Μεγάλα ξεχασμένα console games

Δόσεις νοσταλγίας με console games που άφησαν εποχή!

Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε την κυριαρχία των sequels τα οποία κυκλοφορούν ακατάπαυστα το ένα μετά το άλλο. Πολλά από αυτά είναι ποιοτικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνει κριτική στις εταιρίες που αρέσκονται στο να ανακυκλώνουν μία πετυχημένη συνταγή ξανά και ξανά. Επίσης είδαμε πολλά remakes κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αν γίνει

με τον σωστό τρόπο, αφού δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν καλά games που τους "ξέφυγαν" κατά το παρελθόν. Το 2012 οι "φρέσκες" ιδέες ήρθαν κυρίως από την μεριά των ανεξάρτητων developers με games όπως τα FEZ, Journey και Mark of the Ninja. Τα indie games κερδίζουν διαρκώς έδαφος καθώς είναι άκρως διασκεδαστικά και το μικρό σχετικά χρηματικό τους αντίτιμο τα κάνει περισσότερο προσβάσιμα σε μία μεγάλη μερίδα των gamers.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν λόγους που μας κάνουν να κοιτάμε το παρελθόν με νοσταλγία. Είναι πολλά τα games που κυκλοφόρησαν κάποτε και χάθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όλες οι κονσόλες είχαν τα "διαμαντάκια" τους που είτε δεν έκαναν καλές πωλήσεις είτε οι εταιρίες που τα ανέπτυξαν είχαν προβλήματα. Στόχος μας λοιπόν σήμερα είναι να σας κάνουμε να νοσταλγήσετε ξεχασμένους θρύλους. Ο αριθμός αυτών των games είναι πραγματικά μεγάλος και δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν σε ένα και μόνο άρθρο, έτσι διαλέξαμε ορισμένα από αυτά που πιστεύουμε ότι θα θέλατε να δείτε μία επανέκδοσή τους ή ακόμη και να κυκλοφορήσει η συνέχειά τους.

Shenmue (Dreamcast, Xbox)
Η δημιουργία του Yu Suzuki έφερε πολλές καινοτομίες στην βιομηχανία καθώς συνδύαζε πολλές κατηγορίες gameplay σε ένα game. Ήταν η ακριβότερη παραγωγή της εποχής του και αποτελούσε από μόνο του λόγο για να αποκτήσουμε το Dreamcast της Sega. Κατά κύριο λόγο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα open-world Αction-Αdventure, αλλά ήταν πολλά περισσότερα για να το περιορίσουμε σε μία κατηγορία. Σε αυτό συναντούμε για πρώτη φορά τα λεγόμενα quick time events που απολαμβάνουμε σήμερα σε games όπως το God of War III. Περιείχε μάχες πολεμικών τεχνών και κυνηγητό με οχήματα, με εκπληκτικά για την εποχή γραφικά. Ο κάθε χαρακτήρας είχε τα δικά του voice overs και το δικό του καθημερινό πρόγραμμα στον κόσμο. Είναι ένα game που πραγματικά μπορούσατε να κάνετε πολλά πράγματα όπως να παίξετε arcade games, να βρείτε δουλειά, να αγοράσετε και να επεξεργαστείτε αντικείμενα και να αλληλεπιδράσετε με τον κόσμο γύρω σας.

{youtube}tQ3m2J86eog|400|300{/youtube}

Αρχικός σκοπός του Shenmue ήταν να γίνει τριλογία αλλά κάπου τα σχέδια ναυάγησαν ύστερα από την κυκλοφορία του δεύτερου μέρους, το οποίο έφτασε στο Xbox έπειτα από την "πτώση" του Dreamcast. Έτσι το σενάριο έχει μείνει ανολοκλήρωτο απογοητεύοντας πολλούς gamers που λάτρεψαν την σειρά. Πρόκειται για έναν τίτλο που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την μεταγενέστερη πορεία της βιομηχανίας μιας και πειραματίστηκε προς πολλές κατευθύνσεις και πέτυχε. Σίγουρα δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη ελπίζουν την συνέχεια της σειράς σε νέα κονσόλα και με HD γραφικά.

Crash Bandicoot (PlayStation)
Σίγουρα οι περισσότεροι αναγνωρίζετε αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή games του PlayStation. Αναπτύχθηκε από την πασίγνωστη πλέον Naughty Dog και κυκλοφόρησε το 1996. Το σενάριο εκτυλίσσεται σε ένα σύμπλεγμα νησιών της Αυστραλίας όπου ο τρελός επιστήμονας Doctor Neo Cortex χρησιμοποιεί μία ακτίνα που δίνει υπερδυνάμεις στην πανίδα της περιοχής. Η πρώτη του δοκιμή έγινε πάνω στον Crash τον οποίο κι απέτυχε να δαμάσει. Στην συνέχεια ο Crash δραπετεύει από το εργαστήριο κι ο Cortex έστρεψε το ενδιαφέρον του σε ένα θηλυκό Bandicoot ονόματι Tawna. Έτσι η περιπέτεια ξεκινάει με τον Crash να θέλει να σώσει την Tawna αλλά και να σταματήσει την μόλυνση που προκαλεί ο Cortex.

Παρόλο που το gameplay χαρακτηρίστηκε συνηθισμένο το Crash Bandicoot απέσπασε πολύ καλές κριτικές κυρίως για τα υπέροχα γραφικά του. Η εμπορική επιτυχία ήταν πρωτοφανής αφού ήταν το πρώτο μη Ιαπωνικό game που ξεπέρασε το φράγμα των 500.000 τεμαχίων στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ακολούθησαν ακόμη δύο sequels από την Naughty Dog και από εκεί και πέρα διάφορες εταιρίες ανέλαβαν την ανάπτυξη της σειράς η οποία συνεχίστηκε ως multiplatform. Από το 1996 ως το 2010 κυκλοφόρησαν συνολικά 18 games με τον Crash Bandicoot με ορισμένα εξ αυτών να εντάσσονται στην κατηγορία των racing. Με την Naughty Dog να έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σεβαστές εταιρίες στον χώρο, ποιος δεν θα ήθελε να την δει να παίρνει και πάλι τα ηνία της ανάπτυξης ενός νέου game με ήρωα τον Crash και τα γνωστά του στριφογυρίσματα;

Comix Zone (Sega Mega Drive)
Πρόκειται για ένα κλασικό Beat 'em up που κυκλοφόρησε το 1995. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι το εξαιρετικό και πρωτοποριακό art design καθώς εξελίσσεται στις σελίδες ενός κόμικ. Το σενάριο αφορά έναν σχεδιαστή κόμικς ο οποίος παγιδεύεται στον κόσμο που δημιούργησε από έναν χαρακτήρα που σχεδίασε ο ίδιος. Στην προσπάθεια του να ελευθερωθεί αντιμετωπίζει ορδές εχθρών που σχεδιάζει ο παραπάνω χαρακτήρας. Οι διάλογοι εκτυλίσσονται μέσα στα γνωστά συννεφάκια των κόμικς και κάθε δύο σελίδες η πίστα αλλάζει. Η ωραία αίσθηση που άφηνε το παιχνίδι δεν είχε να κάνει τόσο με το gameplay, το οποίο ήταν καλό αλλά συνηθισμένο, όσο με τον πρωτότυπο τρόπο της παρουσίασης.

{youtube}v7Ie5pwpa58|400|300{/youtube}

Το Comix Zone δεν πρόλαβε να κάνει μεγάλη επιτυχία όταν κυκλοφόρησε καθώς αυτό έγινε στο τέλος της ζωής του Mega Drive, αλλά λόγω της ποιότητάς του αναδείχτηκε στην κατηγορία των cult games. Οι σημερινοί developers έχουν να μάθουν πολλά από τέτοιες προσπάθειες του παρελθόντος. Η κατηγορία των Beat 'em up κυριαρχούσε κάποτε στις κονσόλες και πολλοί είναι αυτοί που την βρίσκουν διασκεδαστική ως τις μέρες μας. Παρόλο που το Comix Zone έχει κυκλοφορήσει στα Virtual Console, XBLA, PSN και OnLive δεν θα ήταν άσχημο να δούμε στο μέλλον μία συνέχεια ως downloadable game.

Earthworm Jim (Sega Mega Drive, SNES, Sega CD, Sega Master System)
Φαίνεται πως το 1994 και 1995 ήταν από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας των κονσολών καθώς κυκλοφόρησε πακτωλός από ποιοτικά games. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν τα Earthworm Jim και Earthworm Jim 2 αντίστοιχα. Χαρακτηρίζονταν από υπέροχο για την εποχή art design και animation, καθώς ήταν σαν ζωντανό cartoon. Το χιούμορ έρρεε άφθονο αφού ο κόσμος του ήταν κυριολεκτικά θεότρελος. Και μόνο η αναφορά ότι πρωταγωνιστής ήταν ένα απλό σκουλήκι μέσα σε μία υπερσύγχρονη στολή που μαστίγωνε τους εχθρούς χρησιμοποιώντας το σώμα του, φτάνει για να σας πείσει. Με ένα επίσης θεότρελο soundtrack και το πολύ καλό gameplay δεν άργησε να γίνει επιτυχία.

Ακολούθησε το Earthworm Jim 3D στο Nintendo 64 ωστόσο δεν αναπτύχθηκε από την Shiny Entertainment -που ανέλαβε τα πρώτα δύο της σειράς- και έλαβε κακές κριτικές. Σήμερα το πρώτο μέρος της σειράς είναι διαθέσιμο σε downloadable μορφή στα online καταστήματα των κονσολών και μάλιστα σε HD ανάλυση. Οι ανεξάρτητοι developers απολαμβάνουν τεράστια επιτυχία με games τύπου Earthworm Jim, οπότε τώρα ίσως είναι η σωστή περίοδος να κυκλοφορήσει ένα τρίτο μέρος.

Eternal Darkness: Sanity's Requiem (Gamecube)
Κυκλοφόρησε το 2002 για το Gamecube και αποτελεί το πρώτο game που κυκλοφόρησε η Nintendo με ένδειξη "M for Mature" (ηλικίες 17+). Πρόκειται για ένα Survival horror σαφώς επηρεασμένο από το λογοτεχνικό έργο του H. P. Lovecraft. Η Alexandra Roiva είναι η βασική πρωταγωνίστρια η οποία βρίσκει έναν τόμο που περιγράφει την ιστορία του Eternal Darkness. Ανάλογα με το κεφάλαιο του τόμου παίρνουμε τον ρόλο άλλων 11 χαρακτήρων σε διαφορετικές εποχές. Στο gameplay χρησιμοποιείται ένας πρωτοποριακός μηχανισμός ονόματι sanity effects που στην ουσία είναι μία μπάρα η οποία αντιπροσωπεύει το κατά πόσο χάνετε τα λογικά σας. Στην περίπτωση που πέσει σε χαμηλά επίπεδα αρχίζουν να συμβαίνουν ένα σωρό παράξενα που σας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Για παράδειγμα η οθόνη μαυρίζει, κόβονται τα άκρα του χαρακτήρα, κατεβαίνει η ένταση της φωνής κι άλλα πολλά.

{youtube}_fYHsIsBlI4|400|300{/youtube}

Το Eternal Darkness αναπτύχθηκε από την Silicon Knights η οποία σήμερα βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης. Παρόλο που δεν έκανε καλές πωλήσεις πήρε υψηλές κριτικές από την πλειοψηφία του τύπου. Όσοι από εσάς το είχατε παίξει γνωρίζετε ότι αποτελεί μία μοναδική κι άκρως τρομακτική εμπειρία. Αν τελικά καταφέρει η Silicon Knights να επανέλθει στο προσκήνιο με κάποιο τρόπο, θα θέλαμε να δούμε μία επανέκδοση ή ακόμη καλύτερα μία συνέχεια έστω και με διαφορετικό τίτλο αν υπάρχει πρόβλημα με τα δικαιώματα λόγω της Nintendo.

Panzer Dragoon (Sega Saturn, Xbox, PlayStation 2, PC)
Την περίοδο που η Sega έκανε ετοιμασίες για να κυκλοφορήσει το Saturn δεν είχε μεγάλη υποστήριξη από τους third party developers, έτσι έπρεπε να αναπτύξει η ίδια ένα game για κάθε κατηγορία. Τα Shooters ανατέθηκαν σε μία ομάδα που δημιουργούσε κατά κύριο λόγο arcade games και τελικά ανέπτυξαν το Panzer Dragoon. Είναι ένα rail shooter που εκτυλίσσεται χιλιάδες χρόνια στο μέλλον μετά από έναν μεγάλο πόλεμο. Ο πρωταγωνιστής Kyle γίνεται μάρτυρας μία επικής μάχης μεταξύ δύο δράκων όπου ο ένας εξ αυτών έχει καβαλάρη ο οποίος πεθαίνει και σας προτρέπει να συνεχίσετε την αποστολή του επάνω στον δράκο. Το Panzer Dragoon έλαβε διθυραμβικές κριτικές για το βαθύ του gameplay και τα υπέροχα για την εποχή γραφικά του. Μέχρι και ο Steven Spielberg πλησίασε την ομάδα ανάπτυξης και την επαίνεσε για την όλη παρουσίαση του τίτλου στην Ε3 του 1995.

Ύστερα από την επιτυχία του Panzer Dragoon ακολούθησε ένα στην ουσία prequel το 1996 με όνομα Panzer Dragoon II Zwei. Το 1998 κυκλοφόρησε το Panzer Dragoon Saga στο Saturn το οποίο, προς έκπληξή μας, ήταν RPG. Κατόπιν το 2002 κυκλοφόρησε στο Xbox το Panzer Dragoon Orta επιστρέφοντας στην κατηγορία των rail shooters. Από τότε η σειρά εξαφανίστηκε με τους φανατικούς να αναμένουν ακόμη για μία επανεμφάνιση, είτε σαν remake είτε ως μία νέα συνέχεια. Τα μάτια μας έχουν δει πολλά τα τελευταία χρόνια κι αυτό μας κάνει να πιστεύουμε πως δεν είναι απίθανο να δούμε ένα νέο Panzer Dragoon. Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

Killer Instinct (SNES, Nintendo 64, Coin-ops)
Η Rare Ltd. είναι η εταιρία που ευθύνεται για την ανάπτυξη ποιοτικών games όπως τα GoldenEye 007 και Banjo-Kazooie. Εν έτη 1995 κυκλοφόρησε ένα άκρως εθιστικό fighting στο SNES με το όνομα Killer Instinct. Η επιτυχία ήρθε αμέσως αφού οι οπαδοί της συγκεκριμένη κατηγορίας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους κι αλλού πέρα από τα Street Fighter και Mortal Kombat που κυριαρχούσαν τότε. Τα γραφικά και το soundtrack ανέβασαν τον πήχη της ποιότητας για εκείνη την εποχή στις κονσόλες. Το gameplay περιείχε μοναδικά στοιχεία σε σχέση με τον ανταγωνισμό όπως τα ατελείωτα combos και τα αντίστοιχα combo breakers. Ο ρυθμός της δράσης ήταν εξαιρετικά γρήγορος κι απολαυστικός ενώ το όλο σύστημα της μάχης ήταν βαθύ κι αρκετά ισορροπημένο ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησε το Killer Instinct 2 στα Arcade μηχανήματα το οποίο έγινε port στο Nintendo 64 σαν Killer Instinct Gold. Τα γραφικά αναβαθμίστηκαν σε 3D και προστέθηκαν νέοι χαρακτήρες κάνοντας ευτυχισμένους όλους όσους αγάπησαν το αρχικό game. Από τότε έχουμε να δούμε νέα κυκλοφορία κάτι που αποτελεί παράδοξο αν αναλογιστούμε την επιτυχία που θα είχε ένα Killer Instinct 3 με online δυνατότητες και ranking system. To 2010 η Rare ανακοίνωσε πως θέλει να αναπτύξει το τρίτο μέρος της σειράς και να το κάνει διαθέσιμο στο Xbox Live Arcade. Το 2012 η Microsoft έκανε προσπάθειες ανανέωσης του trademark της σειράς αλλά δεν τα κατάφερε αφού η αίτηση της απορρίφτηκε λόγω της πιθανότητας να δημιουργηθεί μπέρδεμα με μία τηλεοπτική σειρά ίδιου ονόματος που διήρκεσε μόλις ένα κύκλο. Οι ελπίδες όμως δεν έχουν σταματήσει να υφίστανται καθώς η Microsoft έχει περιθώριο έξι μηνών για να απαντήσει.

