Νέο Xbox: Φήμες για αποκάλυψη και κόστος

Φήμες για αποκάλυψη στις 21 Μαϊου και για δύο μοντέλα. Η μόνιμη σύνδεση στο Internet είναι πιθανό ενδεχόμενο.

Ο Paul Thurrot, αναλυτής της Microsoft, ήταν καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή (με live κάμερα) όπου δήλωσε ότι το νέο Xbox (Project Durango) θα αποκαλυφθεί πιθανότατα στις 21 Μαϊου. Μάλιστα ο Thurrot έδωσε εκτίμηση ότι θα υπάρξουν δύο ξεχωριστά μοντέλα, φήμη που έχουμε ακούσει από πολλές

πηγές μέχρι σήμερα.

Το κόστος των δύο μοντέλων, σύμφωνα με τον αναλυτή, θα είναι 500 δολάρια (385 ευρώ) για το ακριβό και 300 δολάρια (230 ευρώ) για το φθηνό, το οποίο όμως ενδέχεται να παρέχεται με συνδρομή Xbox Live Gold. Το όνομά της κονσόλας, όπως αναφέρει ο αναλυτής, εκτιμάται ότι θα είναι απλά "Xbox". Το αρνητικό που επεσήμανε και που επίσης έχουμε ακούσει πολλάκις είναι ότι θα απαιτεί διαρκώς online σύνδεση.

Κάτι που ωστόσο μαθαίνουμε για πρώτη φορά, είναι ότι ο Thurrot αποκάλυψε δύο συσκευές της Microsoft που δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό. Το ένα είναι το Yumo, μια συσκευή τύπου Xbox ιδανική περισσότερο για apps διασκέδασης και όχι για games. Η άλλη είναι ένα Xbox 360 χαμηλού μπάτζετ, με την κωδική ονομασία Stingray και τιμή 99 δολάρια (76 ευρώ). Αναφέρουμε την ισοτιμία δολαρίων και ευρώ στο άρθρο μας για τυπικούς λόγους, καθότι όπως ήδη γνωρίζετε, στα video games ισχύει συχνά το δολάριο=ευρώ.

Στέλεχος της Microsoft υπερασπίζεται το "Always Online"
Ο Adam Orth, creative director της Microsoft Studios, έγραψε στο Twitter του ότι είναι εκνευρισμένος για τις διαμαρτυρίες των χρηστών στο "always-online" χαρακτηριστικό. Εξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας ότι κάθε συσκευή είναι πλέον μονίμως συνδεδεμένοι στο Internet γιατί "αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε" ενώ κατέληξε γράφοντας το (προκλητικό κατά πολλούς) hashtag #dealwithit.

Πριν από αυτό το Tweet είχε προηγηθεί ο παρακάτω διάλογος με τον designer της BioWare Manveer Heir:
Heir: Δε μάθατε τίποτα από το Diablo 3 ή το SimCity; Δεν ξέρετε ότι το Internet δε λειτουργεί πάντοτε για κάποιους; Μάθετε ότι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος.
Orth: Και το ρεύμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.
Heir: Έχετε ζήσει στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ, μέρη όπου υπάρχει μονίμως σύνδεση. Δοκιμάστε να μείνετε στο Janesville ή το Blackburg.
Orth: Γιατί να μείνω εκεί;

Ο Orth κατέληξε στη συνομιλία του με τον developer λέγοντας "Ακόμα και το ρεύμα δε λειτουργεί, με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να αγοράσω ηλεκτρική σκούπα. Σε κάποιες περιοχές δεν έχει καλό σήμα στα κινητά τηλέφωνα, άρα δεν θα έπρεπε να αγοράσω ούτε κινητό. Πολύ απλά όσοι υποστηρίζουν ότι η κονσόλα δεν θα πρέπει να είναι μονίμως online θα πρέπει να μάθουν ότι ζούμε στην εποχή του Internet" για να λάβει την απάντηση του Heir ότι ο Orth "Στέλνει πυρά προς όλες τις κατευθύνσεις και κάποια από αυτά είναι άδικα".

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις του Orth δεν εκπροσωπούν την άποψη της εταιρείας, καθότι το στέλεχός της δεν είναι επίσημος εκπρόσωπος τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα