gi-Cluster Hellenic Game Jam 3

Με θέμα την Αμφίπολη. Δείτε τους νικητές!

Το πρώτο gi-Cluster Game Jam που αποτέλεσε στην ουσία το Hellenic Game Jam 3, ολοκληρώθηκε αυτό το τριήμερο στη Λεωφόρο Κηφισίας 44 στο Μαρούσι.

Πολλές γνωστές ελληνικές indie εταιρείες ανάπτυξης έδωσαν το παρόν καθώς επιχείρησαν να αναπτύξουν το δικό τους video

game μέσα σε 50 μόλις ώρες. Αυτή τη φορά είχαν θεματολογία και πιο συγκεκριμένα....την Αμφίπολη!

Το video game που έπρεπε να δημιουργήσουν μέσα σε 50 ώρες μπορούσε να ανήκει σε οποιοδήποτε genre. Νικητής αναδείχθηκε για τρίτο Game Jam οι Pixelators κερδίζοντας την πρώτη θέση και το έπαθλο των 3.000 ευρώ!

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
1η θέση: Pixelators. Έπαθλο: 3.000€
2η θέση: Macabre Entertainment. Έπαθλο: 2.000€
3η θέση: Synelixis. Έπαθλο: 1.000€

Οι τρεις νικήτριες ομάδες μπορούν αν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα gi-Cluster το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

http://www.youtube.com/watch?v=Lvvg5UCuyD4

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την καινοτομία, την ποιότητα και την πληρότητα του προγραμματισμού, των γραφικών, του ήχου και του gameplay του ψυχαγωγικού λογισμικού που ανέπτυξαν. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στη φετινή διοργάνωση οι εφαρμογές που παρουσίασαν οι ομάδες χαρακτηρίστηκαν όλες από υψηλότατο επίπεδο, δίνοντας έτσι αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, ενώ ειδικότερα σε σχέση με το θέμα της Αμφίπολης, παρουσιάστηκαν μοναδικές τρισδιάστατες ρεαλιστικές απεικονίσεις του τύμβου και λοιπών ιστορικών/ μυθολογικών στοιχείων, καθώς και games με ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά στοιχεία.

Το event είχε την υποστήριξη του Hellenic Game Developers Association (HGDA.gr). Οι συντάκτες του GameWorld είχαμε παρουσία και τις τρεις ημέρες του event, στις οποίες τραβήξαμε τα όμορφα πλάνα που βλέπετε στο βίντεο και τις φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα