Η Thatgamecompany γίνεται ανεξάρτητη

Οι δημιουργοί του Journey προχωρούν και σε άλλες κονσόλες.

Η Thatgamecompany, εταιρία που δημιούργησε τα Flow, Flower, καθώς και το φοβερό αλλά πολύ μικρό Journey, ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής είναι ανεξάρτητη. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο τα νέα
παιχνίδια της θα μπορούν να κυκλοφορούν και σε άλλες κονσόλες, πέρα από αυτές της Sony, αλλά και το ότι δεν θα έχει ανάγκη από κάποια μεγάλη εταιρία παιχνιδιών (π.χ. EA, Ubisoft, Sony) για την έκδοσή τους.

Μετά τη λήξη του συμβολαίου με τη Sony, η Thatgamecompany απευθύνθηκε στην Benchmark Capital, εταιρία που παρέχει το αρχικό κεφάλαιο σε πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις. Η συμφωνία αυτή απέφερε στους δημιουργούς 5.5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό με το οποίο θα αναπτύξουν το επόμενο τους παιχνίδι. Αυτή η κίνηση μοιάζει επικίνδυνη, μιας και υπό αυτές τις συνθήκες η επιβίωση της εταιρίας θα στηρίζεται στην επιτυχία του νέου τους τίτλου. Όπως και να έχει πάντως, είναι μία επιλογή που δίνει στους δημιουργούς την επιλογή να δουλέψουν ελεύθερα πάνω στα ξεχωριστά τους παιχνίδια, χωρίς να επηρεάζονται από μεγάλα αφεντικά και τάσεις της βιομηχανίας του gaming.

Ο Mitch Lasky, στέλεχος της Benchmark Capital, φαίνεται να πιστεύει στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες της Thatgamecompany. Δηλώνει μάλιστα πως ο Jenova Chen, σχεδιαστής και ιδρυτής της Αμερικανικής εταιρίας παιχνιδιών, θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος John Lasseter (επικεφαλής της Pixar) και ότι η Thatgamecompany είναι ικανή να εκπληρώσει τους στόχους της.

Ο Jenova Chen είναι επίσης πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και ανυπομονεί να φέρει τα νέα παιχνίδια της εταιρίας σε gamers άλλων κονσόλων και όχι μόνο. Η ιδεολογία της Thatgamecompany δεν περιορίζεται μόνο σε gamers. Η προγραμματιστική εταιρεία φτιάχνει παιχνίδια για ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή χώρας και ο στόχος της είναι να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να είναι ένα παιχνίδι.
Keywords
Τυχαία Θέματα