Κλείνουν τα Xbox Entertainment Studios

Η τηλεοπτική σειρά Halo και ορισμένα ακόμη projects θα ολοκληρωθούν κανονικά.

Η Microsoft ετοιμάζεται να κλείσει τα Xbox Entertainment Studios, το τμήμα της που ασχολείται με την δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως το Halo TV series, καθώς και ένα ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με το περιβόητο crash

της βιομηχανίας των video games.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο των Xbox Entertainment Studios προέρχονται από το Variety και επιβεβαιώνονται από σχετικές δηλώσεις στελεχών της Microsoft στο Eurogamer. H επίσημη στάση της Microsoft είναι ότι τα Xbox Entertainment Studios θα κατεβάσουν ρολά...τους προσεχείς μήνες. Να σημειωθεί επίσης ότι σύντομα 18.000 υπάλληλοι της εταιρείας θα απολυθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στο τμήμα Nokia Devices and Services.

{youtube}-X3mVX2gwNU|500|300{/youtube}

Μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα υπάρχουν πάντως και κάποια ευχάριστα νέα, καθώς αρκετά σημαντικά projects της εταιρείας όπως το Halo: Nightfall, η τηλεοπτική σειρά Halo και το ντοκιμαντέρ "Signal to Noise" θα ολοκληρωθούν κανονικά. Το τελευταίο ασχολείται με την άνοδο και την πτώση της αυτοκρατορίας της Atari στην βιομηχανία των video games.

Σύμφωνα πάντως με τις δηλώσεις του Satya Nadella, του διευθύνων σύμβουλου της Microsoft, το Xbox brand απευθύνεται σε ένα τεράστιο, αλλά και φανατικό αγοραστικό κοινό. Ο άμεσος στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει σε αυτό το κοινό όσο τον δυνατόν καλύτερα games. Αφήνεται λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι τα Xbox Entertainment Studios κλείνουν για να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη νέων τίτλων για το Xbox One. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεγαλεπήβολο project της Microsoft για την προώθηση ενός all-in-one συστήματος ψυχαγωγίας δείχνει να αποτυγχάνει. Εσάς ποια είναι η δική σας άποψη για το θέμα; Αφήστε τα σχόλια σας στο σχετικό thread του forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα