Κίνα: Καταργείται το Gmail, ελέγχονται πλήρως τα emails

Η κυβέρνηση της χώρας...ξεφεύγει!

Όσο περνάει ο καιρός η κυβέρνηση της Κίνας δείχνει ακόμη περισσότερο το σκληρό της πρόσωπο ως προς την εποπτεία των πολιτών της.

Παρότι εδώ και αρκετό καιρό αποσύρθηκε η απαγόρευση κονσολών, κάτι που άνοιξε το δρόμο σε PS4 και Xbox One, εντούτοις η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε πλήρως την πρόσβαση στο Gmail,

μαζί με την πλειοψηφία των υπηρεσιών της Google. Η υπουργός εξωτερικών Hua Chunying δήλωσε ότι δεν έχει επίγνωση επί του θέματος, καθώς η κυβέρνηση "προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές". Ο μόνος τρόπος να παρακαμφθεί η απαγόρευση αυτή για τις εταιρείες επιτυγχάνεται μέσω VPN.

Συν τις άλλοις, η Κίνα τα τελευταία 24ωρα επιβλέπει πλήρως τα emails των πολιτών της μέσω των Outlook και Thunderbird σύμφωνα με το GreatFire.org. Οι Κινέζοι πολίτες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Microsoft δεν μπορούν να στείλουν ή να λάβουν email σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, όταν και παρακολουθούνται.

Οι επιθέσεις ήταν τύπου "Man in the Middle" βάση των οποίων κάποιος κλέβει την σύνδεση του θύματος για να δει και -σε μερικές περιπτώσεις- να ελέγξει την επικοινωνία της συγκεκριμένης σύνδεσης. Η Κίνα ως γνωστόν τρέχει το "Great Firewall" που ελέγχει πλήρως το Internet στη χώρα για να βρει τυχόν απειλές προς την κυβέρνηση από τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα