Αποκαλύφθηκε το Steam Controller

Περιλαμβάνει δύο trackpads και μία οθόνη αφής.

Η Valve έδωσε στην δημοσιότητα, πριν από λίγα λεπτά, πληροφορίες σχετικά με το νέο της χειριστήριο που ονομάζεται Steam Controller. To τελευταίο αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει με τον σχεδιασμό του, καθώς στην θέση των δύο αναλογικών μοχλών συναντάμε δύο trackpads υψηλής απόκρισης. Γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό λοιπόν πως η Valve προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του παραδοσιακού mouse και των αναλογικών

sticks. Φυσικά τα trackpads μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κουμπιά, εάν εξασκήσετε λίγη παραπάνω πίεση στην επιφάνεια τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αναλογικούς μοχλούς δηλαδή.

Στο μέσο του χειριστηρίου συναντάμε μία οθόνη αφής, η οποία δύναται επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως κουμπί. Επιπλέον, μέσω της οθόνης μπορείτε να δώσετε διάφορες εντολές και στην συνέχεια αρκεί απλά να πατήσετε πάνω της για να τις επιβεβαιώσετε. Το Steam Controller περιλαμβάνει συνολικά 16 κουμπιά, εκ των οποίων τρία shoulder σε κάθε πλευρά, τέσσερα στην πρόσοψή του, τις τρεις clickable επιφάνειες που προαναφέραμε (τα δύο trackpads και την οθόνη αφής) και άλλα τρία ακόμη κουμπιά για την περιήγηση στα διάφορα μενού.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το μοντέλο χειρισμού του Portal 2 με βάση το Steam Controller:

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η Valve για ακόμη μια φορά προσκαλεί τους διάφορους χρήστες να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του χειριστηρίου. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η κυκλοφορία διαφόρων εργαλείων που θα δώσουν την δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει ενεργά στην ολοκλήρωση του project, τόσο στον εργοστασιακό, όσο και στον ηλεκτρικό σχεδιασμό του. Να σημειωθεί ότι τα πρώτα 300 beta Steam Controllers δεν θα έχουν οθόνη αφής, αλλά τέσσερα ακόμη κουμπιά στην θέση της, ενώ θα απαιτείται σύνδεση μέσω USB. Στην τελική μορφή του το Steam Controller θα είναι ασύρματο.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Steam Controller επισκεφθείτε το επίσημο site της Valve.

Keywords
Τυχαία Θέματα