Psychonauts (Xbox, PlayStation 2, PC)
Το Psychonauts είναι ένα platform από την Double Fine Productions που κυκλοφόρησε το 2006 για τα Xbox και PS2. Πρωταγωνιστής είναι ένα νεαρό αγόρι ονόματι Raz (Razputin) το οποίο διαθέτει psychic δυνάμεις. Φεύγοντας από ένα τσίρκο θέλει να μπει κρυφά σε μία κατασκήνωση που αποτελείται από παιδιά με παρόμοιες ικανότητες ώστε να γίνει ένας Psychonaut. Εκεί θα ανακαλύψει ότι εκτυλίσσεται ένα σατανικό σχέδιο που μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει. Στο gameplay ο Raz μπορεί να μπαίνει στο μυαλό ατόμων ώστε να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους και τις κακές τους αναμνήσεις. Στην πορεία αποκτάει επιπλέον δυνάμεις που τον βοηθούν είτε να αντιμετωπίζει εχθρούς είτε να επιλύει γρίφους.

{youtube}iVaLjhyFzRQ|400|300{/youtube}

Με το πολύ καλό gameplay, το ωραίο χιούμορ και το εξαιρετικό art design, το οποίο θυμίζει Tim Burton, το Psychonauts έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του τύπου. Δεν τα πήγε όμως το ίδιο καλά και στις πωλήσεις. Σήμερα είναι διαθέσιμο στα Xbox Live Marketplace, PSN και Steam, ενώ πλέον χαρακτηρίζεται ως cult game. Ο δημιουργός του Psychonauts Tim Schafer έκανε επανειλημμένα γνωστό το ενδιαφέρον του για ένα sequel καθώς πιστεύει ότι η ψηφιακή διανομή του παιχνιδιού προετοιμάζει το έδαφος. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Ελπίζουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να διαβάσουμε την ευχάριστη είδηση ότι είναι υπό ανάπτυξη.

Blast Corps (Nintendo 64)
Ακόμη ένα game από την Rare που κυκλοφόρησε στο N64 είναι το Blast Corps το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα της κονσόλας. Ο αριθμός των developers που συμμετείχαν ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δεν ξεπέρασε ποτέ τους επτά κάτι που είναι αξιοθαύμαστο σε σχέση με την ποιότητά του. Το κατά τα άλλα φτωχό σενάριο μας θέλει να προσπαθούμε να αποτρέψουμε την ανατίναξη ενός φορτηγού γεμάτο με πυρηνικά το οποίο έχει μπει στον αυτόματο πιλότο προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το πρόβλημα είναι πως περνάει μέσα από κατοικημένες περιοχές κι έτσι πρέπει να καταστρέψουμε τα κτίρια ώστε να μην γίνει σύγκρουση. Το απλό σενάριο υπάρχει για να δικαιολογήσει το εκπληκτικό gameplay κατά τα οποίο καταστρέφετε κτίρια είτε με οχήματα είτε με ρομπότ.

{youtube}7Xx95FWvxUs|400|300{/youtube}

Το Blast Corps ήταν ένα πολύ εθιστικό game με πολλές αποστολές και σταδιακά αυξανόμενη δυσκολία. Περιείχε time trials, δευτερεύουσες αποστολές όπως και αρκετό bonus υλικό. Το 2009 ο lead designer του Blast Corps δήλωσε πως εξετάζει διάφορες ιδέες για ένα sequel όπως την ύπαρξη ενός σταθερού περιβάλλοντος. Συνέχισε λέγοντας πως το gameplay του αρχικού game ωθήθηκε στα άκρα οπότε ίσως και να μην γίνει εφικτή η κυκλοφορία μίας συνέχειας. Ας ελπίσουμε ότι οι πειραματισμοί θα συνεχιστούν με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει ένα νέο μέρος.

Skies of Arcadia (Dreamcast, Gamecube)
Το Skies of Arcadia είναι ένα RPG Ιαπωνικού στυλ που κυκλοφόρησε το 2000 στο Dreamcast. Το σενάριο επικεντρώνεται στον νεαρό πειρατή Vyse, σε έναν fantasy κόσμο επηρεασμένο από τον γνωστό συγγραφέα Ιούλιο Βερν, όπου μαζί με τους φίλους του προσπαθούν να αποτρέψουν την Valuan empire από το να αναγεννήσει αρχαία όπλα τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο. Τα γραφικά ήταν από τα καλύτερα της εποχής με πολλές λεπτομέρειες στους χαρακτήρες και το περιβάλλον. Το gameplay ήταν χωρισμένο χονδρικά σε δύο μέρη, την περιπλάνηση στο κόσμο, αποκλειστικά με το ιπτάμενο πλοίο σας, και την εξερεύνηση dungeons. Και στα δύο οι μάχες ήταν τυχαίες ενώ αργότερα είχατε την δυνατότητα να ξεφύγετε αν το επιθυμούσατε.

Το 2002 μεταφέρθηκε στο Gamecube ως Skies of Arcadia Legends όπου είχε μερικώς βελτιωμένα γραφικά και επιπλέον bonus υλικό. Επειδή υπήρξαν παράπονα για τον μεγάλο αριθμό τυχαίων μαχών στην αρχική έκδοσή του, στο Legends έγιναν οι κατάλληλες διορθώσεις ώστε η εμπειρία να είναι ακόμη καλύτερη. Σε αντίθεση με την έκδοση του Dreamcast, αυτή του Gamecube σημείωσε αρκετές πωλήσεις κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Με την κατηγορία των JRPGs να βρίσκεται σε σχετική παρακμή στο δυτικό ημισφαίριο ίσως πλησιάζει η ώρα να δούμε την κυκλοφορία ενός νέου Skies of Arcadia στην νέα γενιά κονσολών.

Jade Cocoon: Story of the Tamamayu (PlayStation, PlayStation 2)
Η κατηγορία των JRPG είχε ανθίσει κατά την περίοδο ζωής του PS1. Δεν υπήρχε ο περιορισμός ποσότητας με ποιότητα αφού πολλά από αυτά τα games ήταν εξαιρετικά. Ένα από αυτά είναι και το Jade Cocoon το οποίο κυκλοφόρησε το 1999. Το σενάριο ασχολείται με την ιστορία ενός νεαρού με το όνομα Levant που θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του εξαφανισμένου του πατέρα ώστε να γίνει ένας Cocoon Master. Μια μέρα το χωριό δέχεται επίθεση από δαιμόνια ρίχνοντας τους κατοίκους σε βαθύ ύπνο. Έτσι ο Levant παντρεύεται και του δίνεται εσπευσμένα ο τίτλος του Cocoon Master ώστε να ξεκινήσει μία περιπέτεια προς αναζήτηση θεραπείας. Ως Cocoon Master μπορούσαμε να αιχμαλωτίζουμε minions και είχαμε την επιλογή να πολεμήσουν στην θέση μας. Επίσης μπορούσαμε να συνδυάζουμε minions με το παιδί να παίρνει τα κυριότερα χαρακτηριστικά των γονιών του.

Το Jade Cocoon είχε πολύ καλά γραφικά για την εποχή του και το art design επιμελήθηκε η Studio Ghibli η οποία είναι γνωστή για τις δημιουργίες της στον χώρο των anime. Δέχθηκε πολύ καλές κριτικές με μόνο ελάττωμα να αποτελεί ο μικρός χρόνος για την ολοκλήρωσή του σε σχέση με άλλα RPG της εποχής αφού υπολογίζεται σε 15 με 20 ώρες. Το 2002 κυκλοφόρησε το Jade Cocoon 2 στο PS2 με το σενάριο να μετατίθεται 100 χρόνια μετά από την αρχική έκδοση. Έκτοτε τα ίχνη της σειράς χάνονται καθώς οι πωλήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές. Πλέον η εποχή είναι περισσότερο κατάλληλη για μία αναγέννηση μιας και τα JRPG είναι σαφώς λιγότερα από το παρελθόν δίνοντας έτσι μία καλύτερη πιθανότητα αναγνώρισης από τους gamers.

Κλείνοντας
Το γεγονός ότι την σημερινή εποχή κυκλοφορούν πολλά sequels είναι κατακριτέο ως ένα βαθμό, αλλά αν οι εταιρίες είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν, θα μπορούσαν να ασχοληθούν και με games όπως τα παραπάνω που υπήρξαν αναμφίβολα ποιοτικά κι έχουν ήδη μία βάση χρηστών έτοιμη. Κάποιες ευκαιρίες που χάθηκαν στο παρελθόν είναι πιθανό να έχουν ανταπόκριση σήμερα. Εξάλλου, έχουμε ήδη βιώσει την αναγέννηση κάποιων σειρών, άλλες φορές πετυχημένα κι άλλες όχι και τόσο.

Τα games που αξίζουν ένα sequel υπερβαίνουν κατά πολύ σε αριθμό την παραπάνω λίστα και σίγουρα ο καθένας έχει τις δικές του ξεχωριστές προτιμήσεις. Πείτε μας κι εσείς στα σχόλιά σας τα games που πιστεύετε ότι διαθέτουν την ποιότητα να συγκινήσουν εκ νέου τους απανταχού gamers.

Keywords
games, games, god of war, crash bandicoot, naughty dog, mortal kombat, xbox live, tim burton, sequels, σημαίνει, journey, ninja, suzuki, game, sega, quick, time, god, iii, voice, xbox, νέα, crash, playstation, dog, neo, ηνία, zone, mega, art, design, drive, cult, xbla, psn, master, animation, nintendo, online, survival, saturn, party, saga, rpg, rare, fighting, fighter, πήχη, system, live, microsoft, double, tim, burton, steam, sequel, blast, bonus, στυλ, ηπα, jade, jrpg, studio, anime, Ιούλιος Βερν, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, burton, jrpg, ηνία, αιτηση, δουλεια, εμπορικη, ηπα, ιχνη, περιοδος, προγραμμα, ρυθμος, σημερινη, ωρα, cult, game, iii, mega, microsoft, psn, rpg, saturn, suzuki, time, xbox live, αρθρο, αναγεννηση, αναμνησεις, αρχαια, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δειτε, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, υπαρχει, ελπιδα, εξι, εποχη, εποχες, επρεπε, επτα, επιτυχια, ερχονται, εταιρια, ετη, ευρωπη, ζωης, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπνο, θυμιζει, κεφαλαιο, κυνηγητο, κτιρια, λεπτομερειες, λογο, ματια, μικρο, μορφη, μυαλο, νεα γενια, ομαδα, παντα, οθονη, ονομα, ορια, ουσια, οχηματα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, περιβαλλον, ποιοτητα, πλοιο, προβληματα, πωλησεις, ρομποτ, ρολο, σελιδες, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, συνταγη, σωμα, στα ακρα, στυλ, στομα, σχεδια, σχεδιο, σχολια, τιτλος, φευγοντας, φτανει, φορα, χιουμορ, χρονος, ψηφιακη, ωρες, αγορι, anime, animation, art, bonus, sequel, crash, crash bandicoot, double, design, δικαιωματα, drive, ετοιμη, fighter, fighting, blast, god of war, god, χωρα, jade, journey, κομικς, κρυφα, μεινει, mortal kombat, master, naughty dog, dog, neo, nintendo, ninja, παιχνιδι, πήχη, party, quick, rare, saga, studio, sega, σημαίνει, sequels, system, steam, survival, σωρο, σωστο, tim, tim burton, online, τρελος, υλικο, υπεροχο, world, ωραιο, xbla, voice, zone
Τυχαία Θέματα