Οικονομικά προβλήματα στην THQ

Δείτε τις τελευταίες εξελίξεις για την οικονομική αστάθεια της εταιρείας.

[Αρχική δημοσίευση 31/1/2012] Η THQ, μία εκ των μεγαλύτερων publishers παγκοσμίως, απειλείται με διαγραφή απ' το χρηματιστήριο του Nasdaq.

Εν όψει κρίσης και δεδομένης της ρευστοποίησης που ακολουθείται στα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως, η Αμερικάνικη εταιρεία έχει πέσει κι αυτή με τη σειρά της θύμα

των μετόχων της. Από τις 23 Ιουλίου, η μετοχή της έχει πέσει κάτω απ' το 1 δολάριο και το χρηματιστήριο Nasdaq έχει αρχίσει τις προειδοποιήσεις. Στόχος της THQ είναι να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο, ώστε η μετοχή να ανέβει πάνω απ' το 1 δολάριο για 10 συνεχόμενες ημέρες. Αυτός είναι κι ο μόνος τρόπος βιωσιμότητας της εταιρείας στο Nasdaq.

Το 2011 ήταν μια κακή χρονιά για την THQ, καθώς κυκλοφόρησε το Red Faction: Armageddon και το uDraw tablet, τα οποία όμως δεν τα πήγαν τόσο καλά σε πωλήσεις. Η εταιρεία αναγκάστηκε επίσης να κλείσει διάφορες εσωτερικές προγραμματιστικές εταιρείες ώστε να μειώσει το μισθολόγιό της.

[UPDATE 21/11/2012] Η THQ υπέγραψε μία "συμφωνία ανοχής" με την χρηματοοικονομική εταιρεία Wells Fargo & Company της Νέας Υόρκης, ώστε να προστατέψει τον εαυτό της απ' το να αθετήσει τις πιστωτικές διευκολύνσεις του δανείου ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει.

Στο συμφωνητικό αυτό που λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2013 αναφέρεται ότι η THQ θα χρειαστεί να λάβει επιπρόσθετα δάνεια. Μέχρι τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να έχει ανακάμψει οικονομικά. Για τον σκοπό αυτό υπέγραψε συμφωνία με νέο οικονομικό επενδυτή, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Μένει λοιπόν να δούμε αν θα καταφέρει να επανέλθει πλήρως οικονομικά.

Το αρνητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Paul Pucino, παραιτήθηκε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο οικονομικός αναλυτής Michael Pachter της Wedbush Securities, δήλωσε πρόσφατα ότι "η ρευστότητα της THQ προκαλεί ανησυχία μετά τον πρόσφατο γύρο διαπραγματεύσεων".

Τα επόμενα games της THQ που είναι τα Company of Heroes 2, Metro: Last Light και South Park: The Stick of Truth έχουν καθυστερήσει και προορίζονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2013, αν φυσικά όλα πάνε καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα