Νέα συνεργασία της EA με την Microsoft

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στο επερχόμενο Xbox event.

Την περασμένη εβδομάδα η Sony παρουσίασε το όραμα γύρω από τον διάδοχο του PS3 και παράλληλα αρκετοί developers αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για τη νέα κονσόλα. Ένα από τα games που αναμένονταν να δούμε στην press

conference της Sony ήταν το Battlefield 4, κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως. Σύμφωνα με το CVG το νέο κεφάλαιο της δημοφιλούς σειράς θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Xbox event της Microsoft που φημολογείται ότι θα λάβει χώρα τον προσεχή Απρίλιο, όπως σας ενημερώσαμε σε πρόσφατο άρθρο μας.

Το CVG αποκάλυψε επίσης ότι η EA και η Microsoft έκλεισαν μια νέα αποκλειστική συνεργασία. Με δεδομένο ότι οι επιταγές της σύγχρονης βιομηχανίας των video games επιβάλλουν τις multiplatform κυκλοφορίες είναι ιδιαίτερα απίθανο η συμφωνία αυτή να εκφραστεί με την μορφή αποκλειστικών τίτλων της EA για τον διάδοχο του Xbox 360. Παρόλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να δούμε στο νέο Xbox timed-exclusive DLCs της EA, όπως έγινε αντίστοιχα με τα DLC του Battlefield 3 για το PS3. Επίσης, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποια games της EA να κυκλοφορήσουν νωρίτερα στον διάδοχο του Xbox 360 απ' ότι στις άλλες κονσόλες. Οι πήγες του CVG προέρχονται από στελέχη τόσο της EA, όσο και της Microsoft, οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Εν τω μεταξύ, πριν από μερικές μέρες σε μια συνεδρίαση της Morgan Stanley o Blake Jorgensen, o επικεφαλής οικονομικών της EA, ερωτήθηκε σχετικά με την απουσία της εταιρείας από την press conference της Sony. O Jorgensen απάντησε: “Το χρονοδιάγραμμά μας δεν το επέτρεπε και παράλληλα θέλαμε να αποκαλύψουμε το software μας την κατάλληλη στιγμή. Από τώρα μέχρι και την E3 θα δείτε πολλά πράγματα και οι όποιες αποκαλύψεις θα γίνουν σε συνεννόηση με τις ομάδες που έχουν αναλάβει το marketing της εταιρείας.” Βέβαια, ο Jorgensen δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο PS4, τονίζοντας πως η ΕΑ θα το στηρίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα