Φήμη: Νέα 4K PS4 και Xbox One

Νέες κονσόλες στα σκαριά με 4K υποστήριξη;

Πηγές μέσα από την εταιρεία Netflix δήλωσαν στο Forbes ότι φέτος θα υπάρξουν νέες εκδόσεις των κονσολών PS4 και Xbox One με 4K υποστήριξη.

Τα PC υποστηρίζουν ήδη 4K ανάλυση σε αντίθεση με τις κονσόλες όγδοης γενιάς. Παρότι οι 4K τηλεοράσεις προοδεύουν στην αγορά, εντούτοις

οι ήδη υπάρχουσες κονσόλες δεν μπορούν να τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Το Netflix δήλωσε κάτι τέτοιο και στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι η Sony "υποσχέθηκε" (σε στενό κύκλο συνεργατών της) ότι θα δώσει 4K υποστήριξη στο PS4. H Netflix πιστεύει ότι κατά τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα υπάρξει hardware update στις δύο κονσόλες με 4K υποστήριξη.

Η Microsoft δήλωσε επί του θέματος ότι "παραμένει δεσμευμένη στις υπηρεσίες της" κι ότι "δεν έχει να ανακοινώσει κάτι προς το παρόν" ενώ η Sony επιβεβαίωσε πως "σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο αλλά δεν έχουμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες προς το παρόν".

Για να υπάρξει υποστήριξη 4K στις δύο κονσόλες θα πρέπει το νέο Hardware να έχει το τσιπ HEVC 4K UHD το οποίο θα διαχειρίζεται τα πρωτόκολλα HDCP 2.2, απαραίτητα για αναπαραγωγή 4K video. Συνεπώς μην περιμένετε κάτι στα παλαιότερα μοντέλα μέσω firmware update. Επίσης, οι HDMI θύρες αναμένεται να αναβαθμιστούν από 1.4 σε 2.0 ώστε να "σηκώνουν" 4K στα 60 frames το δευτερόλεπτο.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο θέμα κι αν οι φήμες περί νέας έκδοσης των PS4 και Xbox One θα φρενάρουν τις όποιες πωλήσεις για Sony και Microsoft. Άλλωστε, μετά την αγορά μιας νέας κονσόλας και την απομάκρυνση απ' το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Διαβάστε τις τελευταίες ειδήσεις για PS4 και Xbox One. Συζητήστε τις στο Forum του GameWorld.

Πείτε την άποψή σας στα αναβαθμισμένα GameWorld Blogs.

Keywords
Τυχαία Θέματα