Η Κίνα λογοκρίνει τα games της

Βρισιές, ναρκωτικά και βία απορρίπτονται.

14 χρόνια μετά την άρση απαγόρευσης πώλησης των κονσολών στην Κίνα, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να επιτρέψει και πάλι σε Sony, Microsoft και Nintendo να πωλούν στην αγορά τις κονσόλες τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν απαγορεύσεις σχετικά με το περιεχόμενο

των games. Σύμφωνα με το Games in Asia, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Κίνα θα απορρίπτει όσα games έχουν υβριστικά λόγια, ναρκωτικά και βία, καθώς και στοιχεία που "προσβάλουν την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας" σύμφωνα με τον σχετικό νόμο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι gamers της χώρας δεν θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια όπως τα Grand Theft Auto και Saints Row, πιθανόν και το Sleeping Dogs.

Ακόμα και τα DLC θα περνούν από έγκριση. Όλες οι εγκρίσεις θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο εντός 20 ημερών και σε περίπτωση απόρριψεις οι λόγοι θα ανακοινώνονται ξεκάθαρα.

"Θέλουμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει καθαρός αέρας αλλά χρειαζόμαστε μια σίτα για να μπλοκάρουμε τις μύγες και τα κουνούπια" δηλώνει χαρακτηριστικά ο Cai Wu, επικεφαλής του Υπουργείου Πολιτισμού της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα