφήσουν χωρίς health kits/φαγητό και σφαίρες. Κυριολεκτικά προχωρούσα με τέσσερα-πέντε shotgun shells όλα κι όλα και τίποτα περισσότερο. Τελικά δεν έφταιγε το install μου... (κρατάω μια επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζω εάν αυτό συμβαίνει στο normal επίπεδο δυσκολίας)

9. Όταν φτάνω στο τέλος του παιχνιδιού περιμένωντας να ζήσω το φινάλε που θα με αφήσει με το στόμα ανοιχτό, και το μόνο που κάνω αμέσως μετά είναι να ψάξω στο internet για εξηγήσεις μπας και καταλάβω τί στο καλό έγινε, τότε κάτι δεν πάει καλά. Πώς ήταν το τέλος του Lost, που όλοι το είδαν και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταλάβει τι πραγματικά έγινε? Κάπως έτσι.

+1. Παρατήρησα με έκπληξη πως το Bioshock Infinite δέχτηκε αρκετή κριτική κυρίως από τους παίκτες και όχι από τα μέσα που το έκαναν review, για το διάχυτο ρατσιστικό στοιχείο που έχει. Κατανοώ πως τα games παίζονται και από νεαρά άτομα που δεν ξέρουν μερικά βασικά ιστορικά πράγματα. Όπως το ότι το παιχνίδι διαδραματίζεται στην εποχή που η Αμερική χαρακτηριζόταν από τον ρατσισμό. Άρα ας καταλήξουμε πως ναι μεν το παιχνίδι έχει μια μεγάλη δόση φαντασίας, αλλά ιστορικά είναι ακριβές.

To Songbird θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ρόλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κλείνοντας, υποθέτω πως όσοι από εσάς έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με το Bioshock Infinite, ίσως διαφωνήσετε με τα γραφόμενά μου καθώς "ψειρίζω την μαϊμού", ψάχνοντας ελαττώματα. Δεν είναι έτσι. Απλά γράφω κάποια πράγματα που με ενόχλησαν και πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι λίγο διαφορετικά, για να καταλήξω να θεωρώ και εγώ με την σειρά μου, πως το Bioshock Infinite είναι τελικά το παιχνίδι της χρονιάς (κι ας μην έχουμε φτάσει ακόμα ούτε στο μισό του 2013). Εσείς τί λέτε;

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα