Η Nintendo Europe απέλυσε 320 υπαλλήλους

"Προσωρινά στελέχη" αναφέρει η Nintendo, "μόνιμα" απαντάει το Kotaku.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Nintendo of Europe, 190 υπάλληλοι απολύθηκαν αυτές τις ημέρες από τα κεντρικά της Nintendo Γερμανίας και άλλοι 130 απ' το γραφείο στο Großostheim, το οποίο και έκλεισε τον Ιούνιο, ώστε οι εναπομείναντες υπάλληλοι να μεταφερθούν στα κεντρικά

της χώρας.

Η ιαπωνική εταιρεία διευκρίνισε ότι οι 190 που απολύθηκαν από τα κεντρικά της Nintendo ήταν προσωρινοί υπάλληλοι, ωστόσο το Kutaku έχει πηγές που του ανέφεραν ότι ήταν μόνιμοι υπάλληλοι και δούλευαν εκεί για χρόνια.

Η Nintendo of Europe αναδιοργανώνει τα στελέχη της στο European Localisation Development (ELD), όπου όπως έχει δηλώσει διαθέτει και εκεί έναν αριθμό από προσωρινά στελέχη. Μελλοντικά σκοπεύει να δώσει σε τρίτες εταιρείες μέσω outsourcing, διεργασίες όπως το game testing ή μεταφράσεις παιχνιδιών. Αυτός ήταν κι ο λόγος της απόλυσης των 190 στελεχών.

Τα 320 στελέχη σταμάτησαν να εργάζονται στην Nintendo χθες Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων του Wii U και την έρευνα αγοράς PS4, Xbox One και Wii U. Συζητήστε τις τελευταίες εξελίξεις στο Nintendo forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα